U het ons vertel hoe IVF u laat voel het

Hoe voel IVF? !! Dit is die brandende vraag wat ons almal wou weet voordat ons met ons IVF-reis begin. Ons reageer almal verskillend op IVF, maar daar is algemene simptome wat kan voorkom tydens die verskillende stadia wat ons verlede week in 'n artikel uitgelig het. (Klik hier om te lees)

Maar ons wou van u hoor, daarom het ons die vraag op Instagram gevra - Hoe sou u IVF beskryf?

Dit is wat u gesê het:

U krag van liggaam en gees sal getoets word

'Ek was baie gelukkig om amper 5 jaar gelede 'n gesonde babaseuntjie te baar op ons vierde IVF-siklus. Ons het vir ronde 4 gegaan, maar dit was onsuksesvol. Ons was op die punt om vir die sesde rondte te gaan, ontmoet ons konsultant en alles voordat ons besef dat my liggaam en gees net nie meer kan vat nie. Ons het die enorme besluit geneem om op te hou. Ons het ons wonderbaarlike babaseuntjie. Ek dink dat ek vyf jaar later baie van die ervarings en herinneringe aan ons IVF-siklusse begrawe het of probeer begrawe het, omdat ek steeds angstig, hartseer en bang raak as ek te veel daaraan dink. IVF is moeilik, veral as u meerdere kere gaan. U kan nie die swangerskap geniet nie, aangesien u so bang is dat iets verkeerd gaan. Maar ek sou dit alles weer doen! My man en ek is een van die gelukkigste paartjies ter wêreld - IVF het vir ons gewerk! As ouers van ons wonderlike klein seuntjie het ons drome verwesenlik. Vir enige paartjie wat die eerste keer gaan, gaan dit net in die wete dat u krag van liggaam en gees getoets sal word - maar u ervaring is uniek aan u. '

So baie afsprake

'Hoe sou ek IVF beskryf? Toepassings na artikels, konstante nadenke! Hormonale, geluk- soveel newe-effekte !! So dreineer !! Maar die mees magiese gevoel met die wete dat jy pragtige klein embrio's geskep het. ”

Druk op verhoudings

'Te veel emosies om te verwoord en is nog steeds op reis. Een ding wat ek egter as vanselfsprekend aanvaar het, was die invloed wat dit op ons verhouding as paartjie sou hê. Dit is so moeilik. ”

Spuit jouself

'As iemand wat bang is vir naalde, was my grootste vrees om myself in te spuit. Ek het my kêrel gesê dat hy dit sou moes doen, maar as dit eintlik gebeur, sou ek hom nie toelaat nie. As iemand my sou seermaak, dan is dit ek. IVF is die moeilikste reis wat ek gehad het en ek het dit al 'n paar keer gedoen. Ek was een van die gelukkiges en dit werk die 3de keer gelukkig! Dit is moeilik om met mense te praat as dit nie werk nie. U het 'n embrio gehad wat nie ingeplant het nie. Dit was 'n miskraam. Hoe treur u? Dit is moeilik."

IVF is nie 'n vinnige oplossing nie

'Dit is 'n lang reis! Ek het dit sonder mediese probleme of komplikasies onder die loep geneem en dit in dieselfde situasie gelaat, maar dit was steeds 'n lang en moeilike reis. Daar is rowwe dele en gladde, konstante toetse en afsprake. Dit blyk dat die inspuitings die maklike deel is! Ek het twee baie positiewe eierversamelings gehad, waar ek deurgaans ondersteun en ingelig gevoel het. Gelukkig het ek geen newe-effekte gehad nie, behalwe die hartseer van twee vroeë verliese en mislukte oordragte. Dit is wat vermoeiend is; die opgewondenheid het op die einde verswak, wat hartseer is, selfs as u swanger is. Ek sal mense sê dat hulle nie 'n vinnige oplossing moet verwag nie en dat IVF nie hul probleme sal oplos nie. Net omdat u 'n positiewe toets het, moet u steeds swanger bly en 'n gesonde swangerskap voortduur. Al word dit gesê, twee jaar later, is ek nou in my tweede trimester en hoop ek op 'n gesonde baba in November. ”

Hou vas aan hoop

'Ek het IVF altyd gesien as daar altyd HOOP is. Daar was altyd 'n kans. As dit nie werk nie, het ek myself gesels, 'afgestof' en uitgesien om weer voort te gaan - want daar was altyd hoop en 'n kans dat dit sou werk. Elke keer as ons misluk, het ek my man belowe dat ons 'n kind sou hê. Alhoewel ek die een was met 'n lae vrugbaarheid, moes ek sterk bly vir my man. Dit het jare en jare geneem, maar ons het nou 'n pragtige seun. ”

Uitputtend en emosioneel

'Baie dreinerend. U raak teleurgesteld van teleurstelling, as u aanhou klop, is dit moeilik. Ek het gedink IVF is die oplossing en dat ons net 'n kind van 'n ronde sou hê. Ek het die druk op my, ons verhouding en die daaglikse lewe onderskat. Alles word opgehou en uitgevoer. Ons begin nou net met ons derde ronde, en hoop dat die derde keer gelukkig is. Uitputting en emosioneel is die twee woorde waarmee ek verband hou! ”

10x meer hormonaal as om op my periode te wees

'Ek het IVF emosioneel laat dreineer. Ek was baie bekommerd oor die tydsberekening van die inspuitings, die pyn van die inspuitings self. Elke skandering om follikelgrootte te kontroleer, was onpersoonlik en angstig. My kliniek was egter wonderlik. My newe-effekte was opgeblasen, spook en voel 10x meer hormonaal as op my periode! Ek het nooit gedink dat ek sou sê dat ek dit weer sou doen nie, maar ek sou dit eintlik doen! Eierversameling was bisar, effens seer, oordrag was ongemaklik, maar nie aaklig nie. Ek wens ek het 'n bietjie meer inligting oor die gehalte van my eiers gehad, maar ek dink dis nie dat ek gevra het nie, so die inligting is nie aangebied nie. Ek het twee embrio's oorgedra in 2018 en my tweeling is in 2019 gebore. Ek het nog drie embrio's in die vrieskas oor! ”

Hartseer as dit misluk

'Emosionele en fisieke achtbaan. IVF het my aanvanklik hoop gegee, maar ek is tans halfpad deur my vierde siklus en sukkel om positief te wees en nie bang te wees vir die hartseer en teleurstelling wat jy voel as dit misluk nie. U belê alles in die proses vir die belewenis van my ervaring. Ek hoop dat ek eendag anders voel, maar dit was tot dusver moeilik en het my hart weer gebreek as dit misluk. '

Geestelik uitdagend

'Ek het dit geestelik uitdagend gevind, maar het ingegaan op die gedagtegang dat dit gaan werk! Ek het 6 maande vantevore akupunktuur gehad en dan weer die oggend van die oordrag van eier. Ek het aan die begin 'n allergiese reaksie op die inspuitings gehad en op die inspuitplek geswel. Ek het slegs 7 eiers in totaal gehad, maar ek het net 1 nodig. Ek het 2 teruggesit, met vakansie gegaan, het ek baie gebloei terwyl ek daar was. Ek het 12 weke op die bed gelê terwyl ek daar was, maar ek het aangehou en hy is nou 1! Ek was so gelukkig om die eerste keer te val en by die einddoel uit te kom. My hart gaan uit na almal wat deur IVF gaan. ”

Oor die ontleding van elke draai

'Ek het beslis die stimsfase makliker gevind as wat ek gedink het, want ek het net 'n roetine met die inspuitings gehad - alarm het afgegaan, kombuis toe, hande gewas en daarmee aangegaan. Geestelik was die stuk na die oordrag baie moeiliker - om elke krimp te ontleed, alles op progesteroon te blameer en hoop te hê en tot die toetsdag positief te bly. ”

bries totdat u verskeie rondes beleef

'In die begin vind ek IVF redelik maklik. Die medisyne het my nie te veel gepla nie, die inspuitings was maklik. Ek het deur vier eieropvangs gesmoor en kon eerlikwaar nie kla nie. Maar vyf jaar later, en nou tot 'n totaal van 4 siklusse (insluitend oordragsiklusse met massiewe dosisse estrogeen, stimuleringsinspuitings, en verskeie ander vreemde en wonderlike medisyne) ... talle spesialiste ... en steeds geen baba nie. Nou is dit net sielvernietigend, en namate dit emosioneel meer en meer dreinerend word, word die medikasie minder en minder verdraaglik. Ek is op die punt waar ek bykans droog is by die gedagte om nog 'n estrogeenpil in te sluk. Die idee van nog meer baarmoedervoeringskanderings vul my met angs en my angsvlakke styg. "

Selfs die sterkste mense sal hul perke laat toets

'Ek het besef dat selfs die sterkste persoon met die BESTE ondersteuning (my man, familie en naaste vriende AMAZING is) uiteindelik hul grense het. Jy kan nie vir altyd aangaan nie. Dit is vermoeiend. Dit is 'n oorspronklike soort seer binne-in wat jy nooit sal verstaan ​​nie, tensy jy hierdeur gegaan het. Ivf werk nie vir almal nie. ”

Hierdie TTC-gemeenskap is ongelooflik. Dankie vir u ondersteuning, u eerlikheid, u kwesbaarheid, u krag, u wysheid

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »