Wat is 'n septate uterus? Ons het 'n kundige gevra om te verduidelik

Onlangs het ons gehoor van een van ons lesers wat haar moeilike reis met ons wou deel. Na veelvuldige 5 mislukte swangerskappe is 'n 'septate uterus' by ons leser gediagnoseer.

Daar is vir haar gesê dat dit maklik geopereer kan word en dat die operasie waarskynlik 'n positiewe uitwerking op haar vermoë het om 'n kind te baar. Sy het dus die operasie ondergaan, maar kon tragies nie swanger raak nie. Daar is vir haar gesê IVF is haar beste opsie. Sy is nou opgewonde om te sê sy is 7 weke swanger. Sy het ons gevra om een ​​van ons kundiges te kontak om 'n bietjie meer lig op haar toestand te werp sodat ander kan verstaan ​​wat dit beteken om 'n septiese baarmoeder te hê.

Ons het ons dus gewend tot dr Bodri, ginekoloog en vrugbaarheidskenner van IVF Spanje vir sy kundigheid en mediese opinie:

Wat is 'n septate uterus?

'N Septate baarmoeder is 'n spesifieke soort aangebore misvorming van die baarmoeder, waar die normaalweg driehoekige baarmoederholte gedeel word deur 'n min of meer dik, vertikale kolom veselagtige weefsel en in twee kleiner helftes geskei word. Dit is een van die meer algemene vorme van misvormings in die baarmoeder en hou verband met ongunstige swangerskapuitkomste, soos swangerskapverlies, stuitligging, plasenta-abruptie en vroeggeboorte.

Het die septate baarmoeder die miskrame veroorsaak wat ons leser opgedoen het?

Die herhaalde swangerskapverliese van hierdie pasiënt is waarskynlik veroorsaak deur haar misvorming in die baarmoeder, hoewel ander onvrugbaarheidsfaktore (die bevordering van moederouderdom, D&C na herhaalde miskrame) ook 'n addisionele uitwerking op vrugbaarheid kan hê.

Waarom dink u kon ons leser nie swanger raak na die operasie nie?

In sommige gevalle kan na die histeroskopiese reseksie van baarmoeder septum intrauteriene adhesies (littekenweefsel in die baarmoederholte) die ontwikkeling van 'n voldoende endometriale voering belemmer waar 'n potensiële embrio kan inplant. Daarom is 'n histeroskopie van 'n tweede blik nodig na die aanvanklike ingryping om die vorming van post-operatiewe adhesies uit te sluit.

Hoe algemeen is 'n Septaat-baarmoeder?

Daar is geen presiese statistieke oor die populasie van baarmoedermisvormings nie, maar septiese baarmoeder word beskou as die mees algemene vorm van aangebore baarmoedervorming. Dit is ook veral relevant omdat die chirurgiese regstelling daarvan relatief maklik is en die risiko van nadelige verloskundige uitkomste heeltemal kan uitskakel.

Hoe kry u 'n Septaat-baarmoeder?

Die baarmoeder word tydens die vroeë fetale lewe gevorm deur die samesmelting van die linker- en regtermüllerbuise. Versuim om te versmelt lei tot 'n reeks aangebore baarmoeder misvormings wat lei tot 'n baarmoeder wat slegs effense middellyn inspringing het (boogvormige baarmoeder - beskou as 'n normale variant), 'n gedeeltelike of 'n volledige uterus septum. In ernstiger gevalle lei die versuim om korrek te versmelt tot 'n ander vorm van misvorming, waar die baarmoederliggame gedeeltelik heeltemal uitmekaar is in twee uiteenlopende helftes (didelphys, tweevoudige of 'hartvormige' baarmoeder). Aangesien presiese klassifikasie uiters belangrik is voordat u 'n chirurgiese ingryping beplan, is 'n deeglike diagnostiese opwerking, insluitend 3D-ultraklank of soutoplossing, sonografie, magnetiese resonansbeelding of selfs diagnostiese laparoskopie nodig. Deesdae is nie-indringende diagnostiese tegnieke voldoende om die tipe uteriene misvorming korrek te diagnoseer.

Kan 'n Septaat baarmoeder pyn veroorsaak?

'N Septate baarmoeder veroorsaak nie noodwendig pyn in teenstelling met ander vorme van misvormings in die baarmoeder waar die ontruiming van menstruele bloed gedeeltelik of heeltemal geblokkeer word nie (bv. Nie-kommuniserende hemi-uterus of dwars vaginale septum).

Kan 'n Septaat-baarmoeder reggestel word?

Die reseksie van 'n uterus septum word met 'n histeroskopiese ingryping uitgevoer. In teenstelling met termo-stollingstoestelle, verkies dit om koue skêre die oortollige weefsel van die septum te sny om hittebeskadiging van die omliggende weefsel en die risiko van littekenvorming te beperk. Na die ingryping word 'n wagtydperk tot 6 maande aanbeveel om die genesing van die baarmoeder volledig te genees. Tydens in-vitro-bevrugtingsbehandeling enkele embrio-oordrag is verpligtend as die baarmoeder voorheen geopereer is.

Veroorsaak 'n uterus septum onvrugbaarheid?

'N Septate baarmoeder belemmer nie noodwendig swanger raak nie; trouens, dit is deur herhaalde swangerskapverliese dat die toestand meestal klinies gediagnoseer word. Omgekeerd verbeter die verwydering van die uteriene septum die verwagte verloskundige uitkoms aansienlik en kan dit lei tot 'n heeltemal ongekompliseerde swangerskap en bevalling.

Kan u 'n normale swangerskap hê met 'n Septaat-baarmoeder?

Dit is onwaarskynlik dat 'n normale swangerskap in die baarmoeder met 'n volledige septum kan ontwikkel, en herhaalde laat miskrame of premature bevallings word meestal geassosieer met hierdie tipe baarmoedervorming. In die konteks van vrugbaarheidsbehandeling word die chirurgiese regstelling van 'n septiese baarmoeder altyd aanbeveel voor die inplanting van die embrio. Dikwels, as dit dringender is om in vitro-bevrugting te ondergaan, kan embrio's eers kriopreserveer en die baarmoeder later geopereer word.

Baie dankie aan die briljante dr Bodri, ginekoloog en vrugbaarheidskenner van IVF Spanje vir sy kundigheid en mediese opinie.

As u enige verdere vrae het, stuur vir ons 'n reël by info@ivfbabble.com.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »