Kom ons praat balle en sperma - Die Toby en Ian-ondersteuningsgroep vir FNUK

Die begin van die sluiting het 'n wonderlike geleentheid in die wêreld vir manlike vrugbaarheidsondersteuning gehad danksy die wonderlike werk van Fertility Network UK

In April 2020 het FNUK die eerste aanlynondersteuningsgroep vir manlike vrugbaarheid vir mans wat deur Ian Stones en Toby Trice aangebied word, bekendgestel.

Dit lyk asof Ian, 'n kundigheid vir vrugbaarheid en welstand, saam met Toby, 'n renjaer en FNUK-ambassadeur, 'n magiese formule gehad het wat mans ondersteun. Die aanlyn groep vergader maandeliks via Zoom en dit is ongelooflik gewild onder mans.

Wat wonderlik was, is dat dit mans van regoor die Verenigde Koninkryk en selfs oorsee bymekaarbring en 'n baie ondersteunende gemeenskap geskep het. Dit is belangrik om mans toe te laat om te besef dat hulle nie alleen is met hul stryd nie.

Met so min ondersteuning vir mans daar buite, het die groep regtig daartoe bygedra om dit te verander en dit help om groter gesprekke te skep oor die belangrikheid van manlike vrugbaarheidsondersteuning

Die groep het geen vaste agenda nie en word baie informeel gehou. Ouens is welkom om met of sonder hul kamera aan te sluit en kan kies of hulle aan die gesprek wil deelneem of nie. Vir sommige ouens is dit net genoeg om te sit en luister, terwyl ander meer stem en dinge het om van hul bors af te kom. En vir sommige ouens het die groep hulle toegelaat om hul verhaal vir die eerste keer ooit te deel.

As 'n groep het ons allerlei onderwerpe behandel en soms lag ons daaroor en ander kere word dit 'n bietjie ernstiger. Ons weet nooit regtig waarheen dit gaan nie, maar dit is altyd wonderlik en die terugvoer van die ouens was wonderlik.

Maar dit is nie net ouens wat gesels nie. Ons was baie gelukkig dat daar ook 'n paar gaste by ons aangesluit het. Dit het die ouens wat bygewoon het, in staat gestel om inligting, advies en aanwysings van kundiges in die bedryf te kry wat hulle nêrens anders aanlyn kon kry nie. Ons skep dus nie net 'n gemeenskap nie, maar help ook om mans op te voed oor hul vrugbaarheid en soms met hul behandelingsbesluite te bevorder.

Sedert die aanvang van die groep het dit regtig gehelp om manlike vrugbaarheid meer in die kollig te bring, en daar is 'n werklike gevoel van verandering oor die ondersteuning van vrugbaarheid by mans. Die vrugbaarheidsgemeenskap is op sommige maniere ongelooflik klein en ons vind dat die groep 'n bietjie rimpels in die gemeenskap versprei, wat wonderlik is en ons hoop regtig dat ons kan voortbou op ons sukses.

Waarom moet mans aansluit?

Vir baie mans voel hulle dikwels geïsoleerd gedurende die vrugbaarheidsreis. Hulle vind dat hulle die las dra van die behandeling en voel die druk om hul maat nêrens te ondersteun om stoom af te laat nie. Een van die grootste uitdagings vir mans is om selfvertroue te hê om te praat; om daardie stap te neem om te erken dat daar 'n probleem is, kan regtig moeilik wees. Om saam te kom na 'n groep waar u anoniem kan bly, kan deelneem of nie wil deelneem nie en steeds voel dat u deel is van 'n 'stam', het baie waarde vir mans, en ek wil 'n man versoek om dit te gee. Hier is wat 'n paar van ons gewone mense oor die groep te sê gehad het.

'Voordat ek by die groep aangesluit het, het ek gedink dat alle ondersteuning vir vroue was, maar na die bywoning was dit duidelik dat hulle mans net so welkom het. Vir my het gehoorprofessionals en mense wat deur behandeling gegaan het, dinge vir my baie duideliker gemaak, en dit is van aangesig tot aangesig en om in leek te praat. Aangesien ek nou deel is van groepe en FNUK en my storie deel, dink ek dit help ander mans met die reis waarop hulle is ”

'Ek vind die Ondersteuningsgroep wat deur FNUK bestuur word, wonderlik om regverdig te wees! Die leërskare Ian-klippe en Toby-trice is wonderlik en laat u elke keer welkom voel.

Dit is lekker om deel te wees van iets spesiaals en lieflik om te weet dat jy nie alleen is nie. '

As u meer oor die groep wil uitvind of met Toby of Ian wil gesels, is hul kontakbesonderhede hieronder

Ian@ hovefertilityandwellness.co.uk

info@tobytriceracing.com

https://fertilitynetworkuk.org/

Lees meer oor manlike vrugbaarheid hier

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »