Totsiens 2020. Jy was harde werk!

Terug in 2018 het ek 34 geword. Ek was 2 jaar getroud en dit het net so goed gevoel om na 'n baba te probeer

Ek is die oudste kind in my gesin en het 2 jonger susters. Ek was so opgewonde oor die vooruitsig om swanger te raak dat ek my susters die nuus vertel dat ons 'probeer'. "Meisies, hoe voel u daaroor om tannies te word ?!" Ek het aangekondig tydens 'n gesinsete. My susters het gepiep !! “Whaaaaat? Jy's swanger ?! ' het hulle uitgeroep? "Nee, nog nie, ons het maar net besluit, maar ons gaan van nou af begin," antwoord ek feitelik. Wel, dit is hoe dit bedoel is om reg te gaan? U hou op om voorbehoeding te gebruik, u bepaal tyd volgens u ovulasievenster en dan raak u swanger .. reg? .... Verkeerd.

As ek terugkyk, voel ek so dom. Ek was so naïef. Ek het net aangeneem dat ek natuurlik en vinnig swanger sou word. My liggaam het egter ander planne gehad. Ek het die hele 2018 probeer, en aan die begin van 2019 het ek besluit genoeg is genoeg en ek het my dokter gaan spreek. Laat ons net sê "natuurlik en vinnig" is die twee woorde wat nooit gebruik sal word as ek die konsepsie van my toekomstige baba beskryf nie. 

Toetse het getoon dat ek en my man mediese ingryping nodig sou hê om ons drome van ouerskap ooit te verwesenlik. Dus, ons het 'n lening aangegaan en IVF vooruitbetaal. Ek was vasbeslote dat dit sou werk. Hoekom sou dit nie? Hulle neem my eier, my man se sperms, hulle maak 'n embrio, sit dit terug en twee weke later neem ek 'n toets wat onthul dat ek swanger is. Reg? .... Weer verkeerd. 

Dit het nie gewerk nie

In die somer van 2019 het die embrioloog die verwoestende oproep gehad om te sê dat nie een eier bevrug is nie. Ek het geen embrio's gehad nie. 

Nou weet ek dat dit dramaties gaan klink, maar van toe af sweer ek dat ek die horlosie harder kon hoor tik. Ek het skielik heeltemal paniekerig geraak. Ek het weereens dom en naïef gevoel. Waarom het ek aangeneem dit gaan werk? Hoe sou ek vir my vriende en familie sê dat ek misluk het? Ek het myself verwyt. 

Niemand het regtig geweet wat om te sê nie

Hulle het my almal omhels en gesê dat dit uiteindelik sou gebeur. Mamma en Pappa was ongelooflik en het gesê dat hulle nog 'n ronde IVF vir ons sou betaal. Net so troosvol as om my gesin om my te hê, my tee te maak, soveel liefde en ondersteuning te gee en my finansieel te help, iets voel net nie reg nie. 

'N Week later ontdek ek waarom iets nie heeltemal reg voel nie - dit was omdat iets nie heeltemal reg was nie - die volgorde van dinge

My jonger suster het aangekondig dat sy swanger is. Dit is nie hoe dit bedoel was om te gaan nie. Sy was veronderstel om eers 'n tante en 'n ma tweede te wees. Ek is die ouer suster en ek het eers begin, dus moet ek 'n moeder voor haar word. 

Ek is oorval met hartseer en paniek. Natuurlik het ek diep van binne geweet ek is bly vir haar, maar ek kon dit nie voel nie omdat my hartseer dit onderdruk het. Ek weet sy kon dit in my oë sien. Ons het omhels en ons het gehuil. Sy was ongelooflik. 

En toe ek gedink het dat dinge ten goede kan verander, het 2020 gekom en alles koninklik opgeskroef.

Waar begin ek?

Wel ... my IVF is gekanselleer en ek het my susterskind nie ontmoet voordat sy 3 maande oud was nie. Met geen nuwe datum vir my IVF nie, het die onsekerheid my vrees om nooit moeder te word nie, buite beheer laat raak. 

Ek en my man is verontwaardig en het toegesluit na 'n epiese reis na Majestic Wines. Ons het baie kaas geëet, baie Malbec gedrink, byna alles op Netflix gekyk en die jaar basies afgeskryf. 

Ons kliniek het belowe dat hulle sal skakel as hulle die groen lig kry om weer oop te maak, wat hulle gedoen het ... maar omdat 2020 so 'n ar ** gat was, kon ons nie weer met die behandeling begin nie, want my man is oortollig gemaak. Ons het besluit dat ons met soveel trauma en finansiële druk sal uithou totdat hierdie verskriklike jaar verby is.

Die goeie nuus is egter dat my man sedertdien 'n werk gekry het en dat ons die bottelopener weggesteek het terwyl ons gereed is vir behandeling wat ons vroeg in Januarie beplan het. 

Ek weet my tyd sal aanbreek

Ek weet ek sal 'n moeder wees, en ek sal 'n vrek goeie wees - sterk, geduldig, regverdig, ondersteunend en veerkragtig. Eienskappe wat ek ontwikkel het in my missie om een ​​te word. 

Aan al die moeders wat daar wag - ons tyd sal aanbreek. Dit was miskien nie die tyd wat ons beplan het nie, maar dit sal kom, en dit sal ongelooflik wees.

Hier is die ongelooflikste 2021.

Penelope x

 

Ons kan Penelope nie genoeg bedank vir die deel van haar innige en inspirerende verhaal nie. As u u storie wil deel om ander te inspireer, hoor ons dit graag by mystory@ivfbabble.com 

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »