As ek na die Kardashians kyk, het ek my eiers laat nadink

Hallo, my naam is Danielle en ek wou 'n oomblik van die besef wat ek die ander dag gehad het, na 'n episode van die Kardashians deel

Sedert die sluiting het ek probeer om so produktief te wees as wat ek kan. Ek het my 'afsluitingsdoelwitte' neergeskryf, wat die volgende insluit om 'n nuwe taal te leer, bak te leer, 'n ses-pak te kry (ek weet dit sluit nie aan by die bak nie!), En die boeke wat ek begin lees het af te handel, maar nooit nogal klaar. (Daar is 12 boeke op my bedkassie wat ek kan optel). Ondanks die feit dat ek nou 4 weke lank opgesluit is, het ek niks anders gedoen as om te veel zoom-oproepe na vriende te doen nie en te veel rug-aan-rug-episodes van die Kardashians te kyk (my skuldige plesier).

Alhoewel dit miskien na 'n totale vermorsing van kosbare tyd klink, wou ek iets met u deel wat tydens een van die episodes gebeur het. Vir die eerste keer in my Kardashain-geskiedenis, het ek iets gehoor wat my laat regop sit en nadink oor my eie lewe. Terwyl ek in my Kardashian-koma hoor, hoor ek Kris Jenner, ook bekend as die 'momager', haar dogter 'n baie openhartige aangesig-tot-aangesig-praatjie gee, en Khloe K (35) aangeraai om nou haar eiers te vries terwyl sy nog jonk en vrugbaar is.

Ek is 32, het 'n baie besige werk, of liewer ek het werk baie goed in gebeure voor die koronavirus. Ek het voor die afsluiting uitgegaan en gaan met 'n afspraak met 'n app-afspraak, maar het nog niemand ontmoet wat my regtig wil vestig nie, en sonder enige nuus wanneer sosiale afstand verwyder kan word, kan dit baie lank duur voordat ek eers op 'n afspraak kan gaan. Deur na Kris te luister, het my skielik laat besef dat ek iets aan my toekomsplanne van moederskap moet doen sodra die afsluiting verby is.

Ons lewens word gestaak, maar my vrugbaarheid is nie. 

Ek het 'n pouse op die TV gedruk en daarna ondersoek ingestel. Ek het gelees dat baie beroemdes, loopbaangerigte vroue en diegene wat in die gesig gestaar word, verkies om hul vrugbaarheid te verleng en te bewaar deur hul eiers te vries, ook bekend as 'oocyte cryopreservation'. Dit bewaar die voortplantingspotensiaal van 'n vrou op die ouderdom waarop hulle die eiers oes en vries. Vroue op die ouderdom van 30 het 'n kans van 13.2% om in elke siklus swanger te raak. As u dit vergelyk met net 8.6% met eiers wat op 40 gevries is, kan u sien waarom soveel vroue gretig is om hul eiers te vries.

Die vries van u eiers bied 'n rugsteunplan vir vroue wat nie in 'n verhouding is nie of eenvoudig nie gereed is om swanger te raak nie - vroue soos ek. Deur hul eiers te vries, kan dit hul vrugbaarheid met baie jare verleng

Eiersvries volg dieselfde prosedure as IVF deurdat die eiers uit die eierstokke van die vrou gehaal word. Gewoonlik word 10 tot 15 of selfs 20 eiers in 2 of 3 siklusse opgespoor - hoe groter die aantal eiers wat opgespoor word, hoe groter is die kans dat die vrou later 'n suksesvolle IVF het.

Die proses is egter nie goedkoop nie en kos ongeveer $ 10,000. Anders as myself, kan Khloe dit beslis bekostig. Sy is in die posisie om vrugbare keuses te maak wat sy wil, aangesien geld geen doel is nie. Ongelukkig is ek nie in so 'n groot finansiële posisie nie.

Daar is wel maatskappye wat eiervries as 'n voordeel vir vroulike werkers aanbied. Hierdie maatskappye sluit in Unilever, Deloitte, Uber, LinkedIn, Intel, Ebay, Yahoo, Netflix, Salesforce, Spotify, Time Warner en Snapchat. Irriterend, my geleentheidsonderneming tel nie onder hierdie lys van werkgewers nie.

Dit is ook die moeite werd om te kyk of u deur u versekeringsmaatskappy gedek word

Weereens word ek ook nie hier gedek nie. My navorsing het toe gegaan oor die "hoe betaal ek vir hierdie roete?" Ek het daarin geslaag om 'n paar klinieke te vind met afslag op finansiële programme, een sê 'betalings tot $ 195 per maand'. Dit dek die vries van die eier en die langtermynopberging, maar nie die medikasie nie. Daar is altyd verborge koste!

Hierdie verdomde koronavirus het op die oomblik die lewe moeilik gemaak. Met die toekoms vol finansiële onsekerheid, bevind ek my in 'n baie moeilike situasie. Ek weet dat ek my eiers wil vries, maar op die oomblik het ek geen besteebare geld nie.

Wat ek wel kan doen, is my navorsing

IVF-babbel het al vantevore gepraat oor hul goeie vriendin Valerie Landis, een van die vroue wat die poging gelei het om ander oor eiervryheid op te voed. Sy praat openlik oor haar persoonlike vries-ervarings en besluite oor gesinsbeplanning, tesame met 'n versameling eerstehandse verhale uit ander vroue-reise. U kan haar hier kry.  

Ek gaan ook 'n paar klinieke ondersoek en meer in detail oor die proses gesels. Ek sal ook met hulle gesels oor finansiële programme. Ek weet dat ek my tyd produktiewer sal gebruik om my navorsing te doen en om my beste te beplan, sodat ek dadelik weer kan vries met my eiers as ek teruggaan werk toe en weer geld begin inkom.

Kan ek net dankie sê Kris Jenner dat ek my oor my vrugbaarheid laat dink het?

As u in 'n soortgelyke boot as ek is en u wil gesels, laat val Sara en Tracey by ivfbabble.com, dan skakel hulle ons.

Enorme liefde Danielle

 

 

 

 

 

 

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »