Die stryd en sukses van onvrugbaarheid as vrou van kleur

As onvrugbare vroue het ons net 'n bietjie verskillende variasies van presies dieselfde storie, sodat myne dalk bekend voel

Ek was agt-en-dertig en pas getroud toe ek uitvind dat ek onvrugbaar was. Ek en my man het al maande probeer sonder sukses. My dokter het voorgestel dat 'n paar toetse gedoen word en dat dit pynlik is HSG x-straal het later bevestig dat albei my buise geblokkeer is. As ek ooit 'n baba sou kry, was IVF die enigste manier waarop dit kon gebeur. Ek was geskok. Ek is in my twintigs met endometriose gediagnoseer, en ek het op 'n sekere basis geweet dat dit moeilik kan wees om swanger te raak.

Wat ek nooit gesien kom het nie, was vier en 'n half jaar se intense stryd wat nege IVF-oordragte, twee groot operasies, ontelbare miskrame, 'n mislukte poging tot surrogaatskap en een eierskenker sou insluit.

Ek het in 2014 'n moeder geword toe ek my seun verwelkom het

Jare later dra ek steeds die letsels van my stryd en die trauma van my verlies. Onvrugbaarheid is moeilik. Dit kan u geestelik, fisies en emosioneel dreineer. Dit is net so onregverdig. Onvrugbaarheid is net heeltemal buite beheer. Dit is die besef dat dit, selfs met al die mediese tegnologie en alle maniere om 'n baba te maak, net neerkom op pure geluk.

Toni Morrison het beroemd gesê: 'As daar 'n boek is wat u wil lees, maar dit is nog nie geskryf nie, moet u dit skryf.' Ek het om hierdie presiese rede Dream Redefined: The Struggle and Success Through Infertility as a Woman of Color begin skryf. As kleurlingvrou het ek besef dat ons verhale nie net verdien om vertel te word nie, ons moet ook die een wees wat dit vertel.

Swart vroue ly twee keer so aan onvrugbaarheid

Daar is 'n spesifieke verhaal oor onvrugbaarheid. Dit is welvarend, wit en heteronormatief. U sien dit in al die dokters se wagkamers, in al die pamflette en plakkate, ons sien dit selfs in die media weerspieël. Alhoewel dit die heersende verhaal is, en die stereotipe is dat minderheidsvroue hipervrugbaar is, is die feit dat swart vroue twee keer so geneig is om aan onvrugbaarheid te ly. As gevolg van bestaande gesondheidsverskille in diagnose, behandeling en voorgeboortesorg, is swart vroue meer vatbaar vir miskraam en moedersterfte. Verteenwoordiging is belangrik, dus as u in die spieël kyk en u nie sien terugkyk nie, begin u glo dat u ervaring nie bekragtig is nie, en dit is nie waar nie. In meer as vier jaar het ek nooit 'n ander swart vrou in my dokterskantoor gesien nie.

Alhoewel ek 'n algemene pyn gehad het, het my ervaring 'n unieke isolasie gevoel

In hierdie unieke tyd waarin swart stemme versterk word, wou ek my toespits op die perspektief van vroue van kleur deur middel van onvrugbaarheidsdiagnose en -behandeling en die kenmerkende stryd en hindernisse wat hulle in die gesig staar as dit kom by onvrugbaarheid. Op 'n rou, nie-kliniese manier, en met 'n tikkie humor van pyn, stel ek persoonlike en identifiseerbare vertellings voor wat diep in die kulturele impak van onvrugbaarheid duik. Ek spreek swangerskapverlies aan, die stryd om minderheid in die mediese stelsel te wees, gebrek aan verteenwoordiging en ondersteuning. Die belangrikste is dat ek stemme wil versterk en persoonlike verhale aanjaag wat ontbreek het aan besprekings van onvrugbaarheid. In plaas daarvan om na 'n finale antwoord te soek, hoop ek om vroue te help om vrede en resolusie te vind oral waar die reis na moederskap hulle neem.

Die skryf van die boek het my die geleentheid gegee om die algemene verhaal weer te sentreer en die verhale en ervarings van gekleurde vroue in die ruimtes van onvrugbaarheid te plaas waar dit dikwels oor die hoof gesien en geïgnoreer word.

As 'n vrou wat deur die hel van onvrugbaarheid gesukkel het, deel ek my persoonlike verhaal so gereeld as wat ek kan, en so hard as wat ek kan, want ek wil nooit iemand hê nie, selfs vir een oomblik om te voel dat hulle alleen is. Terwyl die boek die stemme van minderheids- en gemarginaliseerde vroue versterk, is dit 'n boek vir ons almal wat die algemene ervaring van onvrugbaarheid deel. Dit maak nie saak watter kleur ons het nie, ons het almal hoop gehad op ons individuele reis. Dit is hierdie enkele hoop om moeders te word wat almal saambind. Die stemme kan gekentreer word rondom vroue van kleur, maar die verhale is universeel.

-Candace Clark Trinchieri

Bly in kontak! Maak kontak met my op Instagram @infertilitystories
Dream Redefined: The Struggle and Success Through Infertility as a Woman of Color word vrygestel in April 2021. Beskikbaar vir voorafbestelling by Amazon in die herfs.

Klik hier om vooraf te bestel. 

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »