Voortplanting tydens COVID-19. U vrae beantwoord

Is dit veilig om 'n baba te kry terwyl die wêreld veg om beheer oor die Covid-19-epidemie te neem? Is dit moontlik dat dit my vrugbaarheid in die toekoms kan beïnvloed as ek met koronavirus besmet raak? Kan koronavirussiekte swangerskap beïnvloed? Dit is maar enkele van u vele bekommernisse. Ons het na Marina Dimitraki, Geassisteerde voortplanting ginekoloog by Embryolab Vrugbaarheidskliniek om u vrae te beantwoord.

Ons moes al vir weke aanpas by 'n nuwe manier van leef, aangesien ons getuie is van die wêreldwye epidemie wat Covid-19 is. In die lig van hierdie nuwe werklikheid en gekonfronteer met die bedreiging van openbare gesondheid, het die wetenskaplike organisasies vir menslike voortplanting ESHRE (European Society of Human Re-Production and Embryology), ASRM (American Society of Re-Productive Medicine), ISUOG (International Society of Human Product of Medicine) Ultraklank in Obstetrie-Ginekologie), EMGE (Hellenic Obstetrics and Gynecology Society) het amptelike instruksies en beradingsbenaderings gepubliseer. Die riglyne is gebaseer op onlangse wetenskaplike en kliniese gegewens en stel ons in staat om die vrae te beantwoord wat u noodwendig aangaan. 

Moet ek ophou om te probeer om swanger te raak as gevolg van die COVID-19?

Dit is 'n persoonlike besluit. As u nie deur die coronavirus besmet is nie, is daar geen mediese rede om op te hou probeer nie. U moet egter in gedagte hou dat daar geen data oor die infeksie met COVID-19 in die eerste trimester van swangerskap is nie. Vanweë die afsonderlike maatreëls is daar ook 'n beperking op die toegang tot mediese sorg.

Ons is gereed om met die behandeling van IVF te begin. Moet ons voortgaan gedurende hierdie periode van die pandemie?

Beide ESHRE en ASRM het duidelike instruksies uitgereik sedert die pandemie begin het. Hulle beveel aan:
1. Die uitstel van enige aanvullende terapie (induksie van ovulasie, intra-uteriene inseminasie, in vitro-bevrugting).
2. Die kansellasie van alle embrio-oordragte.
3. Die voltooiing van behandelings vir die behoud van vrugbaarheid slegs by mense met kwaadaardigheid.
4. Die uitstel van alle nie-nood- en diagnostiese prosedures.
5. Alle kommunikasie tussen die dokter en die paartjies / vrouens moet via die internet en telefoongesprekke geskied, asook om alle vergaderings in bygestane reproduksieklinieke te vermy.

Is dit moontlik dat as ek besmet is met koronavirus dit in die toekoms my vrugbaarheid kan beïnvloed?

Daar is geen wetenskaplike bewyse dat die virus 'n negatiewe invloed op vrugbaarheid het nie.

Kan sperm, eiers of embrio's besmet word deur die koronavirus?

Sperm, eiers en embrio's kan nie deur die koronavirus besmet word nie, aangesien dit nie reseptore het waar die virus kan heg nie. Daarbenewens het laboratoriumprosedures en laboratoriummanipulasies, sowel as die strukturele elemente van die oösiet en gevolglik van die fetus 'n hoë vlak van beskermende versperring en dit onmoontlik om dit te besmet.

Behoort swanger vroue tot die hoërisikogroep vir koronavirus?

Aangesien swanger vroue groter morbiditeit en sterftes beoordeel, moet hulle ook beskou word as 'n hoërisikogroep vir koronavirus as hulle besmet is met ander virusse van dieselfde familie, soos SARS-CoV en griep. Daarbenewens moet daar in ag geneem word dat, indien swanger vroue besmet raak, hulle moontlik nie in staat sal wees om effektiewe behandeling te ontvang nie, aangesien baie antivirale middels verbied word om nie tydens swangerskap gebruik te word nie. Volgens die Wêreldgesondheidsorganisasie (WGO) lyk dit egter nie asof swanger vroue 'n groter risiko het vir COVID-19 nie, terwyl die oorgrote meerderheid swanger vroue wat koronavirus ontwikkel slegs ligte simptome van respiratoriese / griep infeksie sal hê.

Kan my baba dit ook kry as ek koronavirus kry tydens swangerskap?

Soos by die SARS- en MERS-virusse, lyk dit asof COVID-19 nie deur die endometrium en die plasenta oorgedra word vanaf die besmette moeder na die fetus nie. Coronavirus is ook nie in die plasenta, vlagwater, naelstringbloed, borsmelk en mondelinge smeer van pasgeborenes van besmette moeders gevind nie. Bogenoemde waarnemings is egter afgelei van studies aan 'n klein aantal besmette swanger vroue en drie gevalle van vertikale oordrag van die moeder na die pasgebore kind. Die laaste persone het betrekking gehad op die infeksie van die pasgebore baba in die periode net voor en na die bevalling. Daarom is meer inligting nodig vir veilige gevolgtrekkings.

Wat kan gebeur as 'n swanger vrou in die vroeë stadium van swangerskap besmet is met COVID-19?

Daar is geen kliniese gegewens oor die effek daarvan op die 1ste en begin van die 2de trimester van swangerskap nie. Ondervinding met die SARS- en MERS-virusse toon dat die risiko van miskraam in die eerste of tweede trimester sowel as aangebore misvormings in die fetus nie verhoog nie. Daarom is 'n noukeurige monitering nodig na behandeling en herstel van COVID-19, indien 'n vrou besmet is gedurende die 1ste of 2de trimester van swangerskap.

Kan koronavirussiekte swangerskap beïnvloed?

Besmetting van hierdie virus in die derde trimester van swangerskap hou verband met 'n verhoogde risiko van voortydige skeuring van fetale membrane en premature geboorte, in die meeste gevalle iatrogene, as gevolg van die kliniese beeld van die moeder of weens moontlike ontstellende aanduidings van die kardiotokografiese interpretasie. . Direkte na die bevalling word egter onmiddellik aanbeveel om die naelstring te lig en onmiddellike, deeglike afvee en skoonmaak van die pasgeborene.

Kan ek borsvoed as ek besmet is met koronavirus?

Borsvoeding is nie teenaangedui nie, aangesien die virus nie in borsmelk opgespoor is nie (addisionele inligting is nodig). Noue kontak met die aangetaste moeder is egter die groter risikofaktor vir die blootstelling van die pasgebore baba aan die virus.

Laat ons al die bogenoemde beklemtoon dat ons ervaring nog klein is om veilige gevolgtrekkings te maak en dat aanvullende kliniese gegewens nodig is vir die gevolge van COVID-19 in alle stadiums van swangerskap.

Onder die maatreëls om die oordrag van die siekte te voorkom, word dit aanbeveel om geskeduleerde besoeke aan bygestaande voortplantingsklinieke en verloskundige sorg te beperk.

Laat ons nie vergeet dat alhoewel ons tuis is nie, we kan goed verbind wees met behulp van tegnologie. Ons is hier vir u - tot u beskikking, via telefoonoproepe, e-pos en aanlyn.

Groot dank aan Marina Dimitraki, MSc, MHA, PhD, EFOG EBCOG, EFRM ESHRE / EBCOG, bygestaan ​​reproduksie ginekoloog by Embryolab Vrugbaarheidskliniek om hierdie baie belangrike vrae te beantwoord.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »