Fertility Network UK beklemtoon die veldtog vir die nasionale week vir vrugbaarheidsbewusmaking in November

Vrugbaarheidsnetwerk VK(FNUK) het aangekondig dat hy gedurende 2020 se Nasionale Vrugbaarheidsweek (2 November tot Vrydag 6 November) oor verskeie belangrike kwessies sal veg.

Met een uit elke ses paartjies wat voor onvrugbaarheid te staan ​​kom, hoop die Verenigde Koninkryk se voorste liefdadigheidsorganisasie vir vrugbaarheid, wat almal ondersteun wat deur onvrugbaarheid geraak word, 'n kollig te plaas op die bewusmaking van vrugbaarheidskwessies by 'n groter gehoor.

Die liefdadigheidsorganisasie sal die week deurkyk na verskillende onderwerpe, insluitende geestesgesondheid, toegang tot NHS IVF, mans en onvrugbaarheid en vrugbaarheidsopleiding.

Maandag 2 November #VrugbaarheidOngelykhede

Om die week aan die gang te kry, sal FNUK noukeurig kyk billike toegang tot vrugbaarheidsbehandeling vir almal.

Gwenda Burns, uitvoerende hoof van FNUK, het gesê dit is belangrik dat almal toegang het tot NHS-vrugbaarheidsbehandeling.

Sy het gesê: 'Ons wil regverdige en billike toegang tot NHS-vrugbaarheidsbehandeling sien, ongeag waar u woon, u ras of u seksualiteit. Ons sal die onaanvaarbare rantsoenering van behandeling in die Verenigde Koninkryk beklemtoon, die verskil in voorsiening tussen elk van die vier lande en die poskode-lotery in Engeland. Ons sal bewus maak van ongelykhede in toegang op grond van etnisiteit en seksualiteit, van die verskille in uitkomste vir sommige etniese groepe, en ons vra vir regverdigheid vir almal wat behandeling benodig. ”

Dinsdag 3 November #MentalHealthMatters

Die liefdadigheidsorganisasie het gesê onvrugbaarheid gaan nie net oor fisiese gesondheid nie, maar dit kan ook 'n vernietigende uitwerking op u geestesgesondheid hê. Vanjaar s'n COVID-19 pandemie het 'n groot uitwerking op pasiënte gehad, met klinieke wat gesluit is en die heropeningsvermoë verminder.

Gwenda het gesê: 'Ons sal getuigskrifte uit ons gemeenskap deel, sowel as wenke van kundiges in geestesgesondheid oor hoe u die beste kan sorg. Hierdie dag gaan oor die bewusmaking van vrugbaarheid en geestesgesondheid en sal oplossings bied om vrugbaarheidspasiënte te help om hierdie uitdagende reis te verken. ”

Woensdag 4 November #MenMatter

Op Woensdag 4 November sal die liefdadigheidsorganisasie na mans kyk wat onvrugbaarheid betref. Hulle is immers die helfte van die vergelyking, maar hulle stemme word nie altyd gehoor nie.

Dit is nie ongewoon dat mans dit moeilik vind om hul gevoelens uit te druk as hulle aan vrugbaarheidskwessies ly nie. Die liefdadigheidsorganisasie het gesê dat mans in die vroeë stadiums van die COVID-19-pandemie vergeet en misgekyk het.

Gwenda het gesê: “Tydens ons # MenMatter-dag sal ons mansstemme in die kollig laat sien met getuigskrifte van ons manlike gemeenskap en kundiges in die veld. Ons sal die behoefte aan meer maatreëls en advies vir mans beklemtoon, en enkele van Fertility Network UK se nuwe inisiatiewe wat spesifiek op ons manlike gemeenskap gerig is, bekend maak. ”

Donderdag 5 November #VrugbaarheidOnderwys #VrugbaarheidInTheWorkplace

Wat onvrugbaarheid betref, is opvoeding die sleutel. Tensy u onvrugbaarheid direk of indirek beïnvloed, is dit waarskynlik dat u min kennis van die onderwerp het.

Die liefdadigheidsorganisasie het gesê dat die aanbieding van 'n dag vir vrugbaarheidsonderrig noodsaaklik is om mense meer ingelig te maak oor hul vrugbaarheid.

Gwenda het gesê die liefdadigheidsorganisasie sal 'n belangrike vraag stel oor jongmense se bewustheid van onvrugbaarheid.

Sy het gesê: 'Ons sal vra waarom jongmense nog nie bewus is van die lewenstylfaktore wat hul vrugbaarheid kan beïnvloed nie. Ons deel die resultate van ons eie Fertility Education-projek #FutureFertility, wat deur die Skotse regering befonds word en ook ons ​​nuwe projek in Wallis sal bekendstel.

“Ons sal die noodsaaklikheid van meer opleiding vir almal, insluitend gesondheidswerkers en werkgewers, beklemtoon. Ons sal bewus maak van die belangrikheid van ons # FertilityInTheWorkplace-inisiatief, en werkgewers aanmoedig om 'n ondersteunende werksomgewing te bied en dat werknemers hul regte moet ken. As deel van die dag deel ons navorsingsbevindinge en hoor ons van werkgewers waarom #FertilityInTheWorkplace saak maak. ”

IVF babbel is 'n noue vennoot van FNUK en het die afgelope jaar nou saamgewerk aan die verhoging bewustheid van onvrugbaarheid en vir paartjies toegang tot gratis NHS IVF.

Ons sal weer vanjaar met FNUK saamwerk tydens die nasionale bewusmakingsweek, en meer besonderhede word binnekort bekend gemaak.

Besoek gerus om by die nasionale week van die liefdadigheidsorganisasie betrokke te raak www.fertilitynetworkuk.org

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »