Anna se surrogaatskapreis in Indië

In deel 2 van haar reis gesels Anna Buxton met ons oor die keuse van surrogaatskap in Indië.

Wat is die wettige implikasies van surrogaatskap in die Verenigde Koninkryk, en waarom het u Indië gekies?

In die Verenigde Koninkryk is dit wettig om 'n kind te hê deur middel van surrogaatskap, maar u kan nie vir 'n surrogaat adverteer nie en 'n surrogaat kan nie adverteer om 'n surrogaat te wees nie; daar kan ook geen kommersiële makelaars wees nie, dws 'n derde party kan nie 'n ooreenstemmende diens vir wins lewer nie en derdens kan u nie 'n fooi vir 'n surrogaat betaal nie (bo en behalwe die uitgawes wat sy tydens swangerskap aangegaan het) om 'n surrogaat te wees.

Ook in die Verenigde Koninkryk is 'n surrogaatskapooreenkoms of kontrak onafdwingbaar deur die Britse wetgewing. En, met die geboorte, behandel die Britse wetgewing u surrogaat as die wettige moeder van die kind; as sy getroud is of in 'n burgerlike vennootskap is, is haar man of lewensmaat die ouer van u kind. As sy nie getroud is nie, kan u man of lewensmaat 'n wettige ouer wees.

Die wet is baie ingewikkeld, maar wie die biologiese ouers is, speel geen rol nie  

Beide die surrogaat en beoogde ouers kan blootgestel voel. Die resultaat van hierdie twee probleme is dat daar in die Verenigde Koninkryk baie meer voorgenome ouers is as surrogate.

Daar is twee hoof liefdadigheidsorganisasies, Surrogaatskap Verenigde Koninkryk en COTS, wat beoogde ouers en surrogate help ontmoet, en Briljante begin, 'n organisasie sonder winsbejag. Dit is drie wonderlike organisasies wat baie paartjies gehelp het, maar die wagtyd om 'n surrogaat te vind, kan baie lank wees.

'N Groot wag vir 'n surrogaat

Toe ons in die Verenigde Koninkryk begin soek, het ons te kenne gegee dat ons tussen 18 maande sou wag - drie jaar om 'n surrogaat te vind en dan een jaar tot 3 maande sou moes bestee om mekaar te leer ken voordat ons met enige reëling kon voortgaan. Ons het nie 'n vriend of familielid gehad wat ons kon vra nie, en na alles wat ons deurgemaak het, en ek was 1 en deur dokters daaraan herinner is dat ek al hoe langer geword het, het ons besluit om na ons opsies in die buiteland te kyk.

Op soek na 'n alternatief in die buiteland

Die VSA is die mees gevestigde bestemming vir surrogaatskap. In die VSA word surrogaatskap gereguleer deur staatswetgewing, wat beteken dat dit staat vir staat verskil. Sommige state, soos Kalifornië, het volwaardige surrogaatvriendelike wette wat 'n lugdigte regsraamwerk bied.

Voordat 'n baba gebore word, word die beoogde ouers as wettige ouers genoem en word die beoogde ouers op die oorspronklike geboortesertifikaat genoem. Gekombineer met die feit dat agentskappe toegelaat word om surrogate en bedoelde ouers te pas, en dat surrogate, bo en behalwe uitgawes, 'n fooi kan betaal, beteken dat daar baie meer surrogate binne 'n meer gereguleerde omgewing is.

Gegewe dit alles, is die koste in die VSA baie hoog, wat beteken dat dit nie 'n opsie vir ons was nie.

Navorsing na Indië

Indië was 'n goeie opsie omdat surrogaatskap wettig, gereguleer en goed gevestig was. Ek het egter positiewe en negatiewe pers oor surrogaatskap in Indië gelees. Ed en ek was dit eens dat dit nie ten koste van 'n ander vrou se welstand sou wees nie, ongeag hoe graag ons 'n gesin wou hê. Ons het dus ondersoek ingestel. Ons het met prokureurs en liefdadigheidsorganisasies hier in die Verenigde Koninkryk gesels, ons het paartjies gevind wat dit gedoen het, en ons het na Indië gegaan en tien klinieke in drie stede besoek, asook meer liefdadigheidsorganisasies en advokate.

Ons het 'n dokter en 'n liefdadigheidsorganisasie in Delhi gevind wat wonderlike werk verrig in die ondersteuning van surrogate en hul gesinne. Dit was 'n holistiese program wat fokus op die verbetering van vroue se lewens. Ons is gelukkig en opgewonde oor Indië terug huis toe en het besluit om dit te doen.

Kan u ons vertel van u surrogaat-ervaring in Indië en uiteindelik die koms van u dogter, Isla?

Ons is gekoppel aan ons surrogaat Chaphala deur 'n agentskap en dokter en is toe via Skype voorgestel. Nadat ons almal besluit het dat ons bly wou wees, en die wettige vereistes afgehandel het, het ons die IVF-stimulasieproses in die Verenigde Koninkryk begin en daarna na Indië gevlieg om my eiers te laat versamel en die embrio's te skep.

In hierdie tyd het ons Chaphala die eerste keer persoonlik ontmoet. Ek onthou ons eerste ontmoeting, ons was albei so senuweeagtig! Ek was so bekommerd dat sy nie van ons sou wou hou nie en sy het presies dieselfde gevoel. Maar sodra ons oor gesinne, haar kinders en ons wil 'n gesin opbou, het ons gelukkig gesels en dit voel goed.

Die twee week wag

Ons het na die oorplasing huis toe gevlieg en al wat ons kon doen was om twee weke later op die bloedtoets te wag. Vir twee lang weke kan jy niks anders doen as om net te wag en te wonder of 'n ander vrou duisende kilometers daarvandaan swanger is met jou baba nie. Toe kom die oproep ... baie geluk!

Ons het weekliks van die dokter en Chaphala per e-pos kennisgewings ontvang en elke twee weke sou Chaphala 'n skandering maak en die resultate weer per e-pos gestuur. Omdat die kommunikasie so regiment was, besef ek nou agterna dat dit die swangerskap vergemaklik het. Ek was steeds elke minuut van elke dag bekommerd, maar ek het geweet dat ek net elke week moes deurkom en op my opdaterings moes wag. Gelukkig was die swanger sonder uitsondering en op 38 weke vlieg ons na Delhi vir Chaphala se laaste skanderings, afsprake en dan natuurlik om daar te wees vir die geboorte.

Nadat Isla gebore is, moes ons ses maande in Delhi woon terwyl ons op haar Britse paspoort wag. Delhi is nie 'n maklike plek om te woon nie, wat nog te sê van jou eerste baba, maar ons was uiteindelik 'n gesin.

In deel drie van Anna se verhaal praat sy ons daaroor om na die state te gaan om Isla 'n broer of suster te gee, 

Anna het haar 20-jarige loopbaan in beleggingsbestuur opgegee om ander te help op hul reis na ouerskap. Werk met San Diego-vrugbaarheidsentrum, die kliniek waar haar tweeling verwek is, ondersteun Anna paartjies wat surrogaatskap navigeer. Vir meer inligting, kan u Anna kontak op Instagram @ anna3buxton of e-pos direk na abuxton@sdfertiity.com

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »