'N Inspirerende Moslemvrou vertel haar vrugbaarheidsverhaal

"Ek moedig alle jong vroue ouer as 30 jaar aan, wat alleen is, om hul eiers te vries"

In 'n gesprek verlede week met die span by Hartvrugbaarheid oor hul opkomende Facebook V&A oor eiervries, noem hulle 'n ongelooflike en inspirerende Moslem-vrugbaarheidspesialis wat hulle ontmoet het, wat haar vrugbaarheidsverhaal wou deel.

Ons het die kans gehelp om haar te hoor praat deur haar besluite om haar eiers te bevries en haar reis na moederskap deur IVF.

V: Hoe moeilik was dit as u om u eie eiers te vries, as 'n spesialis vir vrugbaarheid wat mense help om hul drome om ouers te word, te verwesenlik?

A: Dit was eintlik 'n maklike besluit. En iets wat ek voel in die vrugbaarheidsbedryf, moet ons meer aanmoedig.

V: Hoe oud was jy toe jy jou eiers gevries het?

A: Ek was 38 jaar oud.

V: Waarom was dit belangrik om u eiers te vries?

A: Ek was destyds ongetroud en het besluit dit is belangrik om te doen om later in my lewe 'n baba te kry, toe ek gereed was om te trou. As ons ouer word, begin ons eiergehalte ook afneem, hoe vroeër ons ons eiers kan vries, hoe beter.

V: Hoeveel eiers kon u vries?

A: Ek kon vyf eiers in een stimulasiesiklus vries

V: Op watter ouderdom het u u bevrore eiers gebruik om met u gesin te begin?

A: Ek was 44 jaar oud

V: Gee u om om te vertel hoeveel embrio's u uiteindelik gehad het?

A: Glad nie; Ek het twee dag 2-embrio's in my eerste vars embrio-siklus oorgedra en een bevrore 'dag ses'-embrio wat ek in my bevrore embriosiklus gebruik het.

V: Jy is nou 'n ma van twee pragtige klein babatjies; 'n 2-jarige dogter en 'n 2 maande oue seun op 48-jarige ouderdom. BAIE geluk! Kan u die ART-reis verduidelik waarop u moes gaan om tot op hierdie punt te kom?

A: Dit was soms 'n baie lang en emosionele reis om met my ouer eiers te probeer en elke keer embrio's te kry; as gevolg van ouderdom en eiergehalte was die uitslag egter altyd negatief.

Gelukkig het ek my eiers gevries sodat ek dit kon gebruik, en daarom is ek deur die genade van God geseën met my twee pragtige babas.

Q: Het u die ondersteuning van u vriende en familie gehad toe u vir hulle gesê het dat u u eiers vries?

A: My vriende en familie was van die begin af baie ondersteunend, wat soms so 'n verligting was. Hulle het by my gestaan ​​en was my sterk pilare toe ek aan die reis getwyfel het. Hulle het eerlik saam met my denkproses geglo dat dit 'n goeie besluit was.

V: Dit is baie ontmoedigend om te weet dat baie vroue wat nie van nature swanger kan word nie, nog steeds veroordeel word. Hoe het u as u 'n Moslemvrou u en u gesin geraak?

A: Om in die veld van vrugbaarheid te wees, het hierdie reis maklik gemaak om deur te gaan. Wat die fisiese en emosionele reis betref, was dit egter 'n bietjie moeiliker om mee om te gaan.

V: Wat neem u van u ervaring weg, en watter boodskap het u aan ons pasiënte om deur te gaan wat u deurgemaak het en daarin geslaag het om te oorkom?

A: Ek moedig alle jong vroue ouer as 30 jaar aan, wat alleen is, om hul eiers te vries. Dit gee 'n vrou later in haar lewe 'n kans om hul eie kinders te hê wanneer huwelike en / of familie 'n prioriteit is. Ongelukkig is daar geen waarborg dat die vries van eiers suksesvol sal wees nie, maar ten minste het u 'n kans, aangesien ons eiergehalte verswak hoe ouer ons word.

V: Ten slotte - Wat sou u anders doen op u reis?

A: Agterna sou ek 2 of meer siklusse gedoen het om nog meer eiers te vries. Ek sou ook die bevrore eiers 'n bietjie vroeër in my huwelik gebruik het, eerder as om so lank soos ek te wag.

As u vrae het oor die bevriesing van eier, moet u na die Hart-vrugbaarheid Facebook-bladsy Op Woensdag 28 Oktober om 11:XNUMX SAST sal dr Femi Olarogun 'n regstreekse vraag en antwoord hou.

Het u u eiers gevries? Wil u u storie met ons deel? Stuur vir ons 'n reël by mystory@ivfbabble.com

 

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »