Monica Bivas vertel ons van haar moeilike reis na moederskap

My naam is Monica Bivas en dit is my vrugbaarheidsverhaal

Ek is in Colombia, Suid-Amerika, gebore. Op die ouderdom van 32,  me en my man is meegedeel dat my eileiers is geblokkeer as gevolg van ernstige endometriose.  Selfs nadat 'n laparoskopie gedoen is om dit te probeer deblokkeer, het dit nie gewerk nie, wat beteken IVF (In vitro-bemesting) is die enigste opsie.

My man, Moshe Bivas, was die hele tyd ondersteunend, maar die emosionele spanning was baie swaar vir ons albei.  

My eerste siklus was suksesvol - hulle het 34 eiers gekry en 14 bemes. Vier van die eiers is oorgedra en ek het ongelooflik 'n ma geword van 'n pragtige meisie, wat vandag 15 jaar oud is! Ek het gedink dit was so maklik en dat die volgende siklus dieselfde sou wees, maar dit was nie.

In 2009 het ons besluit om 'n tweede baba te probeer, maar as gevolg van 'n fout wat die kliniek gemaak het in die dosis medisyne, het ek OHSS (ovariale hiperstimulasiesindroom) en my siklus moes gekanselleer word. Die RE het ons 'n ander siklus aangebied sonder om hul verantwoordelikheid in hierdie fout te aanvaar.

Hierdie keer het ons besluit om chromosomale toetse te doen, omdat ons 'n babaseuntjie wou hê

Ons het 4 embrio's gehad, waarvan drie manlik was. Die enkele vroulike embrio was die minder ontwikkelde van die 3, maar tog het ons besluit om al 4 oor te dra.  Vreemd genoeg het ons swanger geraak met die dogtertjie. 

Ons swangerskap was heeltyd wonderlik, ook deur die amniosentese, wat bevestig het dat ek 'n meisie verwag. Alles was normaal, maar niemand het geweet dat ek besig was om 'n bloedprobleem te ontwikkel nie.  

Die ergste ding het gebeur

Op 39 weke, 3 dae voor die afleweringsdatum, sterf ons dogtertjie, Isabelle, tragies in my baarmoeder weens 'n bloedklont in die naelstring. I moes haar in elk geval aflewer. Verwoes en verlore voel ek skuldig oor wat gebeur het, so we het minder as 4 maande later 'n 2de ronde IVF gevolg. Ek het wel 'n positiewe toets gekry, maar op 7 weke het ek 'n miskraam gehad met die kombinasie van die hartseer, die verlies, die spanning en die vrees, tesame met ander persoonlike probleme.

In 2011 het ons heeltemal verlore geraak en geen teken getoon van hoe ons weer kan kom nie. Gedryf deur vrees en ego, het ons verhouding 'n ramp geword en het ons amper geskei.

Maar ons het verkies om 'n paar veranderinge aan te bring. Ons het liefde gekies.

In 2012 het ons besluit om nog 'n IVF-ronde, die 5de en laaste, te neem. Hierdie siklus was 'n wonderlike ervaring.  Dit was vol liefde, gesonde dialoog en vrede, wat 'n direkte gevolg was van die interne stryd en die verskuiwings wat ons saam as 'n span gemaak het.

Hierdie laaste ronde van IVF het gelei tot ons tweede dogter wat nou 7 jaar oud is

Vandag is ek 'n IVF, vrugbaarheids- en lewensafrigter, en skrywer van die boek The IVF Planner.  'N Persoonlike joernaal om u reis deur in vitro-bevrugting (IVF) met liefde en positiwiteit te organiseer.

Ek is ook die stiefma van die 19-jarige Daniella, en woon in NY saam met my man en dogters.

As u sosiaal met Monica wil skakel, kan u haar kontak Facebook, Twitter, Pintrest, Instagram, of Linkedin.

Wil u u vrugbaarheidsverhaal met ons deel? Stuur vir ons 'n reël by mystory@ivfbabble.com

 

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »