Die vaardigheid van glimlag en lag bemeester asof 'onvrugbaarheid' my lewe nie deur Dana voorgeskryf het nie

Dana deel haar vrugbaarheidsreis en die vaardigheid om te glimlag en te lag terwyl sy TTC onder die knie het.

"Net ontspan"

Dit was die eerste woorde wat mense my gegee het toe ek vir hulle gesê het dat ek probeer swanger raak! Min het ek geweet hoeveel ek die twee woorde sou begin verpes!

Ek was 26 en ons was meer as 2 jaar getroud. Ek was so opgewonde en naïef. Ek het my liggaam so goed geken, elke 28 dae op die punt- tannie Flo sou haar opwagting maak.

Toe dit nie binne ses maande gebeur nie, het ek paniekerig geraak. My dokter en vriende het vir my gesê om te "ontspan net" en dit sou gebeur. As hulle maar net geweet het dat daar drie jaar later en na ontelbare inspuitings, pille, ultraklank, 6 IUI's en 3 mislukte IVF-siklusse nie bestaan ​​nie.

Woede

Op 9 Desember 2020 het my dokter die gevreesde oproep gekry: "Ek is so jammer," en ek het gesit. Trane stroom oor my gesig wat ek nie verstaan ​​nie. Dit was my tweede en laaste oordrag. Ons het hierdie keer twee embrio's oorgedra, waarom het een nie vasgesteek nie ?! Hoekom het ek nie gedoen nie? PGS toets? Ek het alles begin bevraagteken. Ek het nie meer embrio's gehad nie en nadat ek 35 30 bestee het, kon ek dit nie weer doen nie. "Hoekom ek?" Ek het myself begin vra. Ek is minder as 5, 5'133 en XNUMX pond. Ek kry elke maand 'n tydperk, ek ovuleer, en my man het super swemmers - die kans was in my guns - so waarom wou God nie hê ek moet 'n ma wees nie?

Genesing

Die wonde is nog vars, ek glimlag dwarsdeur my dae, maar net ek weet dat my glimlag nie meer my oë bereik nie. Net ek dra my hartseer nou omdat ek nie ander daarmee wil belas nie.

Ek gaan deur die lewensbewegings en bid elke dag dat God my die krag gee om hierdeur te kom. 'Is dit die beste wat my lewe ooit gaan kry?' Ek wonder myself gereeld en hoop dat die antwoord magies sal verskyn. Ek het die vaardigheid van glimlag en lag onder die knie gekry asof 'onvrugbaarheid' my lewe nie voorgeskryf het nie. Die logiese kant van my weet dat ek dit sal deurgaan en dat swangerskap my nie definieer nie, maar die emosionele kant van my weier om te glo dat ek nooit die vreugde van moederskap sal ervaar nie.

toekomstige

Ek weet nie wat my toekoms inhou nie. Ek weet nie wanneer / of ek IVF nog 'n kans sal gee nie. Ek is nou te gebroke om so ver vooruit te dink. Onvrugbaarheid het die laaste paar jaar van my 20's versnipper, dit het hulle verteer, en ek mis wie ek was voor onvrugbaarheid. Die meisie wat op kroegblaaie gedans het sonder om in die wêreld te sorg, en wat op 'n grill gereis het sonder om ovulasiedatums te bereken. Ek weet nie of ek ooit weer daardie meisie sal wees nie, maar ek wil graag glo dat ek vandag sterker is as toe. Ek ken pyn en verlies. Ek weet hoe dit voel om so desperaat iets te wil hê, dat jy bereid is om enigiets te doen, maar net dat dit nie gebeur nie. Ek het my oë in 'n badkamerkas uitgeskreeu en toe by 'n raadsaalvergadering by die werk ingestap, met 'n glimlag op my gesig, asof my hart nie in twee geskeur het nie.

Die Waarheid

Onvrugbaarheid is uiters eensaam. Dit is iets waaroor mense jou nooit waarsku nie. Selfs as jy in 'n kamer oorstroom is met mense, voel jy so alleen en geïsoleerd - jy lag en maak grappies, maar diep binne is jy nooit heel nie. Ek kan net nie wag vir die dag waar dit 'n verre herinnering is nie, die dag waarop ek vrede het met die kaarte wat ek ontvang het nie.

As u ly, moet u asseblief weet dat u pyn regtig is. Jou emosies is geldig, en jy is waarskynlik een van die sterkste mense daar buite. Laat niemand jou anders vertel nie!

Ek is nog nie dertig nie en voel dat ek verder as my jare gegroei het. Ek sal aanhou om dit een dag op 'n slag te neem.

Baie dankie Dana vir die deel van u storie.

As u u storie wil deel, hoor ons graag van u! Stuur vir ons 'n reël by mystory@ivfbabble.com

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »