Die Britse CMA kan strenger verbruikersriglyne instel vir vrugbaarheidsklinieke

Vrugbaarheidsklinieke kan strenger riglyne in die gesig staar nadat die Mededingings- en Marktautoriteit (OBA) met 'n konsep konsultasie oor verbruikerspraktyke begin het, is aangekondig

Die stap volg nadat die Mededingings- en Marktautoriteit (CMA) dit uitgespreek het kommer in Februarie oor vrugbaarheidsklinieke se praktyke, soos 'n gebrek aan prysdeursigtigheid en misleidende bewerings oor suksessyfers, wat beteken dat pasiënte klinieke moontlik nie kan vergelyk nie.

Die kompetisiewaghond het gesê dat dit bekommerd is dat klinieke mag nie bewus wees van hul verpligtinge onder die verbruikerswetgewing nie. Dit het daartoe gelei dat die konsep-riglyne opgestel is om klinieke se bewustheid van die wet te verhoog.

Die konsep bevat die inligting wat klinieke aan pasiënte moet verskaf - en wanneer dit verskaf moet word. Dit verduidelik ook wat klinieke moet doen om seker te maak dat hul bepalings en praktyke volgens die verbruikerswetgewing regverdig is.

Om tot hierdie stadium te kom, het die CMA nou saamgewerk met die sektorreguleerder, die Human Fertilization and Embryology Authority (HFEA), om die ervarings van pasiënte te verstaan ​​en meer te wete te kom oor hoe klinieke werk.

Die konsep-riglyne lui dat klinieke die bewyse agter spesifieke inligting moet toon aanvullingsbehandelings aangebied en gee vroue realistiese suksessyfers

Die OBA het ook met ander organisasies met kennis van die sektor gesels en verdere navorsing gedoen om die ervarings van pasiënte met IVF wat self gefinansier is, te verstaan.

Die konsepkonsultasie van nege weke is nou oop en sal op Dinsdag 5 Januarie 2021 afgesluit word. Die OBA het gesê dat hy sal voortgaan met klinieke en die breër sektor om sy werk te bevorder.

'N Finale weergawe en 'n opsomming van die antwoorde wat ontvang is, sal volgende jaar gepubliseer word. Die CMA sal ook 'n kort gids vir IVF pasiënte om bewusmaking van hul verbruikersregte te verhoog.

'N Woordvoerder van die OBA het gesê:' Behalwe om leiding te gee, sal die OBA sy werk in die sektor voortsit, insluitend die uitvoer van 'n nakomingsoorsig sodra die finale leiding uitgereik is. As daar bewyse is dat klinieke se praktyke of voorwaardes onregverdig is, sal die OBA handhawingsaksie oorweeg. In hierdie stadium het die OBA egter nie die mening bereik of die wet oortree is nie. ”

Peter Thompson, uitvoerende hoof van die Menslike Bemesting en Embriologie-owerheid (HFEA), het gesê die HFEA werk nou saam met die OBA oor die leiding

Hy het gesê: 'Ons is bly om nou saam te werk met die OBA aan hierdie leiding, wat ontwikkel is met insette van die vrugbaarheidsektor, insluitend pasiëntgroepe, klinici en professionele instansies.

'Die konsep-riglyne word vandag en tydens die nasionale vrugbaarheidsbewustheidsweek tydens ons jaarlikse geleentheid vir kliniekleiers bekendgestel. Die meeste pasiënte finansier self hul vrugbaarheidsbehandeling in die Verenigde Koninkryk, en dit is noodsaaklik dat hulle op die regte tyd die regte inligting ontvang en dat die kliniese praktyke volgens die verbruikerswetgewing billik is. Dit is goeie nuus vir pasiënte en sal hulle help op 'n tydstip wanneer hulle moeilike besluite neem.

'Ons het nie die mag om pryse te reguleer nie, maar as ons saam met die OBA werk, kan ons verseker dat pasiënte ingeligte keuses kan maak. Dit is 'n belangrike stap vorentoe vir die vrugbaarheidsektor en pasiënte. Ons moedig mense aan om op die konsultasie te reageer voor die finale publikasie van die leiding volgende jaar. ”

Om meer oor die konsultasie uit te vind, kliek hier

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »