As ek na die Kardashians kyk, het ek my eiers laat nadink

Hallo, my naam is Danielle en ek wou 'n oomblik van die besef wat ek die ander dag gehad het, na 'n episode van die Kardashians deel

Ek het sedert die sluiting probeer om so produktief te wees as wat ek kan. Ek het my 'afsluitingsdoelwitte' neergeskryf, wat die aanleer van 'n nuwe taal, leer om te bak, 'n six-pack kry (ek weet dit sluit nie aan by die bak nie!), En die boeke wat ek begin lees het, afgehandel het, maar nooit heeltemal klaar. (Daar is 12 boeke op my bedkassie wat ek kan haal). Ondanks die feit dat ek nou al vier weke lank agter slot is, het ek niks anders gedoen as om te veel zoomoproepe na vriende te maak en te veel rug-aan-rug-aflewerings van die Kardashians te kyk nie (my skuldgevoel).

Alhoewel dit miskien na 'n totale vermorsing van kosbare tyd klink, wou ek iets met u deel wat tydens een van die episodes gebeur het. Vir die eerste keer in my Kardashain-geskiedenis, het ek iets gehoor wat my laat regop sit en nadink oor my eie lewe. Terwyl ek in my Kardashian-koma hoor, hoor ek Kris Jenner, ook bekend as die 'momager', haar dogter 'n baie openhartige aangesig-tot-aangesig-praatjie gee, en Khloe K (35) aangeraai om nou haar eiers te vries terwyl sy nog jonk en vrugbaar is.

Ek is 32, het 'n baie besige werk, of liewer ek het het 'n baie besige werk in gebeure voor die coronavirus. Ek het voor die sluiting uitgegaan en was besig met 'date-app-datums', maar het nog nie iemand ontmoet wat my regtig laat regkry het nie, en met geen nuus oor wanneer sosiale distansiëring opgehef kan word nie, kan dit 'n baie lang tyd wees voordat ek selfs op 'n afspraak kan gaan. Om na Kris te luister, het my skielik besef dat ek iets aan my toekomstige planne vir moederskap moet doen sodra die afsluitingsvermoë verby is.

Ons lewens is stil, maar my vrugbaarheid is nie so nie.

Ek het die pouse op die TV ingedruk en toe begin navorsing doen. Ek lees dat baie beroemdes, vroue wat loopbaanbevange is, en diegene wat siektes ondervind, verkies om hul vrugbaarheid te verleng en te bewaar deur hul eiers te vries, ook genoem 'oocytkrybewaring'. Dit bewaar 'n vrou se voortplantingspotensiaal op die ouderdom waarop hulle die eiers oes en vries. Vroue op die ouderdom van 30 het 'n kans van 13.2% om swanger te raak in elke gegewe siklus. As u dit met slegs 8.6% vergelyk met eiers wat op 40 gevries is, kan u sien hoekom soveel vroue gretig is om hul eiers te vries.

Die bevriesing van u eiers bied 'n rugsteunplan vir vroue wat nie in 'n verhouding is nie, of wat eenvoudig nie swanger is nie - vroue soos ek. Deur hul eiers te vries, kan hulle hul vrugbaarheid vir baie jare verleng

Eiersvries volg dieselfde prosedure as IVF deurdat die eiers uit die eierstokke van die vrou gehaal word. Gewoonlik word 10 tot 15 of selfs 20 eiers in 2 of 3 siklusse opgespoor - hoe groter die aantal eiers wat opgespoor word, hoe groter is die kans dat die vrou later 'n suksesvolle IVF het.

Die proses is egter nie goedkoop nie en kos ongeveer $ 10,000. Anders as myself, kan Khloe dit beslis bekostig. Sy is in die posisie om vrugbare keuses te maak wat sy wil, aangesien geld geen doel is nie. Ongelukkig is ek nie in so 'n groot finansiële posisie nie.

Daar is egter ondernemings wat eiervries as 'n voordeel vir vroulike werkers aanbied. Hierdie ondernemings sluit in Unilever, Deloitte, Uber, LinkedIn, Intel, Ebay, Yahoo, Netflix, Salesforce, Spotify, Time Warner en Snapchat. Irriterend, my gebeurtenisonderneming is nie onder hierdie lys van werkgewers nie.

Dit is ook die moeite werd om te kyk of u deur u versekeringsmaatskappy gedek word

Ek is ook nie hier gedek nie. So, my navorsing het dan afgegaan: 'hoe betaal ek vir hierdie roete?' Ek het wel daarin geslaag om 'n paar klinieke te vind met finansiële programme, waarvan een sê: 'betalings tot $ 195 per maand'. Dit dek die vries van die eier en langtermynberging, maar nie die medikasie nie. Daar is altyd verborge koste!

Hierdie verdoemende koronavirus het die lewe op die oomblik regtig bemoeilik. Met die toekoms vol finansiële onsekerheid, bevind ek my in 'n baie moeilike situasie. Ek weet ek wil my eiers vries, maar ek het op die oomblik geen besteebare geld nie.

Wat ek wel kan doen, is my navorsing

IVF-babbel het al vantevore gepraat oor hul goeie vriendin Valerie Landis, een van die vroue wat die poging gelei het om ander oor eiervryheid op te voed. Sy praat openlik oor haar persoonlike vries-ervarings en besluite oor gesinsbeplanning, tesame met 'n versameling eerstehandse verhale uit ander vroue-reise. U kan haar hier kry.

Ek gaan ook 'n paar klinieke ondersoek en meer in detail oor die proses gesels. Ek sal ook met hulle gesels oor finansiële programme. Ek weet dat ek my tyd produktiewer sal gebruik om my navorsing te doen en om my beste te beplan, sodat ek dadelik weer kan vries met my eiers as ek teruggaan werk toe en weer geld begin inkom.

Kan ek net dankie sê Kris Jenner dat ek my oor my vrugbaarheid laat dink het?

As u in 'n soortgelyke boot as ek is en u wil gesels, laat val Sara en Tracey by ivfbabble.com, dan skakel hulle ons.

Enorme liefde Danielle

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »