Ons lae AMH-vlakke het ons nie verhinder om ons drome van moederskap na te streef nie

Verlede week het ons 'n briljante artikel van die embriologie-span by IVF Spain gepubliseer begrip van jou eiers. Die artikel verduidelik wat 'n AMH-toets is, en wat gebeur met 'n vrou se eiers as sy ouer word en hoe ouderdom die vrugbaarheid beïnvloed

Ons benadruk altyd die belangrikheid daarvan om na die kundiges te luister en die leiding van u konsultant te volg, maar ons moedig u ook aan om vertroosting te neem uit die ongelooflike TTC-gemeenskap. Ons het ons Instagram-volgelinge uitgespreek en hulle gevra om hul stories te deel. Ons het hulle gevra wat hul AMH-vlakke was en of hulle swanger geraak het. Dit is wat hulle gesê het.

"Ondetekteerbare AMH by 35 en baie lae antrale follikeltelling. 2 herwinings met my eie eiers, een eier elk, herwin. Ek het 'n miskraam gehad deur een oordrag. Uiteindelik het ek 'n mamma geword deur eierskenking. ”

"Ek het baie lae AMH gehad nadat ek chemo vir borskanker gehad het (33 jaar oud). Na IVF-rondtes het ek verskeie kere swanger geraak, maar ongelukkig elke keer miskram. Toe het ek my seuntjie swanger geword nadat ek my eiers gevries voor 'n chemoterapie (27 jaar oud) gebruik het. Ongelooflik gelukkig dat ons die kans gekry het om embrio's te vries voor chemo. Nie elke vrou kry die kans / finansiering nie. ”

"Ek het op 30-jarige ouderdom 'n baie lae AMH gehad as gevolg van 'n operasie vir Endometriomas. 'N San op die 3de IVF-siklus het 3 follikels getoon en die siklus is amper gekanselleer, aangesien ek skaars die minimum vir versameling bereik het! Ek het egter 3 eiers bymekaargemaak, 2 is na 3 dae terug aan my oorgedra en ek het 'n tweeling vir seuns / meisies! Dit is absolute wonderwerke! ”

"Ek het 'n AMH van 3.2 op 36 gehad, en dit uitgevind net soos ons op die punt gestaan ​​sou word vir ons eerste siklus van IVF. As dit baie laer was, sou ek nie in aanmerking kon kom vir IVF onder die vertroue waarmee ek was nie. Ek het 'n kans van 1% gekry dat medisyne werk. Ek was verwoes deur die nuus. Die konsultant was fantasties, het my 'n hoër dosis meds en x 10 snellerinspuitings gegee. 2 eiers versamel, 14 blastosiste van topgehalte, 3 oorgedra en 1 maande later 9 dogtertjie. Ons is ewig dankbaar. Ek is nou swanger met my 1de ... op 2 amper 38, en dit het natuurlik gebeur. Geen idee wat my AMH tans is nie, maar ek weet dat die kanse dat dit met iemand soos ek gebeur, baie klein is; en ek voel baie gelukkig om dit te doen het met my gebeur. Stuur liefde, hoop en krag aan al die TTC's. ”

"Ek het 'n AMH van <1 gehad op die ouderdom van 33. 1 mislukte IVF wat nie eers eier herstel het nie, want ek het net 1 klein follikel gehad. 1 suksesvolle IUI met genoemde 1 follikel en tans 31 weke swanger met ons klein wonderbaba. ”

"Myne was op 1.9. Ek het geblaf toe ek die nuus kry. Endo het 'n groot hoeveelheid op my eierstokreservaat gemaak en 'n faktor gespeel in 'n immuunrespons wat inplantingsversaking veroorsaak, ek is seker. Op die minste, hormoonwanbalanse. Ek was destyds in my vroeë dertigerjare. Ons het IVF voltooi, 30 in totaal, die eerste rondte was 'n borsbeeld - 3 embrio's, maar van swak gehalte. Ek het my aanvullings, ubiquinol, baie maande lank opgeneem, die voedingsgerigte anti-inflammatoriese dieet, ens. Die laaste twee siklusse het elk 'n embrio gekry. Albei het afsonderlik gewerk, en ek het 4 dogtertjies. Wat 'n stryd is dit nie! Ek is so bly dat ons deurgedring het ondanks die baie lae AMH-uitslae. ”

"Op 28 het ek meegedeel dat ek laag was vir my ouderdom en ook 'n lae follikelrekening het. Nadat ek meegedeel het dat die kanse op IVF laag was en my eiers as vrot appels beskryf is, het ek 'n siklus van IVF gehad wat meebring dat geen eiers bevrug word nie weens die swak gehalte. Daarna het ek ICSI gehad, wat gelei het tot die bevrugting van 3 eiers, 2 tot blastosiste gemaak; die een is nou 'n 21-jarige meisie en die ander in die vrieskas. Ek het ook net die skok van my lewe gehad dat ek agtergekom het dat ek van nature swanger geword het. So bly sterk dames, ek glo regtig dat wonderwerke plaasvind. ”

"Op 34 was ek AMH <1 en FSH op 159. Ek het ook baie lae vitamien D-vlakke gehad (wat na verwagting verband hou). Ek het 'n voedingsdeskundige gekontak, my dieet verander en sy het my ook aanvullings gegee. Ek het ook 'n poliep verwyder en my siklus is weer normaal. Ons het 'n jaar later, op 35, natuurlik swanger geword. Ons dogter is nou twee jaar oud. ”

"Ek het gevind dat ek 'n AMH van 0.5 ouderdom 35 gehad het. Ek is ook met endometriose gediagnoseer, het endo-operasies gehad en IVF begin. Ons het twee siklusse gedoen. Die eerste een het tot gevolg gehad dat geen eiers versamel is nie. Die tweede een het gelei tot 'n 5 dae lange blasto van 'n baie swak gehalte, maar ongelukkig eindig 11 MM in MMC. Die hele tyd het ek hard gewerk om my eiergehalte te verbeter. Ons konsultant was altyd baie oop met ons dat ons kanse om swanger te word met my eiers baie swak was. Ons het besluit om nog een siklus met my eiers te probeer voordat ons na skenker-eiers gaan. Net voor ons derde siklus, en drie jaar na ons vrugbaarheidsreis, het ek egter uitgevind dat ek die eerste keer ooit swanger was. Ek is tans 27 weke. Wonderwerke gebeur wel. ”

"Ek het 'n lae AMH gehad en het nie maandeliks ovulasie gehad nie (nie 'n goeie kombinasie nie) en die eerste kans dat ek swanger was, is IVF. So op 36 het ek my eerste rondte IVF gehad en 5 eiers geproduseer. 1 bevrore en 1 wat nou my dogter van 5 maande is. Ek het gedink ek sal nooit kinders hê nie, so daar gebeur wonderwerke en my dogter is beslis my klein wonderwerk. '

Dit is egter baie belangrik om te onthou dat 'n verwysingsreeks tussen klinieke kan wissel, dus maak seker dat u met u konsultant praat om die resultate van u AMH-toets ten volle te begryp. Maar hier is 'n gids:

OUDERDOM AMH-vlak (pmol / l)

20-29 jaar 13.1 - 53.8

30-34 jaar 6.8 - 47.8

35-39 jaar 5.5 - 37.4

40-44 jaar 0.7 - 21.2

As u 'n lae AMH-toetsuitslag gehad het, hoef dit nie te beteken dat u drome van moederskap beëindig word nie, soos hierdie ongelooflike vroue ons gewys het. Weereens baie dankie die wonderlike TTC-gemeenskap.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »