Kan die limiet van tien jaar op die bevrore eieropslag verleng word?

Die Britse regering het 'n beroep gedoen op die tydsduur waarop bevrore eiers, sperms en embrio's opgeberg kan word, met die moontlikheid dat die huidige tydperk van tien jaar verleng kan word.

Die rede vir hierdie oorsig is dat 'n vrou se keuse om kinders te hê, steeds beperk word, ondanks die verbetering van vriestegnologie. As 'n vrou verkies om haar eiers te vries bloot om haar vrugbaarheid te beskerm sonder enige bekende gesondheidsprobleme wat haar vrugbaarheid kan beïnvloed, kan hulle slegs 'n dekade lank gevries word. Vroue wie se vrugbaarheid deur 'n mediese toestand benadeel kan word, kan egter tot 55 jaar in gevriesde bewaring gehou word.

Die afgelope aantal jare het die aantal vroue wat verkies om hul eiers te vries, meer as verdriedubbel. In 2012 was daar altesaam 410 vriesiklusse, maar in 2017 het hierdie syfer tot byna 1,500 35 gestyg. Dokters is die beste tyd vir 'n vrou om haar eiers te vries voor die ouderdom van 38, maar die algemeenste ouderdom om dit nou te doen, is XNUMX.

Die meeste van hierdie vriesiklusse, vier uit vyf, is afkomstig van vroue wat verkies om hul toekomstige vrugbaarheid te beskerm vir wanneer hulle gereed is. Slegs 'n klein aantal gevalle moes hul vrugbaarheid beskerm deur mediese toestande en behandelings soos kanker.

Die Progress Educational Trust (PET) se #ExtendTheLimit-veldtog was van groot belang om dit te laat gebeur

PET-regisseur Sarah Norcross sê: 'Vroue verdien voortplantingskeuse. Die opslagperk van tien jaar vir sosiale bevriesing van eiers is 'n baie duidelike skending van menseregte: dit beperk die voortplantingskeuse van vroue, benadeel vroue se kans om biologiese moeders te word, het geen wetenskaplike basis nie (eiers bly lewensvatbaar as dit langer as tien jaar gevries word. ) en is diskriminerend teenoor vroue weens die afname in vroulike vrugbaarheid met ouderdom. Dit is 'n verouderde wetgewing wat nie die verbetering van eiervriestegnieke en veranderinge in die samelewing weerspieël wat vroue aanspoor om later in hul lewe kinders te kry nie; daarom is dit nou tyd vir verandering. '

Nou sê die gesondheidsreguleerder “die tyd is reg om 'n meer toepaslike opberglimiet te oorweeg” vir alle vroue

As deel hiervan openbare raadpleging, sal kundiges kyk na die veiligheid en gehalte van eiers, sperms en embrio's wat langer as tien jaar gestoor is, en watter ekstra vraag na opbergingsfasiliteite dit kan behels.

Die minister van gesondheid, Caroline Dinenage, het sy kommer uitgespreek oor hoe die huidige wette die vrugbaarheid van vroue beïnvloed

Sy sê: "Alhoewel dit iemand van ons kan raak, is ek veral bekommerd oor die uitwerking wat die huidige wet op vroulike voortplantingskeuses het".

"'N Tydsbeperking kan dikwels beteken dat vroue die hartverskeurende besluit het om hul bevrore eiers te vernietig, of dat hulle onder druk moet kom om 'n kind te hê voordat hulle gereed is."

Voorsitter van die Owerheid vir Menslike Bemesting en Embriologie, Sally Cheshire, vier die feit dat die reguleerder geluister het na die stemme van sowel pasiënte as dokters.

Sy het aan die BBC gesê: 'Alhoewel enige verandering aan die opberglimiet van tien jaar die saak van die parlement sou wees, aangesien dit 'n wetswysiging verg, glo ons dat die tyd reg is om te oorweeg wat 'n meer gepaste bergingslimiet kan wees wat beide veranderinge erken in die wetenskap en in die manier waarop vroue hul vrugbaarheid oorweeg ”.

 

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »