Coronavirus en die impak op LGBTQ + -ouers op surrogaatskap

Terwyl die wêreld onherkenbaar verander en al hoe meer beperkings op ons vryheid geplaas word en wat ons almal kan doen om die verspreiding van die Coronavirus te help stop, lê die meeste van ons gedagtes nou by ons eie geliefdes en familielede.

Maar wat as u middel van die stigting van u gesin is?

Vir ouers van LGBTQ + wat tans kinders via surrogaatskap verwag, voel die wêreld na 'n nog meer angswekkende en onseker plek.

Volgens 'n ope brief van die Network of European LGBTIQ Families Association (NELFA) het die Coronavirus-pandemie 'n dramatiese uitwerking op hierdie ouers.

NELFA, wat daarop gemik is om bewustheid van LGBTQ + -gesinne in die EU te verhoog en om te verseker dat hul regte dieselfde is as gesinne wat deur teenoorgestelde geslag gelei het, het die brief geskryf om te pleit vir 'verantwoordelike ministeries en administrasies'. Dit moet in plek wees om te help met die ondersteuning en bewusmaking van die impak van hierdie wêreldwye pandemie op gesinne wat surrogaatskap gebruik om kinders te hê.

Die brief lui: "Die pandemie van die coronavirus beïnvloed ons almal, meer as ooit tevore in die begin toe die eerste gevalle uit China aangemeld is."

'Intussen staar ons almal in die gesig met 'n soort toesluit: ernstige administratiewe maatreëls, reisverbod, koshuise, skoolsluitings, ensovoorts.'

'Ons is almal uiters kwesbaar, maar sommige van ons sukkel met addisionele probleme.'

NELFA sê dat die probleem vir LGBTQ + -gesinne wat surrogaatskap gebruik, selfs meer ingewikkeld is in 'grensoverschrijdende situasies', soos 'internasionale reëlings vir surrogaatskap en vrugbaarheidsbehandelings in die buiteland'.

Hulle sê hulle weet van voorvalle van gesinne wat “ver weggekeer was van die vrou wat hul kind baar”.

Een voorbeeld hiervan is 'n Franse gay paartjie wat vaders geword het van hul baba wat hierdie maand in die VSA gebore is. Hulle is nou in Amerika vas en kry nie die regte dokumente om saam met hul kind huis toe te reis nie.

'N Ander Franse man meld dat hy nie na sy surrogaat in San Francisco kon reis nie. Terwyl sy man daarin geslaag het om plek te kry op een van die laaste vlugte na die VSA, sal hul surrogaat binnekort geboorte gee, en hy kan nie by hulle uitkom nie.

NELFA sê daar is dosyne gesinne in soortgelyke situasies, met baie wat in Europa vas is met hul Amerikaanse surrogate wat amper geboorte skenk. Ander is desperaat om met hul babas huis toe te keer, maar kan nie.

Ons harte gaan uit na julle almal.

Vir meer inligting oor die nuutste Coronavirus-opdaterings Besoek hier

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »