TTC as u maat reeds 'n ouer is

Deur Jodie Nicholson, skrywer van IVF (E), HET DIT GEKRY!

TTC is stresvol en emosioneel, selfs as daar geen vrugbaarheidsprobleme is nie.

TTC MET vrugbaarheidskwessies is 'n absolute emosionele rollercoaster.

TTC MET vrugbaarheidskwessies as u maat reeds 'n kind het, is 'n kwellende emosionele rollercoaster, vol draaie wat u maag vul met daardie gevreesde knoop en u siek laat voel.

Steve het my altyd probeer troos, hy het gesê: 'Ons sal daar aankom, skat' 'Moenie bekommerd wees nie'

Met al sy goed bedoelde opmerkings het 'n gevoel my oorwin van sulke oorweldigende onregverdigheid. Ek wou op hom skree, met die vuis slaan, klap, terwyl ek gedink het: 'Dit is maklik vir jou om te sê, jy het reeds jou baba'

Kan ek regtig my man verontwaardig omdat hy al ouer was? Was ek werklik in staat tot sulke giftige afguns?

Ek het ongelooflik skuldig gevoel omdat ek Steve so geluk betreur het, die feit dat hy alreeds gehad het wat ons saam wou hê, het my so jaloers en irrasioneel gemaak dat ek nie die ware ondersteuning wat hy my probeer bied, kon aanvaar nie. Ek kon nie glo dat hy my pyn heeltemal verstaan ​​het nie. Ek waardeer dat hy ook TTC was, maar ek het gevoel dat sy behoeftes nie so desperaat soos myne was nie (asof dit 'n soort kompetisie was). Steve se troos en ondersteuning het net my skuldgevoelens bygevoeg. Hoe kan hy so vriendelik met my wees as ek so onregverdig teenoor hom was?

Ek het 'n wonderlike verhouding met Steve se dogter, wat weer net die groen monster wat in my skuil, gevoed het

Die finansiële aspek was vir ons 'n groot las, maar ek het Steve nooit daarvoor die skuld gegee nie.

Ons plaaslike CCG bied drie befondsde IVF-ronde aan, maar aangesien Steve al 'n ouer was, is ons nie van die hand gewys nie. Ons CCG het blykbaar gedink dat ek twee keer per week stiefouer is as die van 'n voltydse moeder. Laat ons ook nie vergeet dat ek nog nooit swanger was of 'n kind gehad het nie, maar my behoeftes is minder verdienstelik as die van 'n vrou in dieselfde posisie as ek, maar die verhoudingsdinamika met ons gades is wat ons reg onderskei.

Waarom kon ek dan nie verby hierdie wrewel kom nie?

Die waarheid was dat dit glad nie Steve was wat ek gegrief het nie, dit was ek self.

Aanvanklik was dit vanselfsprekend om Steve se ouerskap te blameer vir my negatiewe emosionele verbreking, maar toe ek regtig daaraan dink, het ek dit gehaat.

Ek kon nie vir ons gee wat ons albei wou hê nie; ek was die rede waarom ons IVF moes neem wat ek self befonds het, omdat ek as vrou en vrou misluk het.

Alhoewel ek 'n pynlike besef gehad het, was ek so dankbaar dat my gif nie doelbewus op Steve gerig is nie, dit was vertroostend om te weet, al het ek myself verafsku, ek kon nie so iemand haat nie.

Die begrip het ook beteken dat ek tot genesing kon werk. Ek moes leer om my onvrugbaarheid te aanvaar en daarmee ook vriendeliker met myself te wees.

Ek moet erken dat ek my onvrugbaarheid nog nie heeltemal aanvaar het nie

Ek voel nog steeds asof my liggaam my in die steek gelaat het, maar ek het instrumente ontwikkel om my in staat te stel om myself as persoon te waardeer, eerder my siel as my fisiese tekortkominge.

Nou dink u miskien, waarom vertel sy ons hierdie dinge?

Met 1 uit 7 paartjies wat sukkel met vrugbaarheid, is ek seker daar sal soveel ander (mans en vroue) in dieselfde posisie wees as ek. Om te vra of dit wat hulle voel normaal is, hul verafsku vir wat hulle dink, is 'n irrasionele reaksie.

JY IS NIE ALLEEN NIE!

Wees eerlik met u maat, wees eerlik met julleself.

Klink Jodie se woorde op u? Stuur vir ons 'n reël en laat weet ons hoe u voel, by mystory@ivfbabble.com.

U kan kontak met Jodie hou deur haar te volg op Instagram @JodieNicholsonAuthor.

U kan meer van Jodie hier lees

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »