Hou dit regtig

Voor die groeiende gesinne in Maart 2020, UK / EU se inligtingsdag oor die opbou van opsies vir gesinne, werp die wêreldgesinsdeskundige Sam Everingham lig op hierdie gebeure en waarom hulle so gewild bly.

Hoe lank doen groeiende gesinne 'n opleidingsinstituut vir Europeërs?

Ons het sedert 2014, maar tot verlede jaar, ons geleenthede onder die handelsnaam Families Through Surrogacy aangebied.

Wat het daartoe gelei dat die nuwe handelsmerk herhaal is?

Ons het soveel opvoeding gedoen oor nie net surrogaatskap nie, maar ook van IVF vir eierskenkers, komplekse IVF en ander roetes na ouerskap, dat die naam Growing Families 'n beter pasvorm het.

Waarom is paartjies besig met kommersiële surrogaatskap wanneer die koste aansienlik hoër kan wees as die Verenigde Koninkryk?

Die feit dat daar geen waarborg vir ooreenstemming is nie en geen professionele ondersteuning of toesig oor emosionele behoeftes van Britse surrogate is nie, maak baie van hulle af. Altruïstiese surrogate kan ook nie so streng vanuit 'n mediese of sielkundige perspektief getoets word nie. Die risiko dat hulle van plan sal verander oor die hou van die kind, hou baie van hulle af. Te veel wat onafhanklik met 'n surrogaat ooreenstem, rapporteer finansiële afpersing van surrogate of hul vennote. Selfs diegene wat 'n vriend of familielid bied om te dra, wil dikwels nie hul verhouding onder die druk plaas wat gepaard gaan met die intense emosies (en hormone) van 'n surrogaatreis nie.

Wat het sedert 2014 wêreldwyd in die surrogaatskap verander?

Vyf jaar gelede vertrou baie Britse en Europese enkelinge en paartjies hul vertroue in Indië of Thailand om 'n gesin te help skep. Ander lande in Suidoos-Asië, soos Nepal en Kambodja, het ook kortliks voorsien in die groot aanvraag van kinderlose paartjies. Maar met die sluiting van al hierdie ongereguleerde bestemmings, sien ons nou 'n groot belangstelling in state met vaste wette soos die Oekraïne vir heteroseksuele paartjies en die VSA onder enkeles en paartjies van dieselfde geslag.

Het daar nuwe surrogaatbestemmings ontstaan?

Die meer koste-effektiewe gereguleerde bestemmings soos Oekraïne, Georgië en Griekeland neem slegs heteroseksuele paartjies aan. Dit het getoon dat bestemmings soos Rusland na vore kom vir enkel- en gay paartjies. Alhoewel Rusland se geskiedenis van gayregte redelik gruwelik was, is dit een van die min lande buite die VSA en Kanada om 'n wettige meganisme te bied vir die erkenning van buitelandse enkel mans as die enigste wettige ouer. Kosmopolitiese stede soos St Petersburg is nou die tuiste van 'n aantal gay-vriendelike surrogaat agentskappe, en ons sien meer en meer daarvan voordeel trek.

Watter soort neigings sien u in die Amerikaanse surrogaatskap?

'N Dekade gelede was die enigste Amerikaanse staat waarvan buitelanders bewus was van surrogaatskap, waarskynlik Kalifornië. Alhoewel dit wêreldwyd 'n beste praktykpunt is vir surrogaatskap, is surrogaatvergoedingvlakke aansienlik hoër in Kalifornië as in ander lande. Mense word dus opstaan ​​en kies om met surrogate uit 'n verskeidenheid Amerikaanse state betrokke te raak met minder lewenskoste en wette wat vriendelik is vir buitelanders. Aangesien die VSA die enigste land is met die geouditeerde verslagdoening oor individuele kliniese sukseskoerse buite die VK, is die beste Amerikaanse klinieke toenemend streng oor surrogaat-keuring om te verseker dat hul voorgenome ouers die beste kans op sukses het. Sommige voorgenome ouers bring hul eie surrogaat uit Europa of Kanada. Ander selfwedstryd in die VSA. Alhoewel daar 'n beduidende risiko is om 'n surrogaatreëling op lang afstande te bestuur in die afwesigheid van agentskapsteun.

Waarom is gebeure wat deur verbruikers gehou word so belangrik?

Ons het begin met konferensies in die Verenigde Koninkryk in reaksie op kinderlose enkelinge en paartjies wat ons vertel dat hulle oorweldig is deur die oorvloed en glinsterende webwerwe en handelsprogramme om hulle 'n oplossing te 'verkoop'. Wat hulle wou hê, was objektiewe leiding van eweknieë - om te hoor van ouers, surrogate en donateurs wat sukses behaal het, eerder as 15 glansende brosjures. Op 'n sekere vlak vul sosiale mediagroepe hierdie behoefte aan, maar vir gemoedsrus vervang niks die ontmoeting met ouers wat in u skoene en professionele persone van aangesig tot aangesig getrek het wanneer hulle een van die belangrikste besluite van die lewe neem nie.

Wat is anders aan die Londense konferensie vanjaar?

Ons ouerpaneel in Maart bevat nie net die VSA, die Verenigde Koninkryk en Kanada nie, maar ook verhale van diegene met ervaring van Rusland en die Oekraïne. En vir die eerste keer sal ons surrogaatpaneel surrogate van nie net die Verenigde Koninkryk nie, maar ook die Oekraïne, insluit wat hul motiverings vir die werk wat hulle doen, bespreek.

Gebeurtenisse uit die verlede het gebruik gemaak om samesprekings oor surrogaatpraktyk in 'n spesifieke land toe te laat, maar dit het neig na die verkoopspiels, en ons konferensieonderwerpe is nou baie nouer en is daarop gemik om objektiewe inligting en verskillende standpunte te bied.

Watter ondersteuning is beskikbaar vir diegene wat reeds 'n IVF-skenker of surrogaatverskaffer gekies het?

Die keuse van 'n pad en aanbieders is net die begin van die reis. Beoogde en nuwe ouers het 'n magdom vrae oor immigrasievereistes, geboorteplanne, ouerherkenning, babasvoeding, bekendmaking aan kinders - selfs sosiale ontmoetings vir gesinne. Sosiale media kan baie help, maar dit is moeilik om te weet met wie jy praat. Dus het groeiende gesinne op 21 Maart 'n middagprogram ontwerp om hierdie praktiese probleme aan te spreek. Die doel is om die spanning uit die prosesse te verwyder.

Op watter opsies sal die Maart-geleentheid fokus?

Dit is 'n uitgebreide program wat na alle opsies wêreldwyd gekyk word, maar die belangrikste kundigheid kom van die VSA, die Verenigde Koninkryk, die Oekraïne, Georgië, Griekeland en Rusland.

Wat is u belangrikste wenke vir diegene wat oorweeg of betrokke is by surrogaatskap of eier IVF-prosesse - veral internasionaal?

U moet 'n duidelike begrip hê van die risiko's vir u situasie en hoe u dit die beste kan beheer. Dit beteken dat u 'n verskeidenheid ouers en aanbieders leer oor hul eie ervaring, wat verkeerd kan gaan en hoe u die kanse op mislukking kan verminder. Sorgvuldig ingeligte besluitneming is die belangrikste.

Volle geleentheid besonderhede is hier

Verwante inhoud

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »