Ek is op pad na moederskap. Ek het 'matrescentie' betree

Kognitiewe hipnoterapeut Naomi Woolfson

Terwyl ek probeer swanger word, het ek die pragtige artikel oor die dae voor moederskap gestruikel. Dit is geskryf deur vroedvrou Jana Studelska en beskryf die emosionele en fisieke veranderinge wat tydens die aanloop tot kraam ondervind is. 'N Tussendeur-plek wat die grens aandui tussen die vrou wat jy was en die moeder wat jy gaan word. Hierdie plek van wag, afwagting en spanning.

'N Land waar niks meer werklik voel nie. Rou emosies, wisselende hormone en 'n gevoel van ontkoppeling van die alledaagse lewe. Klink dit bekend?

Dit is hoe ek onvrugbaarheid ervaar het

Die vrou wat ek was voordat ons 'n baba begin probeer het, het 'n blote vergelyking geword met die ma wat ek my voorgestel het dat ek sou wees. Ek was gereed om uit my ou wêreld en na die nuwe te gaan. Maar my nuwe wêreld was nog nie gereed nie en ek is in die tussenruimte agtergelaat, nie in staat om terug te keer nie en het verhoed om vorentoe te beweeg.

'Weet jy daardie plek tussen slaap en wakker, die plek waar jy nog kan onthou dat jy gedroom het? Dit is waar ek altyd van jou sal hou, Peter Pan. Dit is waar ek sal wag. ” -Tinkerbell

In 'n toestand van limbo woon

Daardie limbo-wêreld ontlok 'n gevoel van verlange en het 'n droomagtige kwaliteit. U tyd wat aan onvrugbaarheid vasgevang is, kan bestee word aan die voorkoms van die lewe wat u gedink het dat u sou leef, vir u ongebore kinders sal fluister, hulle bereid sal wees om u hand te neem en u uit die limbo te lei. U leef nie ten volle in die huidige tyd nie en tog kan u nie teruggaan na die lewe wat u eens geken het nie.

Die artikel het gepraat van die tyd voor die geboorte as 'n noodsaaklike oorgang, een wat erken en gerespekteer moet word.

Maar wat van die tyd wat u spandeer het om swanger te raak en nie te word nie?

Hierdie tyd is kultureel onsigbaar. Die frase 'probeer vir 'n baba' roep beelde op van die geboortebeperking en baie seks. Dit omvat nie die wag, gebrek, die angs, die verlies nie. As ons as 'n algemene samelewing 'n woord gehad het om hierdie tyd anders as onvrugbaarheid voor te stel - wat op sigself nie die allesinname fokus van hierdie periode van ons lewens omvat nie - sou dit dan makliker wees om te dra?

Die gebruik van die woord 'probeer' laat ons voel dat ons misluk het as ons nie slaag nie

As ons probeer om iets te bereik, sê ons oor die algemeen dat ons leer: ek leer bestuur, ek leer Frans praat. U sou nie sê dat ek probeer bestuur of Frans probeer praat nie - dit is u net. Dit kan u langer neem om werklik te leer bestuur en u toets te slaag, of om 'n taal vlot te kan praat.

Wat as ons 'n woord gehad het wat ons strewe sowel as ons verlatenheid opgesom het? 'N Woord wat die liggaamlike, persoonlike en geestelike groei omvat wat onvrugbaarheid ons kan dwing om te onderneem. 'N Woord wat die verwagting, hoe vlugtig ook al, aangeraak het dat 'n wonderwerk in enige gegewe maand kan plaasvind. 'N Woord wat ons kan gebruik om hierdie oorgangstydperk van ons lewens te beskryf wat ons sou bemagtig eerder as om dit te belemmer. 'N Woord wat ons toestemming gee om uit te druk wat ons beleef sonder dat ander die behoefte het om ons te ontferm of te versterk.

Die vind van 'n nuwe terminologie

Ek stel voor dat ons die terminologie verander om hierdie periode oop te maak om alles wat ons ervaar te omvat, wat ons in staat sal stel om die volheid van ons emosies uit te druk, maar ons ook toelaat om ons lewens te leef terwyl ons probeer om swanger te raak eerder as om te voel soos ons lewens is. op te hou. 

As 'n vrou kan u in een van die vier state wees:

1 Vermy swangerskap bewustelik

2 Moenie konsepsie nadink nie

3 Bewustelik probeer om swanger te raak

4 Swanger

Ek glo dat sodra u die besluit geneem het dat u ouer wil word, u 'n nuwe fase in u lewe betree waarvandaan slegs 'n paar mense terugkom. Van daardie oomblik af is u daarvan bewus dat u optrede nou nie net u eie lewe en die van u maat beïnvloed as u een het nie, maar ook die van u kind wat nog nie begryp is nie. Elke besluit oor wat u eet, hoe u na u liggaam omsien, u finansiële situasie, u huis word nou in ag geneem deur iemand wat 'n ander persoon in die vergelyking bring. Ek voel dat dit deel van die rede is dat dit so moeilik kan wees om die normale lewe voort te sit terwyl u swanger raak, terwyl u oor daardie brug geloop het. 

Ek het gesê dat ons 'n nuwe woord nodig het, en die een wat vir my resoneer, is matrascensie

Matrasensie beskryf die oorgang van vrouwees na moederskap, soortgelyk aan adolessensie. Hierdie woord omvat die diepgaande fisieke, emosionele, geestelike en kulturele verskuiwings wat gedurende daardie lewensperiode ervaar is. Die woord is in die sewentigerjare deur Dana Raphael bedink en is stadig maar seker besig om die populêre kultuur in te lei. Dit lei tot broodnodige gesprekke rondom postnatale depressie, nageboortelike uitputting en die sorg en ondersteuning wat vroue nodig het tydens hierdie lewensveranderende proses. . Stel u voor dat ons nie van adolessensie bewus was nie en geen woord het om die reuse-veranderinge wat 'n kind deurgaan om 'n volwassene te word, te beskryf nie. 

Die punt waarop 'n vrou matrasse gaan, word tans gesien as die oomblik van die geboorte van haar eerste kind.

Ek glo dat 'n vrou matrasse gaan op die oomblik dat sy besluit om 'n moeder te word

Deur hierdie tydperk in u lewe as die begin van u reis deur volwassenheid te beskou, is my bedoeling dat u in plaas daarvan om elke maand as 'n sukses of mislukking te sien, voortdurend vorentoe beweeg na moederskap.

In my 12 weeklikse aanlyn-liggaam-vrugbaarheidsprogram Die omhelsingsvrugbaarheidsmetode Die hersiening van hoe ons oor onvrugbaarheid, behandeling en snellers soos aankondigings oor swangerskap dink, speel 'n rol in die verligting van die tsoenami van emosies wat ons kan ervaar terwyl ons probeer om swanger te raak. 

 Daar is baie paaie na ouerskap en miskien sal joune aansienlik anders lyk as wat u voorgestel het. Nadat ek kontak gemaak het met honderde vroue wat probeer swanger word en uit my onderhoude die wêreld se beste vrugbaarheidspesialiste, kan ek bevestig dat die oorgrote meerderheid van u ouers ouer word. Dit kan wees deur natuurlike bevrugting, ondersteunde vrugbaarheidsbehandeling, surrogaatskap, skenker-eiers of sperma, bevordering of aanneming. 

Hoe voel dit om hardop te sê: “Ek is op pad na moederskap. Ek het matrasse betree ”?

Terwyl ek onvrugbaarheid deurgemaak het, was my vrees dat die besluit om 'n moeder te word, uit my hande geneem is en dat ek nooit die ervaring sou kon ervaar nie. Ek kan nou sien dat hoewel daar 'n klein deel van paartjies is wat nie op een van die bogenoemde maniere ouers kan word nie, is die figuur so min in vergelyking met die miljoene ouers in die wêreld wat daar gekom het deur onkonvensionele metodes. U hoef nie nou te besluit met watter paaie u ouerskap is nie. U hoef net die volgende stap te besluit. Neem dan die een klein aksie wat u nodig het om u vorentoe te beweeg. 

Gratis meesterklas 

Ons gedagtes beïnvloed nie net ons bui en geluk nie, maar ook ons ​​besluitneming, verhoudings en gesondheid, met 'n uitwerking op vrugbaarheid.

Sondagmiddag is ek 'n gratis meestersklas 'Fertility & the Mind: The Truth'. Teken in op u gratis plek en leer meer oor die tegnieke vir die liggaam wat nie net verligting gee van angs en oorweldiging nie, maar dit is bewys dat dit u kanse vergroot om nou aan te meld vir u GRATIS 'Vrugbare gedagtes Aktiveringsproses Quick Start Pack' wat insluit:

♥ 'n Uitnodiging na die Masterclass op Sondag 24 Mei 4:XNUMX | Verenigde Koninkryk

♥ Die vrugbare gedagtes stel MP3 weer in

♥ 'n e-boek wat deel hoe om die emosiespel te speel vir onmiddellike verligting van negatiewe gevoelens

♥ Die pragtige hart-anker-tegniek om jou te verbind met gevoelens van dankbaarheid, vreugde en vrede

♥ Hoe om eenvoudige vrugbaarheidsverbeterings vanaf vandag te implementeer

Teken nou in teen hier te klik 

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »