Onvrugbaarheid? Dit is nie net 'n vroulike saak nie

As ons aan onvrugbaarheid dink, is dit maklik om aan te dink dat dit 'n vroulike probleem is. Maar daar word gedink dat 20-30% van die onvrugbaarheid van manlike faktore afkomstig is, en met Vadersdag onlangs op ons hoede, moet ons miskien ook manlike emosies oorweeg wanneer dit kom by sensitiwiteite rondom ouerskap.

Volgens 'n studie wat in die Journal of Sexual Medicine gepubliseer is, het "paartjies wat sukkel met manlike faktore onvrugbaarheid 'n laer seksuele en persoonlike lewenskwaliteit as paartjies vir wie onvrugbaarheid onverklaarbaar is of as gevolg van die vrou se biologie".

Daar is 'n element van vroue wat hulself blameer, maak nie saak wat dokters ontdek het nadat hulle albei vennote toetse gedoen het nie. Sommige dokters, soos dr Marie Davidson, 'n sielkundige by die vrugbaarheidsentrums van Illinois, sê dat sommige vroue “hul manlike lewensmaat se gevoelens wil beskerm, selfs al voel hulle nie asof dit hul skuld is nie”.

Mans hou gereeld daarvan om behandeling te soek

Dr Davidson sê dat onvrugbaarheid by manlike faktore ontsteld, argumente en konflik in verhoudings kan veroorsaak, omdat mans en vroue verskillende hanteringsmeganismes het. Vroue wil dalk so gou as moontlik vrugbaarheidsbehandelings soek, weens die kommer oor hul eiergehalte. Maar mans hou dikwels daarvan om die behandeling te vertraag, en verkies om nie toelaat dat dit soveel kommer veroorsaak nie.

Sy sê: "Daar is baie druk op die manlike maat, want die vrou sê: 'Ons kan nie wag nie, my eiers gaan verval!'"

Dr Paul Turek, 'n uroloog wat spesialiseer in manlike faktor-onvrugbaarheid en seksuele gesondheid, stem saam en sê dat mans sukkel om 'n manlike faktor-onvrugbaarheidsdiagnose te hanteer. Hy sê dat mans probeer om 'n rede te vind, soos “iets wat in die kinderjare gebeur het, soos om met 'n sokkerbal te slaan, of een of ander onkreukbaarheid in die universiteit wat die probleem veroorsaak het".

Die gesprekke rondom onvrugbaarheid is geneig om op vroue gerig te wees, so as dit met 'n man gebeur, is dit ''n biologiese identiteitskrisis'.

Mans het 'n diagnose as aftakelend beskryf, asof hulle almal in die steek gelaat het. Een man het aan Insider gesê: 'Die algemene verwagting van mans in die samelewing is dat sperma maklik beskikbaar is en dat 'n man dit net kan produseer wanneer. Ek weet dit is nie altyd die geval nie, maar dit het my nie help om beter te voel nie. My eiewaarde is beskadig: ek het eerlikwaar 'n algemene minderwaardigheidsgevoel omdat ek dit weet ”.

'N Vroulike mediese sosioloog, Liberty Walther Barnes, vra:' Hoe word idees oor geslag, insluitend die voortplantingsverantwoordelikheid van vroue en die broosheid van manlikheid, vasgevang in mediese kennis en praktyk? In ons samelewing word 'n vrugbare man geassosieer met krag en manlikheid. '

Kulturele oortuigings voorkom

Sy skryf in haar boek oor idiome soos “skiet spasies”, Opvatting van Manlikheid: Manlike Onvrugbaarheid, Geneeskunde en Identiteiten gesê: “Vergelyk die idee om 'spasies te skiet' met ander omgangstaal soos 'groei' en 'wat balle neem'. Hierdie fragmente van taal illustreer die heersende kulturele oortuiging dat gesonde testikels wat kragtige sperma lewer, 'n simbool is van krag, moed, krag, manlikheid en manlikheid ”.

So is dit miskien tyd om die manlike sy van onvrugbaarheid meer te oorweeg?

Ons wil graag weet wat u dink. Sukkel jy met jou onvrugbaarheid? Voel u skaam oor u diagnose? Is dit 'n stremming op u verhouding? Laat ons gerus by info@ivfbabble.com

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »