Asof dit nie moeilik en lank genoeg was om 'n baba te kry nie. Deur Amber Mortelman

U kon hierdie letterlik nie opmaak nie. Ek het dae lank dopgehou terwyl al hoe meer klinieke aangekondig het dat hulle die behandeling sluit en kanselleer. Nou glo ek dat daar baie min beskikbaar is, veral vir diegene van ons wat nog nie heeltemal met 'n siklus begin het nie. Dit is absoluut verwoestend vir duisende mense regoor die wêreld omdat hulle sien dat hul drome om ouers te word net so 'n entjie verder wegglip.

Ek het al vantevore geskryf oor hoe IVF pynlike wagtes behels ... hoe een dag soos 'n absolute ouderdom kan voel. Nou, met ons land agter slot en niemand weet wanneer ons selfs uit ons huise mag gaan nie, laat staan ​​nog, wanneer ons liggame in lyn is met klinieke wat heropen en dat hulle ruimte het om ons te sien ... dat die pynlike wag na 'n heel nuwe vlak geneem word. Die hartseer en woede is tasbaar. Ek kan die stil trane van vroue en mans oor die hele wêreld hoor.

Ek weet ek moet dankbaar wees (en glo my, ek is) dat ons na 11 rondes, 4 miskrame en 5 jaar van wag, ons babaseuntjie welkom verwelkom het in 2018. Maar nou het ek oorgegaan na die nuwe ruimte van sekondêre onvrugbaarheid en die soeke om ons gesin te laat groei. Ek het gedink dat dit miskien, net miskien, hierdie keer 'n bietjie makliker sou wees. Maar nee.

2020 begin met 'n terugslag en my man is met testikulêre kanker gediagnoseer. Vir weke was dit al wat ons kon hanteer. Gelukkig het hy dit verwyder en later het toetse aangedui dat dit nêrens anders verloop het nie. Ons het dit gevier, maar 'n maand later bevind ons ons nou in die slot. Ons het gehoop om ons VOO-siklus so gou moontlik te begin, maar nou weet ek nie wanneer ons die kans het om te probeer nie. Weereens verloop die pad om selfs 'n baba te hê, nie so goed nie. Maar soos elke ander terugslag probeer ek net glimlag.

Ek voel dat ek dadelik teruggegooi is na daardie wêreld waar oral ek kyk, ander mense swanger is of babas het. Ek weet ek moet gelukkig voel dat ons nie begin het nie - ek moet soveel immuunonderdrukkingsmedisyne neem om ons embrio's te help inplantaat en om hopelik swanger te bly dat die risiko dat ek ernstig siek sou word as ek die virus opdoen, die lug sou opskiet. Nou is dit beslis nie die tyd om 'n immuunstelsel in die gedrang te kry nie. Ek weet dit, en ek verstaan ​​dit. Maar dit help nie regtig nie.

Die maande gaan verbysteek en ek word nie jonger nie. Tydens hierdie isolasie sal ek 37 word. Wat ons weet vir diegene van ons wat voortplantingsnavorsing volg, word dikwels beskryf as die begin van die einde. Maar dit help nie om hieraan te dink nie. Ek kan nie teen 'n wêreldwye pandemie veg nie, en die onvrugbaarheid is op die beste tye groter as ek. Maar COVID-19 is nog groter. Dit is op die oomblik groter as die hele wêreld, dus al wat ek kan doen is om hierdie lockdown te probeer omhels.

So, wat kan ons doen?

Netflix Netflix Netflix - ons weet almal dat goeie televisie die manier is om die tyd deur te gee, en nou het ons dit meer as ooit nodig. Voeg 'n bietjie sjokolade by, en jy is gereed vir winterslaap

Bly fiks - ek is seker dat almal dit doen, maar dit is heeltemal sinvol. Ek weet as u werk, is dit nie so maklik soos dit klink nie, want u sal waarskynlik langer ure werk - ek weet dit is ek - maar ek probeer om voordeel te trek uit die “een stuk oefening” -toekenning. Nou is die dae langer, die aande is perfek vir 'n draai. As u nie 'n naaswenner is nie, probeer dan 'n Couch To 5 km-app?

Vind nuwe kombuisgunstelinge - ek was nog nooit 'n obsessiewe IVF-dieetpersoon nie. Ek het altyd gedink dit is nie alles en alles nie, en uiteindelik is dit nie wat sou laat werk of nie werk nie. Zita West se boek bevat wonderlike smoothies en versnaperinge wat perfek is om u deur die lang middae te kry.

Hierdie tyd is nie lekker nie en dit is beslis nie regverdig nie. Dit is ok om kwaad, hartseer, depressief te wees en alles tussenin. Ons het almal al genoeg deurgemaak - maar hierdie tyd van isolasie sal eindig.

Ek weet dit is moeilik om positief te wees, maar as my ervaring my iets geleer het, is niks verby totdat ek sê dat dit verby is nie. En my motto: "As ek opgee, sal ek nooit kry wat ek wil nie." Hou asb. Jy kan. Skree, skree, huil, gooi dinge (miskien in die tuin). Wat ook al jou beter laat voel. Ten minste totdat ons weet waar die virus eindig.

As iemand wil hê dat 'n FaceTime-glas wyn die tyd is wat ek hier is!

Ambermortelman@yahoo.co.uk

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »