Op soek na goeie nuus in die chaos

deur Sara Marshall-Page

Wat op aarde het met die wêreld gebeur? Die enigste manier waarop ek hierdie gevoel kan beskryf, is soos wanneer u iemand verloor waarvan u hou. U gaan voort met u daaglikse take, sit die wasgoed aan, stuur werk-e-posse, haal iets uit die vrieskas vir ete, word 'n oomblik afgelei en dan slaan die boom-realiteit aan en u onthou dat daardie persoon weg is.

U kan onthou dat u nie vir hulle 'n oproep kan gee nie, of hulle kan kom kuier, hul hand kan vashou of vir hulle kan sê dat u van hulle hou. Die hartseer tref jou hard in die gesig en hartseer stort onbeheers oor jou uit. U wonder of die lewe ooit dieselfde sal wees. Ek het hierdie gevoel elke dag op die oomblik, soos ek seker is.

As daardie oomblikke raak, wanneer die werklikheid skop, voel dit asof ons almal in 'n episode van Black Mirror is.

Ek tik my poskode in by die app waarmee u kan sien hoeveel mense in u stad die virus het en kyk hoe die getalle daagliks styg. Ek het my hoofstraat van naderby bekyk, ek het na my parkwagter gesels oor die bedreiging van parke wat hul hekke sluit, en uiteindelik weet jy dat iets sleg gebeur as McDonalds hul deure sluit vir sake !! Daar is niks anders as praat van onsekerheid en vrees nie, en dit is eng.

Ons ontvang elke dag honderde boodskappe van lesers en volgelinge wat gestrand gelaat is, en hulle het geen idee wanneer hulle weer die behandeling sal kan kry nie. Dit kom na aanleiding van die nuus dat The American Society of Reproductive Medicine (ASRM) en The British Fertility Society (BFS) advies uitgereik dat vrugbaarheidsbehandelings in die afsienbare toekoms gestaak word. Dit is te wyte aan die onsekerheid oor die gevolge van COVID-19 op die fetus, sowel as die behoefte dat mediese hulpbronne elders herlei moet word. Jy is verlore, jy is kwaad en wil vent.

Hou asseblief aan om ons boodskappe te stuur, of nie? Ons sal elkeen beantwoord en u vrae aan ons kundiges rig. Die enigste manier waarop ons hierdeur gaan kom, is deur ons vrees en bekommernisse te deel. As ons met mekaar praat en die hanteringstegnieke deel, kan ons almal 'n bietjie sterker voel.

As my manier van omgaan, is ek op 'n missie om na brokkies gelukkige nuus te soek - net een klein stukkie geluk per dag.

Vandag het ek van oor tot oor geglimlag terwyl ek die nuus gelees het dat Della en haar man Ryan - wie se name verlede jaar willekeurig gekies is vir ons gratis IVF-weggee, wat gelei het tot 'n pragtige seuntjie Callum, twee van hulle skenk bevrore embrio's.

Die lieflike paartjie uit Skotland het ons hul gratis ronde van IVF ontvang by ivf babble, in vennootskap met die Glasgow Sentrum vir Voortplantingsgeneeskunde. Voordat hulle die geskenk aangegaan het, het die paartjie soveel traumas ondergaan in hul missie om ouers te word. Hulle het ongelukkig twee ektopiese swangerskappe opgedoen, het jare van vrugbaarheidsbehandeling deurgemaak en 'n mislukte IVF-ronde ondergaan voordat hulle uiteindelik met Callum swanger geword het.

Soos die meeste mense wat sukkel om swanger te raak, wou Della en Ryan voortgaan om ander te help

“Ons het besluit om die twee embrio's wat ons in die vrieskas het, aan iemand anders te skenk, sodat iemand hopelik die gelukkige einde kan beleef wat ons gelukkig genoeg gehad het om te kry.”

Dit is so 'n ongelooflike ding om te doen. Ek weet net twee goed hoe moeilik dit is om 'n embrio te laat vaar - Ek het verlede maand vier van my bevrore embrio's laat gaan, aangesien hulle tragies aan die einde van hul 'raklewe' gekom het. Ek het met my embrioloog gepraat oor die opsie om hulle op te gee vir aanneming, maar ek kon dit net nie doen nie. Dit verg 'n spesiale soort persoon om so 'n soort en onbaatsugtige ding te doen. Della en Ryan is wonderlike mense, en hierdie nuus het 'n glimlag van vreugde op my dag gebring.

Ek dink die soek van minstens een stukkie gelukkige nuus per dag sal my nuwe hulpmiddel wees.

Dit is nie ek wat die hartseer wat ons omring, verwerp nie, dit is ek wat bietjie lig soek.

Kan u glimlag in hierdie tyd van frustrasie en onsekerheid? Het iets jou vandag laat glimlag? Sal u my een of ander manier 'n streep laat val? sara@ivfbabble.com

Groot liefde vir almal soos altyd. Bly veilig.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »