Deel #FertilityAwks-stories, deur Sara Marshall-Page

Dit is tien jaar sedert ek my tweelingdogters gehad het, na 'n lang en uitmergelende reis van IUI's, IVF, ICSI, en 'n nare geval van ernstige OHSS

Dit was 'n moeilike, eensame tyd, en ek kan eerlik sê dat ek die meeste daarvan 'n dapper gesig gesit het en nie gepraat het oor die hartseer wat ek ervaar het nie. Ek het nie geweet hoe ek daaroor moes praat nie, en my vriende en familie het ook nie geweet wat om regtig vir my te sê nie.

Destyds is daar glad nie openlik oor onvrugbaarheid gepraat nie. Dit was 'n onderwerp waaroor fluisterend gepraat is - as ek terugdink, herinner ek my aan die manier waarop die Victoriaanse vrouens 'diskreet' geskinder het agter hul klein aanhangers! Ek kan my dit amper voorstel - 'jy sien daardie arme vrou daar, sy kan nie kinders kry nie. So 'n jammerte! Wat gaan sy met haar lewe doen as sy nie kinders kan kry nie? In elk geval, tee ?! ”.

Omdat daar destyds nie die ondersteuning of opleiding beskikbaar was nie, soos vandag, het ek gevoel dat ek die enigste persoon was wat ek geken het, wat nie kon swanger word nie

Ek het gevoel dat daar iets met my verkeerd was - asof ek nie 'n volledige vrou was nie. As ek maar destyds geweet het hoeveel mense in die wêreld op dieselfde tyd as ek swanger raak! Ek sou baie meer normaal gevoel het.

Een van die laagste punte vir my was die dag toe ek met 'n melkkoei vergelyk is. Ek was by 'n gesinsgeleentheid en het pas 'n ronde IUI gedruip. My man se skitterende vriendelike neef, wat my regtig probeer troos, het verduidelik dat baie van haar melkkoeie soos ek PCOS het en dat ek miskien goeie landlug nodig het, want dit lyk asof dit haar koeie gehelp het om die simptome te verlig.

Antwoord ek met 'n knik, 'n ongemaklike glimlag en storm vinnig na die kroeg om 'n massiewe glas wyn te gryp.

Dit was tien jaar gelede, en hoewel gesprekke al hoe beter word, kan dit steeds so baie ongemaklik wees, en daarom het Ferring Pharmaceuticals 'n ongelooflike veldtog van stapel gestuur - #FertilityAwks

Die veldtog het nie net ten doel om bewustheid van vrugbaarheidskwessies te verhoog nie, maar ook om die manier waarop mense oor vrugbaarheid en gesinsbou praat, te verander. #FertilityAwks het begin met 'n reeks video's van werklike geïnspireerde verhale van ongevoelige, onvanpaste of slegte kommentaar wat mense ontvang tydens hul gesinsbou-reise.

Gaan na die Ferring Instagram bladsy of 'n Facebook-bladsy, en u kan 'n versameling verhale van vrouens en mans sien wat wonderlik ligte en skreeusnaaks gelewer het, wat wil help om gesprekke rondom gesinsbou meer sensitief en ondersteunend te maak vir diegene wat vrugbaarheidsprobleme ondervind.

Om hierdie ongemaklike verhale op so 'n prettige manier te deel, is oorweldigend kragtig, so gaan gerus en kyk

Natalie van Die Vrugbaarheid Podcast het gedink sy gaan na die swembad om te gaan swem, maar uiteindelik is daar vir haar gesê dat sy haar seun 'n boetie of sussie moet gee. Kyk na haar video hier.

Mike van Twodads.uk deel sy ervaring dat hy gedurende 'n somervakansie deur 'n vreemdeling ondervra is oor sperma. Kyk na sy video hier.

Seetal van SavlaFaire praat oor die keer toe sy by 'n babastortie in die hoek gesit en gevra het: "Nog steeds nie swanger nie ?! Probeer 'n ander posisie, 'n ander kamer, sit miskien musiek op! '. Kyk na haar video hier.

Becky van Fertility Matters at Work, deel haar #VrugbaarheidAwks verhaal oor vroeë menopouse en ongevoelige opmerkings in die werkplek. Kyk na haar video hier.

Dit bring ons by hierdie Vrydagaand om 8:XNUMX BST, wanneer ek by die absoluut briljante Alice Rose op IVF babbelinstagramverhale sal aansluit vir 'n live chat en V&A oor hierdie onderwerp

Ons bespreek 'n paar van ons eie ongemaklike oomblikke waarin ons beland het, en wil graag hê dat u by ons sal aansluit sodat ons die uwe kan hoor !!! Sal u by ons aansluit? Sal u ons vertel van ongemaklike situasies waarin u was toe die persoon wat vriendelik was, net op epiese skaal misluk het?

Saam kan ons gesels oor maniere waarop u graag ondersteun wil word. Het u regtig oplossings nodig, of het u net vriendelikheid en begrip nodig? Waarom nie vir u vriende en familie sê om ook te kyk nie? Saam kan ons hulle help om uit te vind hoe om behoorlik oor vrugbaarheidskwessies te praat en om gesinne te bou.

As u die volgende regstreekse gebeure van Babble Expo inskakel, sien u ook die #FertilityAwks-reeks tydens ons advertensiepouses. Babble Expo word ondersteun deur 'n beperkte toelaag van Ferring, wat gedeeltelike koste van die aanlyn-byeenkomsplatform gedek het

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »