Britse regering kondig ondersoek aan na endometriose en hulle het u hulp nodig!

As u aan endometriose ly, of sukkel om 'n diagnose te kry, sal u weet hoe verswakking die toestand kan wees.

skryf dit as iemand wat aan endometriose ly, so ek hoor al my Endo Sisters.

Ek hoor jou elke maand terwyl ek op die vloer opgeruk is en nie kan beweeg nie. Ek hoor u as ek sosiale verbintenisse, oggendlopies en werkverpligtinge moet kanselleer en geliefdes moet toelaat om na te kyk terwyl ek ly, met die wete dat hulle magteloos is om te help.

Maar ek beskou my as gelukkig, aangesien ek 'n vryskut werk van die huis af

Toe ek 'n werknemer was in 'n kantoor waar kruip onder my lessenaar nie 'n aanvaarbare manier was om dit (of iets anders) te hanteer nie, was dit nog erger.

So aan my Endo Susters wat die volle werkdag moet deurstaan, hoor ek u nog harder.

Ondanks die feit dat endometriose gereeld voorkom (dit tref 10% van die vroue in die Verenigde Koninkryk en 176 miljoen vroue wêreldwyd), neem dit gemiddeld sewe en 'n half jaar om 'n diagnose te kry!

Dit het my ongeveer vyf jaar geneem. Die enigste manier om 'n definitiewe diagnose te kry, is om 'n chirurgiese prosedure genaamd laparoskopie te doen. Dit is 'n sleutelgatoperasie om na die binnekant van u buik en bekkenholte te kyk om te sien wat daar aan die gang is.

Endometriose veroorsaak dat die voering van die baarmoeder elders binne die bekkenholte migreer. Elke maand, of wanneer ons menstrueer, bloei hierdie weefsel soos in die baarmoeder. Maar anders as wanneer dit van die baarmoeder af bloei, het hierdie bloed nêrens heen nie.

Dit hang dus elke maand op en bou uiteindelik littekenweefsel, letsels en ontsteking

Dit kan so sleg word dat dit die organe van die bekken saamsmelt, sodat u die derm by u baarmoeder versmelt.

Geen scan sal dit definitief opduik nie, daarom is 'n chirurgiese prosedure nodig. As endometriose tydens hierdie prosedure ontdek word, soos in my geval, sal u chirurg meer as waarskynlik lasertegnieke gebruik om littekens en letsels chirurgies te verwyder.

As dit ernstig is, sal hulle moontlik op 'n ander tydstip 'n operasie moet uitvoer om gesmelte organe te skei. Dit is egter nie die einde nie. Want totdat ons die menopouse bereik en nie meer menstrueer nie, sal die letsels, letsels en versmelting elke maand voortduur. En so ook die intense pyn.

Die rede waarom dit so lank neem om 'n diagnose van hierdie verswakkende toestand te kry, is 'n outydse aanname dat 'vroueprobleme' iets is waarmee ons net moet saamkom.

Huisarts is dikwels nie bewus van hoe 'normale' pyn voel nie en ontslaan vroue met pynlike periodes. 'N Vriendin van my, toe ons 19 was en op universiteit, het haar huisdokter aangesê om' terselfdertyd swanger te raak om u pyn te sorteer, of ek kan 'n histerektomie organiseer '. Ja, ek weet, skokkend, nie waar nie? Sy het ook nie 'n eersteklas honneursgraad behaal nie, en jare later is sy gediagnoseer met endometriose.

In werklikheid het 42% van die vroue in een peiling gesê dat hul vrouensimptome van die hand gewys word en voel dat hulle nie met waardigheid of respek behandel word nie.

In my geval is ek deur 'n simpatieke (manlike) huisarts na 'n spesialis verwys, maar my spesialis, 'n vroulike vrou, het my simptome as slegte periodes van die hand gewys en aangebied om my op die pil te sit. Dit was ondanks die feit dat sy geweet het dat ek nader aan 40 is en dat sy onlangs twee mislukte rondes van IVF gehad het.

Dit was net ek wat my navorsing gedoen het, wat beteken het dat ek geweet het dat ek 'n laparoskopie moes aandurf, waarop sy huiwerig ingestem het. Haar woorde na die operasie? 'U het gelyk, u het 'n slegte geval van endometriose.'

Dit is duidelik dat ons 'n oplossing vir hierdie probleem nodig het

Dit is dus met vreugde dat ek gelees het dat die parlementêre groep van die Alle Party (APPG) oor endetriose 'n ondersoek begin oor hoe sorg en ondersteuning verbeter kan word om beter in ons behoeftes te voorsien.

En hulle het ons nodig om te help. U kan deelneem aan 'n opname om die impak van endometriose beter te laat verstaan, om dit te help verbeter, hopelik aansienlik. Dit neem ongeveer 15-20 minute om te voltooi. Ek is op die punt om deel te neem (ek wou dit eers skryf, want ek was opgewonde om die nuus te deel).

Die belangrikheid daarvan om u ervarings van endometriose te deel

Sir David Amess, LP, voorsitter van die APPG oor endetriose, het gesê: 'Die APPG is verheug om vroue met endometriose en kundiges in die gesondheidsorg die geleentheid te gee om hul eerstehandse ervarings van endometriose te deel, sodat ons 'n stel aanbevelings aan die regering kan lewer. Die APPG is verbind tot die bewusmaking van die toestand en die siening van diegene wat geraak word, en ons versoek soveel mense om na vore te kom om op die ondersoek te reageer. ”

Emma Cox, uitvoerende hoof van Endometriosis UK, het bygevoeg: “Hierdie ondersoek is 'n welkome geleentheid vir die Regering en NHS om te besef wat die impak van endometriose op individue en die samelewing is en dit ernstig op te neem. Die ondersoek bied aan die regering die geleentheid om aanbevelings te lewer vir broodnodige verbeterings vir die diagnose, behandeling en ondersteuning van 1.5 miljoen vroue (in die Verenigde Koninkryk) wat met die siekte leef - en die lyding van toekomstige geslagte te verminder. ”

“Ons doen 'n beroep op alle mense met endometriose om aan die opname deel te neem. Dit is 'n reuse-geleentheid om werklike veranderinge aan te wend vir mense wat deur endometriose geraak word en die manier waarop sorg in die toekoms gelewer word, vorm. '

So, Endo Sisters, jy weet wat jy moet doen. Jy kan vul die opname hier in.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »