HFEA stel vrugbaarheidspasiënte gerus terwyl die tweede Britse uitsluiting dreig

Die Menslike Fertiliteits- en Embriologie-owerheid het gesê dat hy nie van plan is om vrugbaarheidsklinieke te sluit tydens die tweede sluiting in die Verenigde Koninkryk nie

Die vrugbaarheidswaghond het gister via sy webwerf 'n verklaring uitgereik dat hy na die nuwe riglyne van die regering geen rede kan sien vir pasiënte om op die oomblik te stop nie.

Dit was 'n senuweeagtige tyd vir vrugbaarheidspasiënte toe die nuus deur premier Boris Johnson aangekondig is, maar hulle kan vir eers 'n sug van verligting slaak.

Die HFEA het gesê: "Vrugbaarheidspasiënte is op hierdie stadium begryplik en daarom gee ons 'n verdere verklaring uit om ons standpunt oor vrugbaarheidsbehandeling in die Verenigde Koninkryk uiteen te sit en die verwagtinge wat ons van klinieke het.

'Op die oomblik is ons nie van plan om 'n nasionale sluiting van vrugbaarheidsklinieke in te stel nie. HFEA-gelisensieerde klinieke het veilige maniere om vir pasiënte en kliniekpersoneel te werk tydens die voortgesette pandemie geïnkorporeer, soos uiteengesit in hul behandelingsaanvangsstrategie in Mei 2020.

'Op die oomblik het geen van die regerings in die Verenigde Koninkryk voorgestel dat pasiënte die behandeling moet uitstel nie - byvoorbeeld die opdatering leiding om Donderdag in Engeland in werking te tree, sluit toestemming in om buite u huis te wees 'om mediese probleme, redes, afsprake en noodgevalle'. ”

'Met die toename van Covid-19-gevalle en die opname en sterftesyfers in hospitale wat voorspel word aansienlik hoër is as in die eerste golf, verwag ons egter dat klinieke hul beleid en prosedures onmiddellik moet hersien om te verseker dat hernieude gedetailleerde aksieplanne onmiddellik in die kliniese sorg geïntegreer word.

'Ons verwag van alle klinieke om te demonstreer hoe hul diens veilig onderhou kan word en hoe hulle enige moontlike verdere impak op die breë NHS kan verminder, deur byvoorbeeld alles te doen om verwysings na noodsorg te verminder. Klinieke moet dit oorweeg om alle strategieë te vries en pasiënte met risiko-assessering te identifiseer om diegene met groter risiko te identifiseer om NHS-sorg te benodig. ”

Duisende verwoeste paartjies se behandeling is opgeskort in Maart weens koronavirus. Hulle moes ses weke wag voordat klinieke toegelaat is om weer oop te maak en hulle behandeling te begin.

Die HFEA het ook aangekondig dat die opslagperk vir bevrore eiers, sperma en embrio's was verleng met twee jaar.

Nuwe wetgewing het op 1 Julie 2020 in werking getree, sodat diegene wat vrugbaarheidsbehandeling ondergaan tydens die koronaviruspandemie meer tyd het om voort te gaan met hul behandeling.

Die nuwe wet, getiteld die Regulasies 2020 vir menslike bevrugting en embriologie (wettige bewaringstydperk vir embrio's en gamete) (Coronavirus).

Die HFEA het gesê dat indien iemand vrae het oor hul bevrore eiers, sperms en embrio's, hulle aanbeveel om hul kliniek te kontak.

'N Woordvoerder van HFEA het gesê:' Ons sal die situasie fyn dophou en versoek dat enige verwysings wat deur gelisensieerde klinieke na 'n NHS-fasiliteit behalwe hul eie kliniek gedoen word, deur die HFEA-verslagdoeningstelsel vir voorvalle gerapporteer word. Ons verwag dat klinieke voortgaan om professionele en plaaslike leiding te volg en onmiddellik te laat weet as daar 'n plaaslike besluit is om die dienste wat hulle lewer op te skort. '

Die HFEA het tot die gevolgtrekking gekom dat hy sal voortgaan om die situasie te hersien met nuwe riglyne wat oor die komende weke en maande geproduseer word.

 

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »