Hoe om u verstand en liggaam te kalmeer

by Naomi Woolfson, kognitiewe hipnoterapeut 

Ek het vanoggend wakker geword en die vrees was tasbaar in my liggaam. My dogtertjie se dogtertjie het baie snags hoes. Ek was besorg oor haar, was bekommerd oor haar mamma, omdat sy asma is. My gedagtes was besig om te dink oor die implikasies van hoe dit ons aan die kant van die muur kan beïnvloed as dit die virus is.

My hele liggaam was gespanne, my skouers voel vasgevang en ek vind dit moeilik om asem te haal. Ek sou maklik paniekbevange kon gewees het en baie van vandag deurgebring het as 'n gespanne, geroerde, bekommerde bal. 

Gelukkig is ek 'n opgeleide hipnoterapeut, so ek het 'n paar truuks in my mou om my verstand en liggaam te kalmeer. Dit is hoe ek myself weer kalm gemaak het.

'N Gesprek

Eerstens het ek 'n gesprek met myself gehad en die volgende vrae as vertrekpunt gebruik.

Dit het so verloop.

V: Wat laat my angstig voel? 

A: Wees bekommerd oor langsaan en as dit reg is. 

V: Is daar nou kreatiewe aksies wat ek kan neem om dit op te los?  

A: Ja, ek kan vir Hannah 'n boodskap gee en sien hoe dit gaan met hulle en of hulle iets nodig het.

Reg gedoen dit. Volgende vlak van kommer. Ek is bekommerd oor die welstand van my gesin. 

V: Is daar nou kreatiewe aksies wat ek kan neem om dit op te los?

A: Ek het myself al geleer oor die beste manier om die komende dae oor te neem op grond van die jongste nuus en riglyne. Ons doen wat ons kan om onsself gesond en gesond te hou, so nee, daar kan ek nou niks meer doen nie.

Vraag: Is daar iets wat ek later hieraan kan doen?

A: Ja, ek kan op hoogte bly van die veranderende situasie en advies. Ek kies om dit te doen deur vanaand na die jongste nuus te luister wanneer daar nuwe inligting kan wees.

 

Soos u uit die prentjie vir enige gegewe situasie kan sien, kom u by die kring 'Laat dit dan gaan en hou op om daaroor te bekommer'. Dit is uiteraard baie makliker gesê as gedaan, dit is moontlik, maar dit verg oefening.

Mindfulness, wat jouself heeltemal in die huidige oomblik bring, is 'n pragtige manier om jou gedagtes te laat gaan.

Meditasie waar u bloot u asemhaal of die hartklop van u hart is fantasties, maar dit kan moeilik wees om mee te skakel as u baie angstig voel. Probeer iets meer tasbaars. 

N uitnodiging

U kan die was van u hande verander in 'n bewuste ervaring. Bring u hele fokus na die sensasie op u vel, die geluid van die lopende water, die reuk van die seep. Ons word aanbeveel dat ons ons hande vir minstens 20 sekondes moet was, sodat u ook stadig tot 20 kan tel. Aangesien ons almal tans meer gereeld ons hande was, gebruik dit elke keer as 'n uitnodiging om kontak te maak met die huidige oomblik.

N drukkie

Daar is tans soveel vrees en onsekerheid in die wêreld. Aangesien baie van ons nou in isolasie is, het ons nie toegang tot baie van ons gewone hanteringstrategieë nie, soos om met vriende te vergader of om 'n uitstappie te lei. WOns het nuwe maniere nodig om hierdie tyd te hanteer en onsself te vertroos. 

Ek wil 'n baie eenvoudige self-strelende tegniek deel wat u kan gebruik om u liggaam uit 'vries, vlug en veg' stresrespons te bring en dit te lei tot ontspanningsreaksie 'rus, verteer, genees en reproduseer' wanneer u ook al voel. behoefte aan troos. 

Wikkel een arm om jou lyf direk onder jou borste en knyp jou ribbes en draai dan jou ander arm bo-op, hou net bokant jou elmboog en druk dit saggies!

Met hierdie posisie kan u akupressuurpunte hou wat u liggaam kalmeer. Hou vas solank u gemaklik voel terwyl u diep asemhaal. Dit is 'n pragtige tegniek om te doen wanneer u nie u arms gebruik nie, terwyl u byvoorbeeld TV kyk, terwyl u u aandete verteer of aanlyn met vriende gesels. 

Lees meer

Sondag 29 Maart, om 8:XNUMX, gaan ek live gaan op @IVFBabble Insta-verhale om meer te deel oor hoe om jou gees en liggaam te kalmeer. 

Ons sal 'n kort oordenking doen om ons liggame te vertroos en ons gemoedere te kalmeer. Ek deel dan eenvoudige gees-liggaamstegnieke om u nie net soveel beter in die oomblik te laat voel nie, maar u liggaam uit spanningsrespons te bring. Stres kan u immuunstelsel verswak, sodat die leer van hierdie eenvoudige tegnieke 'n ekstra voordeel het. 

Kom saam met ons vir 'n 'Meditasie vir kalmte' hierdie Sondagaand om 8:XNUMX live op IVFBabble se Instagram-stories. Ek bestuur 'n gratis aanlyn mini-toevlug '5 dae, 5 maniere om te kalmeer'. Elke dag deel ek 'n nuwe tegniek om te ondersteun en vertroos in die oomblik terwyl ek veerkrag opbou. om sluit aan by die Facebook-groep, klik hier 

As u verkies om die video's en MP3's per e-pos te ontvang Teken hier

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »