Paloma Faith is spyt dat sy nie in haar twintigs probeer om 'n gesin te stig nie

Oor die naweek lees ek 'n artikel in die spieël oor Paloma Faith, waarin sy gepraat het oor haar spyt dat sy nie op 'n vroeër ouderdom vir 'n gesin probeer probeer het nie

Terug in 2016,  Paloma was 35 toe sy na die IVF-behandeling haar eerste kind in die wêreld verwelkom het.

Vier jaar later word die planne van 'n tweede kind belemmer, en die wêreld is tot stilstand gebring weens die koronavirus. Toe Paloma gevra is oor die vooruitsig om nog 'n baba te hê, het hy geopenbaar:

 'Ek voel dat, met hierdie hele Covid-ding, baie van ons wat IVF gedoen het, ek ook nie, waarskynlik nie is nie ... Dit lyk tans nie meer vir 'n ander een nie.'

Alhoewel klinieke heropen, besef ons almal dat IVF nie gewaarborg is nie, en hoewel 'n werklike siklus slegs 'n paar maande kan duur om te voltooi, kan dit veelvuldige rondes duur, en dit kan jare duur om werklik swanger te raak.

Hierdie werklikheid het Paloma tot nadenke oor die lewe gebring

Daar is aan haar gevra na watter ouderdom sy wil teruggaan, waarop sy sê: 'Agt-en-twintig, en ek sal 'n baba kry omdat ek dink dit is die perfekte ouderdom om 'n kind te hê. Ek dink ek het dit te laat gelos. Ek dink net 28 is perfek, want u het twintig genoeg gehad en daar is nie soveel kommer oor u vrugbaarheid nie.

'Nadat u eers 'n baba gehad het en u hersteltyd soos 'n jaar is, is u nog in die twintig en kan u op 29 begin loopbaanwerk doen.'

Dit het my laat nadink oor my eie lewe

Soos Paloma, het ek op 35 swanger geraak met 'n tweeling wat IVF gevolg het. Ek was geseënd, waarlik geseënd. Ek was 31 toe ek die eerste keer besluit dat ek 'n baba wil hê, en hoewel ek, anders as Paloma, nie wil hê dat ek in my twintigs probeer het nie, is ek spyt. My spyt het egter my allerbelangrikste nabetragting geword - terugskouend dat ek nie net my eie kinders nie, maar ook iemand wat lees, sal deurgee. ivfbabble.com.

So wat is ek spyt?

Ek is spyt dat ek nie navorsing gedoen het nie vrugbaarheid en maniere om dit te verbeter. Ek het aangeneem dat sodra ek wou swanger raak, ek swanger sou raak. Maar my man was 'n baskitaarspeler in 'n rock and roll-band en ek het dit gehad PCOS. Hierdie twee kombinasies gaan nooit werk nie. Ek wens iemand het vir my gesê om te kyk hoe ons albei ons vrugbaarheid kon verbeter deur sekere aspekte van ons lewe te verander dieet, minder drink alkohol, stop rook, neem aanvullings, die uitoefening van meer, minder drink kafeïen ens, ens.

Ek is spyt oor die onskuld om te dink dat IVF gewaarborg is. Niemand het my dit gesê nie werk dalk nie en dat ek eintlik een van die baie gelukkiges sou wees as dit die eerste keer werk. Ek onthou nog tot vandag toe die ingewikkelde pyn toe ek die embrioloog hoor sê het dat geen enkele eier bevrug is nie. Ek wens ek was meer realisties en meer voorbereid op mislukking.

Ek is spyt dat ek nie meer vrae gevra het nie. Soos ek net verduidelik het, was my man in 'n rock and roll-band. Dit het beteken dat sy lewenstyl ver van gesond was. Sy sperm was luiom die minste te sê, en tog het ek nog steeds twee rondes deurgemaak IUI en IVF. As ek terugkyk, voel ek gefrustreerd dat ek soveel tyd en hartseer gemors het op behandeling wat nooit gaan werk nie. My man se sperma gaan nooit alleen deur daardie eier dring nie. Waarom het ek dan nie my dokter ondervra nie? Waarom het ek hin nie uitgevra nie ICSI aan die begin? Waarom het ek nie vir hom gesê: "Kan ek net die IUI omseil en oorskakel na ICSI?".

Ek is spyt dat ek weggekruip het en myself skaam het. As ek terugkyk na die jare toe ek vrugbaarheidsbehandeling deurgemaak het, Ek voel myself so jammer. Ek was so eensaam en op myself. Ek het gevoel dat ek myself, my man en die res van my gesin in die steek gelaat het. Ek het gevoel dat ek nie 'n hele of volledige vrou was nie, want my liggaam het nie gedoen wat ek gedink het 'n vrou se liggaam moet doen nie - word natuurlik swanger.

Hierdie skande het voortgeduur deur die hele tyd wat ek probeer om swanger te raak. Dit skok my selfs om te sê dat selfs toe ek swanger geraak het, ek nog steeds skaam gevoel het dat dit IVF geneem het om my swanger te kry.

Hindsight is 'n baie kragtige instrument wat hoegenaamd nie meer van nut is nie, maar absoluut aan ander oorgedra moet word

Dus, vir almal wat nou probeer swanger word, wil ek vir u sê wat ek wens dat iemand my gesê het. Ek wil u aan die hande hou en direk na u kyk. kyk na u en moenie spyt wees dat u te laat is om 'n kind te probeer doen nie, want u kan niks aan die verlede doen nie, maar doen wat u kan om u vrugbaarheidsreis so bietjie makliker te maak.

Lees soveel as moontlik oor vrugbaarheid en wat u kan doen om dit te verbeter

Vra u konsultant soveel moontlik vrae oor u behandelingsopsies en toetse. Wees vriendelik met jouself - jy is nie 'n mislukking nie - jy is 'n regte vrou en jy is nie alleen nie.

Waarom nie op 18 en 19 Julie by ons aansluit nie? live Babble Online Vrugbaarheid Expo waar u toegang sal hê tot ongelooflike kundiges in die vrugbaarheidswêreld van IVF-klinieke, welstandsvoorligting, liefdadigheidsorganisasies en soveel meer. U kan vergaderings voor die tyd of op die dag opstel, daarna gesprekke deur wonderlike kundiges met Q & As besoek, hutte besoek waar u 'aanlyn' met kundiges kan gesels en inligting kan aflaai en ook spesiale aanbiedings en afslag. . . en alles vanuit die gemak van u huis. Klik hier om u plek vandag te registreer! Moenie vergeet om ook by die IVFbabble-standplaas vir ons hallo te sê nie!

Stuur julle almal soveel liefde aan.

Sara

x

Ons sal baie graag van u wil hoor. Sou u u vrugbaarheid in die agtergrond met ons deel? Sit 'n lyn by sara@ivfbabble.com

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »