Die koronavirus beïnvloed almal wat op vrugbaarheidsbehandeling wag

Aangesien die wêreld sukkel om na die ergste van die pandemie die lewe te probeer regkry (en om nie te weet of die slegste nog moet kom nie), word die werklike werklikheid vir diegene wat vrugbaarheidsbehandelings opgehou het, bekend

Sommige mense wat betaalplanne gehad het vir duur behandelings, het hul werk verloor en sommige het kritieke behandelings tyd gemis, wat beteken dat dit nou te laat is.

Die 37-jarige Dana Reddy het endometriose en was op die punt om met die oordrag van die embrio te begin toe die beperkings toegemaak word. Sedertdien dek haar versekering nie meer haar behandeling nie en is haar endometriose erger. Sy staar nou die realiteit in om die koste te betaal om haarself voort te sit en die feit dat haar endometriose vererger, kan dinge nog moeiliker maak.

Vrugbaarheidsbehandelings dwarsoor die wêreld is in die middel van Maart opgeskort, aangesien die koronavirus in gebruik geneem is - alle nie-noodbehandelings is opgehou, wat ruimte en hulpbronne vir siekes bevry het.

The Voice of San Diego sê: "Vrugbaarheidspasiënte en dokters het vir ons gesê dat die sluitings verwoesting en angs oor die algemeen veroorsaak het, veral vir diegene met tikkende horlosies en ovariale gesondheidstoestande."

Die 43-jarige Jane het die baba wat sy swanger geword het tydens die toesluit verloor (nadat haar vrugbaarheidsbehandelings gekanselleer is, het die paartjie besluit om nie te wag nie). Sy sê haar gevoelens is rou omdat sy haar kind pas verloor het, en dat sy probleme met onvrugbaarheid is taboe en niemand praat van die gevolge op IVF-pasiënte wie se tydsensitiewe behandeling onderbreek is nie.

'As die kliniek nie gesluit was nie, sou ek 'n eierherwinning kon kry en nie tyd verspil het nie. Op my ouderdom maak elke maand en elke dag saak. Ek verloor nie net die gehalte nie, maar ook die hoeveelheid eiers. Vir iemand met 'n verminderde eierstokreservaat, neem hulle in wese die enigste reddingsboei weg. ”

Sean Tipton, hoofvoorspraak-, beleids- en ontwikkelingsbeampte van die American Society for Reproductive Medicine, het aan Voice of San Diego gesê: 'Die besluit om nie-elektiewe behandelings te staak, is deels geneem om die spanning van 'n belasbare gesondheidsorgstelsel te midde van die koronavirus te verwyder. pandemie en deels om 'n oog te hou op die gevolge wat koronavirus op swangerskappe sou hê ”.

'As daar 'n tekort is aan werknemers in die noodgevalle, kan die onvrugbaarheidsdiens een of twee weke ingehuldig word. "

Maar aan die einde van April het die Amerikaanse Vereniging vir Voortplantingsgeneeskunde gesê: 'Onvrugbaarheid is 'n ernstige siekte wat vroegtydig behandeling benodig'. Hulle het toe dokters opdrag gegee om behandelings te hervat wat gebaseer is op veiligheids- en gesondheidsprotokolle in hul onderskeie jurisdiksies.

Sean Tipton sê hy is bewus van die verwoestende impak wat hierdie besluite neem, maar sê: “Daar is geen twyfel of IVF-behandelings noodsaaklik is nie. Dit gaan oor die vraag of dit noodsaaklik is hierdie week ”.

Vroue soos Jane en Dana meen die besluit was 'belaglik' en dat dinge veilig moes oopgehou word

Sommige behandelings regoor die wêreld hervat, maar daar is nou 'n agterstand. Sandy Chuan, 'n vrugbaarheidsdokter in San Diego, het gesê dat hulle besluit het om te hervat en dat die besluit tweeledig was - “oorweging van die aanbeveling en kommer oor klante en personeelveiligheid”.

'Vrugbaarheid is ook in 'n veld wat as' nie-noodsaaklik 'beskou word, omdat dit elektief is. Dit beïnvloed die kwaliteit van ons pasiënte, en vir ons is dit 'n uitdaging omdat ons en baie pasiënte dit noodsaaklik ag. Die impak was die teleurstelling van pasiënte. Dit is natuurlik 'n emosionele proses en vrugbaarheidsbehandelings is baie detailgerig. U moet seker maak dat dit nie gemis word nie. '

'Die riglyne is nasionaal bedoel, maar in elke situasie is dit nie dieselfde nie. New York is anders, maar San Diego is yl en daar is meer sosiale distansieë as gevolg van die manier waarop ons leef. Dit lyk nie asof daar 'n oorweldigende aantal gevalle was nie. '

'Dit is ongekende tye. Ons wag angstig om te sien hoe dit met die heropening van ons sake gaan, en dit is uiteraard 'n prioriteit om dit so veilig as moontlik te maak. Dit voel asof jy in limbo is of op wag is. Dit is nog 'n jaar om by u gesin uit te kom, so dit is meer tyd om te wag. ”

Die American Society for Reproductive Medicine sê

'' Die afgelope paar maande is belangrike kennis opgedoen rakende die virus en die impak daarvan op pasiënte en die mediese stelsel. Die gepaardgaande vertraging in die sorg het egter gelei tot 'n toenemende aantal pasiënte wie se situasie dringender geword het. Sedertdien het dit duidelik geword dat ons in 'n COVID-19-omgewing moet oefen totdat 'n doeltreffende en veilige entstof of 'n breë effektiewe behandeling wyd beskikbaar is. Gevolglik ondersteun die taakmag die gemete hervatting van sorg steeds. ”

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »