U vrae beantwoord deur Nurse Cyndi

Baie dankie aan Nurse Cyndi van Hartvrugbaarheid wat oor die naweek by ons instagramrooster aangesluit het om u vrae te beantwoord.

Vir die van u wat nie op Instagram is nie, het ons gedink dat ons sommige van die vrae en antwoorde met u sal deel.

Vraag: Wat is die toetse wat nodig is om te weet of ek nou my eiers moet vries - of as ek tyd het om te wag totdat ek 'n bietjie ouer is / die regte maat ontmoet het?

A: Die toetse wat ons gewoonlik versoek vir pasiënte wat eiervriesing oorweeg, sluit die volgende in:

AMH (anti-mulleriaanse hormoon) help ons om u eierstokreservaat te vestig en help om u reaksie op stimuleringsmedikasie te voorspel (en hoeveel eiers ons kan verwag)

Dag 2/3 FSH (follikelstimulerende hormoon) - die toets van hierdie vlak lewer 'n soortgelyke funksie as die AMH

Antrale follikeltelling aan die begin van u siklus

Tesame met hierdie toetse sal u help om saam met u FS te bepaal of u eiers vries die regte keuse is.

Vraag: Kan u verduidelik waarom dit so belangrik is dat die BMI tussen 19 en 30 moet wees om met ivf te begin?

A: Baie studies het getoon dat as u 'n BMI van meer as 30 het, u vrugbaarheid met 50% kan verminder. Die rede hiervoor is dat 'n toename in gewig die hormoonregulering dikwels wegwerp en ovulasie kan beïnvloed. As u 'n BMI bo 30 het, beïnvloed dit ook IVF-sukses en voortdurende swangerskapskoerse. As ek dit sê, weet ek egter presies hoe moeilik dit is om gewig te verloor, veral as u onder die druk van TTC ly - so aan die ander kant, in die meeste bogenoemde studies, is die meerderheid konsensus dat selfs 'n 10% daling in gewig het baie positiewe uitkomste. Moenie jouself te hard probeer nie, want dit kan ook teenproduktief wees.

V: Ek het PCOS en onreëlmatige periodes. Elke keer as ek 'n ovulasietoets doen, sê ek dat ek nie ovuleer nie, kan u verduidelik waarom ek nog periodes het, al is dit onreëlmatig?

A: Dit is 'n goeie vraag en kom gereeld voor. Alhoewel sommige vroue met PCOS gereeld periodes het, kan hoë vlakke van androgene ('manlike' hormone) en oortollige insulien die maandelikse siklus van ovulasie en menstruasie ontwrig. As u PCOS het, kan u periodes 'onreëlmatig' wees of heeltemal stop. As ovulasie nie plaasvind nie, onderbreek dit die gewone hormoonsiklus en word die voering van die baarmoeder blootgestel aan konstante estrogeenvlakke. Dit kan die voering aanmoedig om te dik te word en abnormale bloeding te veroorsaak. Dus tegnies: periodes sonder ovulasie is nie periodes nie, dit is deurbraak bloeding.

V: My man is gediagnoseer met 100% teen-sperm teenliggaampies. Een mislukte versending van die IVF vroeër hierdie jaar en 1 bevrore eier oor, is Fet vertraag as gevolg van covid 19.
Is daar 'n manier om natuurlik swanger te word? Sal die verandering van dieet laer getalle help?
Is dit ook moontlik dat die teen-sperm teenliggaampies na my oorgedra het?

A: Ongelukkig met die diagnose van positiewe sperm teenliggaampies, is die kanse om natuurlik swanger te raak relatief skraal. Die rede waarom ART die beter weg is, is omdat die sperm-teenliggaampies teenwoordig is, dit die beste is om 'gewas en voorbereid' te word in ons vrugbaarheidslaboratorium om bevrugting te bevorder.

Vraag: Is daar iets wat my man voor die dag van die insameling kan doen om sy sperma regtig te verbeter? Ek is jammer as dit 'n dom vraag is. Ek wil net hê ons moet alles doen wat ons moontlik kan !!!! Dankie Cyndi x

A: Dit is dus wonderlike vraag - die produksie van spermsoorte werk in 3maand siklusse - daarom kan enige veranderinge wat ons nou implementeer eers oor 3 maande oes, maar dit beteken nie dat u nie moet begin as hierdie gaping verminder is nie . Ons beveel aan dat hy gereeld moet ejakuleer, dws. verminder elke drie dae die dra van stywe babas, hou op met rook ASAP, volg 'n gesonde leefstyl, hou goed gehidreer en kyk na 'n goeie manlike vrugbaarheidsaanvulling. As daar op die versameling gefokus word, het studies eintlik aangetoon dat 'n monster wat versamel word in die gemak van die man se huis dikwels beter is as 'n versameling in die kliniek, maar die vervoer van die versamelde monster is uiters noodsaaklik (kyk dus gerus na u kliniek)

Vraag: Ek en my man het vyf iui's gedoen en is op die punt om ons sesde te doen. Ons gaan volgende maand 'n sewende probeer as hierdie een nie werk nie. Ons plan is om IVF in Julie te begin. Ek is bang vir al die skote en hormone wat ek gaan neem. Ek het tot dusver nog net clomid geneem, en dit het my aaklig laat voel. Jammer dat ek aan die gang is, maar my vraag vir u is: is daar enige raad wat u kan gee wat my sal help om 'n bietjie meer gemaklik te voel oor die neem van hormone?
Ek is net bekommerd oor hoe hulle my bui sal verander en hoe ek mense, veral my man, sal behandel. Clomid maak my mal en ek het beslis by meer as een geleentheid teen hom uitgeslaan. Maar hy was wonderlik en het hierdeur begrip gekry.
Baie dankie. Hoop jy bly veilig met al hierdie gekheid.

A: Ek is jammer om te hoor dat u deur soveel onsuksesvolle siklusse gegaan het, maar dit is ongelooflik om te hoor dat u 'n ondersteunende man het om aan vas te hou (of selfs om uit te hou). Ja, die hormooninspuitings kan intens wees, maar baie pasiënte sê dit is beter as om kloof te neem. Dit is die beste om u vrugbaarheidsverpleegster vir 'n sessie te sien om die volle gebruik van die medisyne te verduidelik, sowel as om voor te berei op moontlike newe-effekte - op hierdie manier voel u meer bemagtig en selfversekerd in die gebruik daarvan. Tydens die siklus word gefokus op positiewe bevestigings, en baie van ons pasiënte vind daaglikse joga voordelig. Wens jou alles van die beste toe.

Vraag: Is daar 'n aanvulling wat ek kan neem wat die buigswaai wat ek die vorige keer ervaar het toe ek deur IVF deurgemaak het, sal balanseer? Ek begin volgende maand weer en wil meer beheer hê oor my emosies. Dankie Cyndi !!

A: Ek is jammer om te hoor van die negatiewe emosionele newe-effekte wat u tydens u laaste siklus ervaar het. Ons beveel meestal aandrose-olie aan ons pasiënte met groot sukses aan. Nie-medikasie-opsies wat ons aanbeveel, sluit begeleide meditasie en joga asana's in.

Baie dankie aan die wonderlike verpleegster Cyndi.

Suster Cyndi het haar voorgraadse Baccalaureus in Verpleegkunde in 2007 aan die Universiteit Stellenbosch (US) voltooi, met onderskeidings in gemeenskapsverpleegkunde, psigiatrie en verloskunde; daarna voltooi sy in 2010 haar nagraadse honneursgraad in kritieke sorg Cum Laude, ook aan die US. Sy het 'n magdom kennis en ervaring in die versorging van vrugbaarheidspasiënte. As u verdere vrae het vir die verpleegster Cyndi, kan u haar bereik by Hartvrugbaarheid.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »