Mans maak ook saak, 'n veldtog om bewustheid en ondersteuning vir die vrugbaarheid van mans te verhoog

In die verlede is mans uit die gesprek oor vrugbaarheid gelaat

Onvrugbaarheid word algemeen beskou as 'n 'vrouekwessie'. Die liggame van vroue is die plek van indringende toetse en ondersoeke, en hulle ondergaan die grootste deel van die prosedures en behandeling vir IVF en IUI.

Gevolglik was mans grootliks afwesig van hierdie saak, ondanks die feit dat navorsing toon dat dit in byna die helfte van alle gevalle die skuldige is.

In werklikheid is wetenskaplikes verbaas oor die feit dat spermtellings onder mans in die Westerse wêreld het die afgelope veertig jaar gehalveer. Die oorsaak van hierdie afname is nie ten volle begryp nie, maar meer en meer mans doen nou lae spermtellings en swak spermgesondheid.

Mans meld dikwels dat hulle onsigbaar voel en buite die vrugbaarheidsreis gelaat word

Nadat hulle hul steekproef ingedien het, verskuif die fokus na hul maat. Dit kan die gevoelens van angs, depressie en hopeloosheid verder vererger, wat algemeen voorkom by mans en vroue wat sukkel om swanger te raak.

Daarom voel ons so sterk daaroor om mans betrokke te raak in die onvrugbaarheidsgesprek. Ons nuwe veldtog is daarop gemik om die manlike kant van onvrugbaarheid soveel blootstelling as moontlik te gee. Oor die volgende ses weke sal ons kyk na verskillende manlike vrugbaarheidstoestande en die uitwerking daarvan op geestesgesondheid.

Daar is baie toestande wat die vrugbaarheid van 'n man kan beïnvloed, en ons sal dit oor die komende weke met #menmattertoo ondersoek

Ongelukkig, as dit kom by geestesgesondheid, hou mans hul gevoelens dikwels verborge om sy vrou of lewensmaat te ondersteun. In 'n tyd waarin selfversorging aan die voorpunt is, moet ons die verhaal vertel van hoe mans oor die situasie voel.

Deur hierdie gesprek te begin hoop ons om lig te werp op die geestesgesondheid van mans, sukkel met onvrugbaarheid en algehele welstand.

Wat wil u hê moet ons by die #menmattertoo-veldtog insluit? Ons sal dit graag van my wil hoor by mystory@ivfbabble.com of op social @ivfbabble

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »