Elizabeth Carr is 'n nommer een '

deur Elizabeth Carr, die eerste IVF-baba wat in die VSA gebore is

Ek het 'n hartvormige sterling silwer ketting met die nommer '1' aan die een kant en my voorletters aan die ander kant

Ek dra dit net by spesiale geleenthede - soos 'n klein sukses-sjarme - of ek dra dit as ek na Virginia gaan om die dokters te besoek wat my moontlik gemaak het.

Dit is 'n soort stille herinnering aan my wortels

Ek het al baie gewonder of die ander nege kinders van my kliniek wat ook een het, op dieselfde manier voel.

Van die kinders, van die oomblik dat ons die hangertjies op 'n Moedersdag-reünie begaan het, het die simbool nog nooit van hul nekke verwyder nie. Ander het die klein sjarme weggetrek.

Vir die res, soos ek, is dit nie iets wat ek wegsteek nie, maar selfs die manier waarop ek dit dra, beteken meer om te verduidelik as wat ek sou wou doen as ek eers met iemand ontmoet het.

Vir die langste tyd was my 'nommerhalssnoer' my identifiseerder onder daardie een spesifieke portuurgroep: die groep van nege ander eerste “proefbuis” babas.

Ek is natuurlik die oudste in die VSA

Nommer 10 is twee jaar jonger.

Vir die langste tyd, toe hierdie groep van tien “babas” bymekaar gekom het, verwys ons na mekaar volgens ons getalle eerder as ons name!

'Ek en twee en drie gaan na die winkelsentrum,' onthou ek dat ek my ouers gesê het toe ek 13 was. 'Ses en agt was nie seker of hulle sou kom nie, maar kan jy vir hulle sê waar ek sal wees as hulle kom kyk?"

Ek het dikwels gewonder of ons in hierdie getal van ons getal gaan, omdat dit ons soos 'n deel van 'n klub laat voel, of bloot omdat dit veilig, bekend en 'n manier was om ons gewone draad te deel sonder om eintlik oor ons konsepsie te praat.

Die getalle het ons kortstondig geword

Alhoewel ons tien - en sommige nog steeds - naby was (amper soos broers en susters), het niemand van ons, volgens my wete, ooit die feit bespreek dat ons met mekaar gebore is via IVF nie! Ek kan nie sê of dit is omdat ons voel dat ons nie hoef nie, of omdat ons op 'n sekere vlak nie wil nie.

En tog is dit ons algemene ervaring wat ons bymekaarbring

Die een ding wat u sou dink dat ons as vertrekpunt sou bespreek of ten minste daaruit sou spring.

Ons het nog nooit daaroor gepraat dat 'n koerantberig oor ons geskryf is nie - nie omdat ons iets skouspelagtig of baanbrekers gedoen het nie, maar eerder omdat ons elke dag in die wêreld gekom het soos ander kinders doen.

Ons het ook nie ons angs oor die vraag of onvrugbaarheid iets sou wees wat ons met onsself moet ondervind soos ons ouers voor ons was, bespreek nie. Of hoe ons ons kinders ons plek in die voortplantingsgeskiedenis sal vertel.

Dit is asof die blote handeling van 'n nommer wat aan ons persona geheg is, ons nooit kan bespreek nie, maar ook al ons vrae, bekommernisse en stryd volledig kan verstaan.

Ons het almal verskillende verhale wat saamgevoeg is deur een gewone draad

Ons het almal getalle.

Sommige is net hoër of laer as ander.

Toe ek tien was, moes ek 10 1,000 en 1,001 XNUMX babas bymekaarmaak. Hulle was 'n tweeling.

Ek kan onthou dat hul ouers vir my gesê het: "Sonder u en u ouers sou ons babas nie hier wees nie."

Op net tien jaar oud onthou ek dat ek gegiggel en gesê het hoe oulik die babas was. Maar ek kan ook onthou dat ek gedink het hoe oorweldigend dit was om 'n soort rolmodel te wees vir hierdie klein babatjies wat nou by verstek aan my gekoppel is en sonder 'n eie keuse.

Hulle is eenvoudig in daardie getalle 1,000 1,001 en XNUMX XNUMX gebore.

Sou hulle grootword om te vertroos in hul getalle soos ek, wonder ek?

Sou hul ouers eendag vir hulle die foto wys van baba '1' wat hulle vashou?

Wie sou die onuitgesproke vrae van hierdie babas beantwoord - dit was ek seker dat hulle sekerlik moes hê toe hulle oud genoeg was om na te dink waar babas vandaan kom.

Dit was toe ek besef dat hierdie babas waarskynlik nie dieselfde bekommernisse of sukkel het as wat ons die eerste tien gedoen het nie - want met 10 1,001 IVF-geboortes van een kliniek alleen (vergeet van die honderde meer wat oral in die land opgekom het), het ek besef IVF word normaal.

En tog, al die jare later, kan ek nie die name van die tweeling babas onthou nie.

Selfs nou onthou ek net hul getalle.

Die wêreldgetal van babas wat deur IVF gebore is, is vandag meer as 8 miljoen.

Vir diegene wat deur IVF gebore is, is dit 'n pragtige gedagte dat ons ouers 'n stap verder gegaan het om 'n gesin te hê. Die besef van hoeveel families nou deur IVF geskep is, is ongelooflik.

Ons kan nie die ongelooflike wetenskaplikes bedank wat IVF laat gebeur het en soveel hoop gebring het aan diegene wat andersins nooit hierdie potensiaal van ouerskap sou gehad het nie.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »