'N Dag in die lewe van 'n man TTC, deur Tony

Ons het Tony, oftewel die @thehopefulfather, gevra om ons te vertel van 'n tipiese dag in sy lewe en die hantering van onvrugbaarheid.

Waar in die wêreld woon jy? 

Ek is gelukkig genoeg om in 'n pragtige deel van Londen te woon. Ek het 12 jaar gelede hierheen getrek vanaf Suffolk ... maar ek mis die platteland baie.

Waar is u tans met vrugbaarheidsbehandeling?

Ons het twee mislukte ICSI-siklusse gehad waar ons die afgelope drie jaar 2 embrio's verloor het en ook 'n natuurlike miskraam gehad het. Ons wag tans om terug te gaan na Spanje vir ons eerste bevrore embrio-oordrag nadat ons hierdie siklus voor Covid in Februarie 4 begin het. Die gewag voel eindeloos, maar ons hou duim vas dat ons binnekort kan teruggaan.

Wat is die eerste dinge waaraan u dink as u soggens wakker word, gevolg deur die eerste dinge wat u doen? 

Die eerste ding wat ek soggens doen, is om die temperatuur van my vrou te neem. Ons gebruik steeds 'n app om haar siklusse op te spoor in die hoop dat ons natuurlik kan swanger word. Hierna stort dit en maak gereed vir werk.

Hoe sou u die manier beskryf waarop u voel as u soggens wakker word? 

Ek word vroegoggend om 5.30:7.30 wakker toe ek XNUMX:XNUMX begin werk. Dit is moeilik om 'n goeie nag se slaap te kry as u so vroeg moet opstaan, so ek is normaalweg soggens as ek soggens opstaan ​​en is elke oggend baie roetine gedrewe - temperatuurkontrole, stort, aantrek, ontbyt, vertrek vir werk. In die naweke voel ek baie meer ontspanne en rustig en sien ek daarna uit om tyd saam met my vrou deur te bring.

Wat het jy vir ontbyt? Sit u as gesin en eet u saam?

Aangesien my oggendroetine baie vroeg gedurende die week is, eet ek normaalweg alleen, en dit bestaan ​​uit tuisgemaakte muesli met baie vrugbaarheid wat neute en sade bevorder, of as ek haastig is met 'n avokado op roosterbrood met rooi ui en rooi brandrissie. In die naweek hou ek daarvan om te kook en iets opwindends vir ons te skep wat gewoonlik eiers, sampioene, spinasie, rooi uie, 'n bietjie salm of 'n onbeholpe hoenderwors insluit. Ek maak ook graag vars vrugte- en groentesappe om saam met ontbyt te eet ... yum yum.

Hoe gereeld dink u aan u eie kind? 

Ek dink die hele tyd daaraan, elke dag. Dit maak my so seer om te dink dat ek nie een ding vir my vrou kan voorsien wat sy regtig wil hê en verdien nie; dit laat my minder as 'n man voel. My familienaam is ook vir my baie belangrik omdat ek my pa byna 20 jaar gelede verloor het, en dat ek die enigste seun is. Dit is dus belangrik om voort te gaan met my familie. Ek was absoluut verpletter en hartseer toe ek die eerste keer gesê is dat ek probleme met onvrugbaarheid het. Ek het elke dag 'n draai en afwaarts as ek daaraan dink, en dit het my die afgelope paar jaar geestelik na baie donker plekke geneem. Al wat ek in die lewe wil hê, is om pappa genoem te word.

Watter hanteringstegnieke het u as u so laag voel dat u nog steeds TTC is? 

As ek laag voel, is ek geneig om na opgewekte musiek te luister of te gaan stap. Ek het ook my eie webwerf begin, www.infertilitysucks.net, 'n paar jaar gelede saam met my Instagram-bladsy @thehopefulfather. Ek het agtergekom dat ek my geestelike gesondheid probeer help het om ander te help en my storie te verduidelik. Ek gaan gewoonlik na Instagram en deel 'n storie of wat ek destyds doen, en ek hou daarvan om met die ttc-gemeenskap daar te gesels, ek het 'n paar lieflike vriende gemaak. Om oor manlike onvrugbaarheid te praat en die stigma rondom dit, help soveel mense, daarom wil ek hê dat almal moet oopgaan en daaroor moet praat. Die meeste van my volgelinge is vroulik, maar hulle vertel my dat hul mans baie van my berigte lees, en dit help hulle om te weet dat hulle nie alleen is nie.

Het u vriende of familie met wie u regtig openlik kan wees oor die manier waarop u voel?

Dit was baie moeilik om met iemand te praat toe ek die eerste keer agterkom dat ek vrugbaarheidsprobleme het, ek het myself heeltemal afgesluit en my begin wegvreet. Ek het vir niemand gesê nie, selfs nie my naaste vriende nie. Uiteindelik het ek oopgegaan vir 'n ou werkskollega wat ek nog altyd bewonder het, sy naam is Chris en ek wil hom spesiaal noem, dankie maat jy is my rots. Hy neem die swaarste van my oopmaak en dit voel asof 'n massiewe gewig van my skouers af opgelig word. 'N Paar maande hierna vertel ek my ander vriende en familie, en dit help my regtig om die gevoelens van onvrugbaarheid te hanteer. Daarna het ek nie so swak gevoel nie, dit het my sterker laat voel. Ek het meer begin praat en 'n nasionale koerant het my genader om 'n onderhoud te gee oor manlike onvrugbaarheid, nou weet almal in die hele wêreld en ek kan nie wegkruip nie, dit voel wonderlik. Ek het mense by my werk laat stop en ook vreemdelinge in die straat om my geluk te wens met die feit dat ek mense begin praat het.

Ken jy iemand in dieselfde posisie as jy?

Daar is meer en meer ouens wat my kontak om met my te praat en te verduidelik dat hulle in dieselfde posisie is. Dit is goed om te weet dat hulle nie alleen is nie en die meeste van hulle wil net oor algemene dinge praat voordat hulle hul vrugbaarheidsreis open.

Watter soort etes kook u as dit kom by die etenstyd? 

Ons is baie lief daarvoor om saam te kook en my vrou is 'n wonderlike sjef. Ons probeer om by 'n mediterreense dieet te hou, maar ons hou ook van pittige kos, so die meeste dinge het 'n vorm van speserye. My gunstelingkos is Mexikaans en ek hou van Fajitas, so dit is elke nou en dan ons bederf. Ons eet wel en ons is gelukkig dat ons albei baie vars slaaie, vis, vrugte en groente geniet. Ons het 'n gespesialiseerde plan vir vrugbaarheidsdieet uiteengesit deur die wonderlike voedingsdeskundige Melanie Brown aan die begin van ons vrugbaarheidsreis en ons probeer ons bes om daarby te hou, maar glo ook dat dit elke nou en dan 'n verrassing is!

Wanneer is u gelukkigste tyd van die dag? 

Die gelukkigste tyd van my dag is wanneer my werkdag verby is en ek huis toe ry om my vrou by die gimnasium te ontmoet om 'n lekker sessie van Body Combat of Body Pump te geniet. Ons instrukteurs was ongelooflik en het ons gehelp om gewig en toon te verloor om ons liggame in vorm te kry vir die vrugbaarheidsreis. Fiksheid is 'n uitstekende manier om u geestelike gesondheid te help, en ons het nou 'n ongelooflike groep vriende by ons plaaslike gimnasium.

Hou u 'n joernaal? 

Ek hou nie so 'n joernaal nie, maar die grootste deel van ons reis word op my webwerf en Instagram gedokumenteer.

Het u ondersteuninggroepe bereik of volg u enige sosiale media-rekeninge vir mans? 

Daar is twee sosiale media-rekeninge wat ek godsdienstig volg en albei was vir my baie hulp en inspirasie. Hulle is @them_ancave en @bebraveuk. @them_ancave word bestuur deur 'n wonderlike ou wat ook 'n vrugbaarheidsreis ondergaan, en sy verhaal en sy motivering om mense oor manlike onvrugbaarheidskwessies te laat praat, verbaas my net. @bebraveuk is 'n nuwe liefdadigheidsorganisasie wat op die been gebring is deur 'n paar ouens wat ek ontmoet het op 'n buitekamp-dag wat spesiaal opgestel is vir ouens wat oor geestesgesondheid wil praat. Hulle gaan regtig vorentoe en ek sal 'n geborgde hardloopbyeenkoms rondom Silverstone-renbaan doen om fondse vir hulle in November in te samel. Hou die borgskakel op my Instagram-blad dop.

Wat maak jou gelukkig? 

My vrou en ons 2 pragtige katte maak my gelukkig. My vrou is my beste vriend en ons is so gelukkig dat ons dit geniet om dieselfde dinge te doen. As ek 'n bietjie gelukkiger sou wees, sou ek saam met haar en die pelsbabas wees, maar ek het 'n brutale glasie van my gunsteling rooiwyn of 'n chai latte J. Ek is ook 'n groot motorrenliefhebber, en kyk dus na enige vorm van motorsport by die baan is 'n plesier van my

Vertel ons ten slotte van slaaptyd. Hoe laat gaan jy bed, en hoe voel jy as jy in die bed klim? 

Ons klim gewoonlik om 9.30:XNUMX in die bed en kyk na 'n episode voordat ons gaan slaap. Ek is baie gelukkig dat ek die soort persoon is wat reguit kan gaan slaap wat ek ook al dink. Ek is normaalweg verpletter na 'n lang dag by die werk, na die gimnasium en dan die liefdadigheidswerk wat ons doen om die plaaslike gemeenskap die meeste dae van die week te voed. Maar ek voel altyd dat ek daardie dag soveel gedoen het as wat ek kan en emosioneel wat my gedagtes regkry. Ek draai om, soen my vrou nag en vertrek om van ons babas te droom.

Baie dankie aan Tony. U kan op hoogte bly van Tony via sy instagram-rekening @thehopefulfather of sy webwerf www.infertilitysucks.net

U kan Tony ook ondersteun in sy missie om fondse in te samel vir Brave UK, 'n nuwe liefdadigheidsorganisasie vir mans en geestesgesondheid, deur hier te kliek.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »