Covid-19: Van koors tot vrugbaarheid tot voorlyn

Ons is mal oor hierdie fassinerende verhaal oor vrugbaarheidsverpleegster, Courtney Carr, wat in die Gateshead-vrugbaarheidseenheid werk. terwyl sy van die vermeende Covid-19-pasiënt met vakansie na vrugbaarheidsverpleegster gaan, na die NHS-werker

Courtney het vyf jaar as personeellid in kritieke sorg gewerk voordat hy in Februarie vanjaar 'n nuwe rol as vrugbaarheidsverpleegster begin het. Net voordat sy begin het, was sy op vakansie na Tenerife om haar seun se derde verjaardag te vier. Op haar laaste dag op Tenerife het Courtney begin om koors, sweet, spierpyn, hoofpyn, seer keel, hoes en kortasem te ontwikkel.

Die nuus van 'n nuwe koronavirus het begin breek, en 'n hotel in Italiaanse eiendom in Tenerife is ontstellend gesluit weens 'n toename in sake. “Swaai Covonia [hoesmedisyne] uit die bottel”, en Courtney moes slaap regop, maar het dit afgeborsel as “net nog 'n virus” wat sy opgetel het, en sy het amper nie gewaag om te glo dat sy die dodelike virus opgetel het nie.

Op 28-jarige ouderdom en andersins met 'n goeie gesondheid het haar bug tien dae geduur, maar uiteindelik kon sy haar nuwe werk as vrugbaarheidsverpleegster begin

'Ek was so senuweeagtig, maar is reg ingegooi en het op my eerste dag my eerste vaginale eierversameling en embrio-oordrag gesien. Ek het ook die embrioloë in die laboratorium waargeneem en ek was ontsettend ontsagwekkend! Ek is nog steeds. Ek kon nie glo dat ek uiteindelik deel sou word van iets wat ek so wonderlik en lonend gevind het nie. ”

Courtney het gesukkel om swanger te raak en is dus ideaal geplaas om uit die oogpunt van die pasiënt te verstaan ​​hoe dit voel. Haar man is ook 'n IVF-baba, gebore as een van 'n drieling babas wat 29 jaar gelede gebore is.

Toe die werk opdaag, spring sy die kans om in so 'n belonende plek te werk en voel sy geseënd om dit te kan doen.

Gedurende haar eerste paar weke as vrugbaarheidsverpleegster het die nuus gewy aan die toename in gevalle van wat nou bekend staan ​​as Covid-19, sodat Courtney weet dat dit 'net 'n kwessie van tyd' sou wees voordat sy teruggeroep sou word na werk in die afdeling vir kritieke sorg (CCD).

Sy sê: 'Hoe kon ek nie teruggaan om te help nie? Dit is nie dat ek nie wou nie, maar ek was bang, die onsekerheid van alles was net te veel om in te neem; die angs oor die virus en die risiko vir nie net my nie, maar ook my gesin ”.

“Dit was my sesde week in die pos, en ek het net begin om my voete te vind en gemaklik te voel in my nuwe rol toe ek die gevreesde telefoonoproep van my bestuurder ontvang het waarin ek gesê het dat ek weer na CCD oorgedra word.”

“Die trust het ook besluit dat die vrugbaarheidskliniek en alle ander behandelings en afsprake wat nie noodgeval het nie, moet stop. Daar was die potensiaal dat ander personeellede ook tydens die pandemie herontplooi kon word na behoeftegebiede. ”

Een van Courtney se laaste take in die vrugbaarheidseenheid was om die ander verpleegkundiges te help om die “hartverskeurende telefoonoproepe” aan pasiënte te maak en te vertel dat hul vrugbaarheidsbehandelings onderbreek of uitgestel is.

Verbasend genoeg was dit dat alle pasiënte, ondanks die verstaanbare ontsteltenis, begrip gehad het, en almal het Courtney wense gegee en haar aangespoor om veilig te bly

Einde Maart begin Courtney weer by die CCD in die nuut aangepaste Covid-19-eenheid. Daar is van alle personeel verwag om deur 'n lugslot te gaan en dan hul PPE aan te trek, 'n ervaring wat Courtney oorweldigend gevind het. Sy voel ondraaglik warm in al haar toerusting en nog erger toe sy haar masker aantrek.

Maar toe sy in die rigting van haar eerste pasiënt stap, begin sy werk asof sy nog nooit weg was nie. Maar sy sê: 'Ek moes aanhou stilhou, diep asem haal en met my innerlike gesels om kalm te probeer bly'.

“Ek het regtig gesukkel om die PPE te dra, en omdat ek so warm was, het die bril opgestook van die hitte wat van my voorkop af gekom het, wat my moeilik gemaak het om te sien, het dit my laat panieker.”

'Uiteindelik was dit my beurt om te breek en ek was so verlig. 'N Kollega het my gewys hoe om my persoonlike beskerming te' doff 'en ek het die vroulike kleedkamer binnegedring. Ek was sopnat. Ek moes verander in nuwe skropies, myself opfris en toe ek in die spieël kyk, merk ek die helderrooi merke op my neus en wangbene. ”

'Ek was geskok, dit was net die begin, en ek het myself afgevra hoe ek na 12 weke hiervan sou lyk, want dit is hoe lank ek gesê het dat ek nodig sou wees.'

Gewone reëls vir die aantal kritiek siek pasiënte wat elke personeel toegelaat het om te sorg vir veranderings, aangesien dit van een na drie gegaan het. Na verloop van tyd het sy getuies van ernstige siek pasiënte, sonder geliefdes aan hul kant, en daaglikse sterftes gesien. Sy beskryf die omgewing as chaoties, met herontplooide personeel van regoor die hospitaal wat opgestel is om te help.

'Dit was eng vir my dat ek teruggekeer het na 'n plek waar ek vyf jaar gewerk het, en dat ek iemand tydens die pandemie heeltemal nuut in die omgewing / werk sou wees.'

'Dit was 'n heel ander kant van verpleging en ek het geweet dat ek ook nie my normale self was nie. Ek was nie die verpleegster wat ek ken nie, en ek het regtig daarmee gesukkel, maar as ek terugdink, dink ek dat ek my van nature beskerm teen die hele ervaring, van hartseer oor die pasiënte, hul geliefdes en hul uitkoms. ”

Na 'n paar weke was Courtney emosioneel en liggaamlik uitgeput, siek van PPE en het sy haar professionele en persoonlike vermoëns betwyfel.

'Ek het gevoel asof ek myself heeltemal verloor het. Ek moes die nuus en sosiale media heeltemal vermy, aangesien ek dit so oorweldigend gevind het en dit regtig niks met my angs gehelp het nie. ”

Maar sy sê die steun van die publiek was werklik verbasend en was presies wat sy nodig het.

Nou is die Covid-19-eenheid leeg sonder nuwe toelatings vir 'n paar weke, en die HFE het toestemming gegee dat vrugbaarheidsbehandelings weer moet begin. Sy is opgewonde om weer deel te wees van iets positiefs, ondanks die veranderinge wat aangebring moet word om die vrugbaarheidsbehandelings weer te begin.

Hier is aan u, en al u kollegas, Courtney!

 

 

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »