Parlementslede eis meer dringende hulpbronne vir endometriose

'N Nuwe verslag van Britse parlementslede beklemtoon die belangrikheid van beter dringende sorghulpbronne vir endometriose, en beklemtoon dat die wagtye vir sorg in die helfte moet verminder

Vroue wat aan hierdie verswakkende siekte ly, moet gemiddeld agt jaar ly voordat hulle 'n akkurate diagnose ontvang - hierdie wagtyd bly langer as 'n dekade dieselfde.

Endometriose is 'n chroniese siekte wat baarmoederweefsel in verskillende dele van die liggaam laat groei, veral rondom organe, maar in seldsame gevalle in die maag, bors en selfs brein. Elke maand word hierdie baarmoederweefsel ontsteek en bloei.

In teenstelling met baarmoederweefsel, kan dit nie ontsnap nie, en dit bou op, wat uiterste pyn, ontsteking en littekenweefsel veroorsaak. Sommige vroue het min simptome, maar vir ander veroorsaak dit moegheid, pynlike omgang en intense pyn. Die littekenweefsel kan ook onvrugbaarheid veroorsaak.

Tracey Bambrough, medestigter van IVFbabble, het byna 30 jaar ernstige pyn ervaar voordat sy met endometriose gediagnoseer is.

'Ek sal twee dae elke maand in absolute angs verkeer. Alhoewel ek 'n hoë pyndrempel het, was hierdie pyn soms so erg, sou ek voel asof ek sou flou word. Maar ek het gedink dat dit 'normaal' was, dat almal dit ervaar, veral omdat my ma ook dieselfde gehad het. Dit was eers na 'n ektopiese swangerskap in my laat dertigs dat my huisarts voorgestel het dat ek moontlik endometriose sou hê. Na aanleiding van drie verwysings na ginekoloë, is dit ongelooflik nog nie eens oorweeg nie, en die pyn het te wyte aan spysverteringsprobleme en 'slytasie'! 'N Afspraak 'n rukkie later met 'n fantastiese vrugbaarheidskonsultant het begin met 'n skandering om te sien of my eileiers geblokkeer is. Daarna het 'n laparoskopie gevolg en uiteindelik is endometriose opgespoor. Alhoewel die pyn steeds daar is, help dit u om te verstaan ​​wat dit is en hoe ek dit ook kan regkry. Maar 30 jaar om te diagnoseer, beklemtoon hoe min aandag daar aan hierdie verswakkende siekte gegee word! Dit moet verander. ”

Een uit elke tien Britse vroue ly aan hierdie siekte, maar dit kry net 'n fraksie van die aandag en finansiering van siektes wat mans tref

Die siekte het 'n negatiewe uitwerking op 'n vrou se liggaamlike gesondheid, geestelike welstand, opvoedkundige geleenthede en loopbaan, en baie mense moet noodgedwonge langtermynongeskiktheidsvoordele hê. Byna 90% van die 10,000 XNUMX mense wat aan die Politieke groepsondersoek aan die lig gebring dat hulle nooit sielkundige ondersteuning aangebied is nie.

Endometriose kan nie genees word nie, hoewel hormoonterapie pyn kan help, asook operasies om die gewraakte weefsel te verwyder, asook littekenweefsel

'N Volledige histerektomie is 'n algemene behandeling, hoewel die baarmoederagtige weefsel kan aanhou groei, selfs na hierdie drastiese maatreël.

Die lyer Sarah Smallbone het tydens die ondersoek getuienis gelewer. Sy is nou 37, maar is op 30 by haar gediagnoseer. Na vier operasies wat min gedoen het om haar lyding te verlig, het sy steeds te veel pyn om terug te keer werk toe. 'Endometriose is lewensveranderend. Die pyn kan so uiteenlopend wees, maar op sy ergste is dit verlammend tot die punt dat die sterkste pynstillers my net lomerig maak. ”

'Na 'n paar waarskuwings vir my siekte, het die laaste strooi teruggekeer van die operasie, wat my nierversaking uiteindelik veroorsaak het en 'n amptelike dissiplinêr gekry het. Omdat ek geweet het dat ek nog 'n operasie nodig het om my ingewande te keer, het ek gevoel dat ek geen ander keuse het as om op te hou nie. '

Die lyer Helen-Marie Brewster is ook deur haar tienerjare en haar hele volwasse lewe geteister

'Ek het die meeste van my GCSE's misluk omdat ek in die bed was met verlammende pyn. Ek het byna elke werk verloor wat ek nog gehad het weens my swak bywoning. ” Sy sê sy moet gereeld huisdokters inlig oor haar toestand. 'Huisdokters vra my om aan hulle te verduidelik wat endometriose is omdat hulle nie weet nie. Dit is hulle wat bedoel is om te help. Verlede jaar het ek die A & E-afdeling 17 keer besoek om hulp en pynverligting vir hierdie toestand te vind, selfs net vir 'n paar dae, sodat ek kan aangaan. '

Die studie het ook bevind dat swart en minderheidsvroue, sowel as transgender mans, selfs langer wagtye in die gesig staar.

Minister van Vroue se gesondheid Nadine Dorries sê dat daar nog 'n lang pad is om bewustheid oor endometriose te verhoog

'Ons het deur die National Institute for Health Research £ 2 miljoen beskikbaar gestel om die doeltreffendheid van chirurgie te ondersoek in vergelyking met nie-chirurgiese ingrepe om chroniese pyn in 'n spesifieke soort endometriose te behandel.

'Klinici speel 'n belangrike rol in die verwydering van die stigma geassosieer met endometriose, en ek sal hulle versoek om die NICE-riglyne te volg en alles in hul vermoë te doen om die geestelike en fisiese gesondheid van diegene wat aan hierdie toestand ly, te ondersteun.'

Ly u aan endometriose? Het u moeilik toegang tot effektiewe behandeling gekry? As u u gedagtes en ervarings wil deel, hoor ons dit graag by mystory@ivfbabble.com

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »