Die HFEA reik 'n nuwe verklaring uit oor vrugbaarheidsbehandelingsdienste

Vanaf Woensdag 30 Desember het Westminster strenger beperkings op streke in Engeland aangekondig

Die regerings in Noord-Ierland, Skotland en Wallis implementeer ook Covid-19-beperkings.

As gevolg hiervan, die Menslike bevrugtingisasie en Embriologie-owerheid het 'n nuwe verklaring uitgereik. Hulle erken dat hoewel private vrugbaarheidsklinieke toegelaat word om aan te gaan om behandeling aan te bied, hulle weet dat NHS-trusts moontlik te lamgelê is deur die onlangse pandemiese oplewing om normaal voort te gaan.

Aangesien NHS-personeel benodig word vir ontplooiing na ander dele van hospitale en trusts, word vrugbaarheidsafdelings gedwing om die behandelings wat hulle kan aanbied, terug te skaal.

As u tans in 'n NHS-hospitaal behandel word, moet u so spoedig moontlik kontak om kennis te neem van opdaterings wat u kan beïnvloed.

Die HFEA hou die situasie fyn dop

Hulle vra dat enige privaatkliniek 'n versoek of verwysing na 'n NHS-fasiliteit stuur wat die voorval via die HFEA-voorvalstelsel rapporteer. Klinieke word gevra om alle plaaslike leiding noukeurig te volg en nasionale en plaaslike beperkings na te kom.

Tans het die HFEA nie hul leiding verander nie

Klinieke mag steeds enige vrugbaarheidsbehandelings uitvoer. Hulle het egter daartoe verbind om "enige nuwe leiding wat deur die regering en afgewerkte administrasies, die NHS en die professionele verenigings opgelewer is, te hersien en verdere verklarings te lewer indien nodig."

Hospitale regoor die land het die druk ervaar. Die Homerton-hospitaal, in Oos-Londen, het die versameling van die eier tot minstens vroeg in Februarie gestaak. In 'n boodskap wat op 23 Desember op hul webwerf geplaas is, het hulle pasiënte meegedeel dat 'beplande aktiwiteite nou moet uitgestel word om die bestaande personeel in staat te stel om Covid-pasiënte te versorg en die perseel veilig en veilig te hou vir pasiënte en personeel.'

Bevrore embryo-oordragcyclusse, intrauteriene inseminasie-siklusse en ovulasie-induksiesiklusse sal voortgaan.

Baie ander hospitale regoor die land sal waarskynlik binnekort dieselfde beperkings aankondig, en baie het dit reeds gedoen.

Dit het duisende mense in die steek gelaat omdat hul vrugbaarheidsbehandelings weer onbeperk is

Die spanning en hopeloosheid is eenmalig teen toename - as u geraak word, kontak u kliniek en praat met hulle oor beradingsopsies. Hierdie onsekerheid is vir almal moeilik en veral pynlik vir diegene wat op vrugbaarheidsbehandelings wag.

Een positiewe opmerking bly die verlengde opbergingsperke vir bevrore eiers, sperms en embrio's

Met ingang van 1 Julie 2020 kondig die HFEA nuwe regulasies aan vir die berging van menslike gamete. Die Regulasies vir Menslike Bemesting en Embriologie (Wettige bewaringstydperk vir embrio's en gamete) (Coronavirus) 2020 verhoog die opbergingsperk met nog twee jaar.

Hierdie veranderinge beteken dat u u bevrore eiers, sperma en embrio's in totaal 12 jaar kan stoor, sodat die beperkings op Covid-19 u behandelings nie onomkeerbaar sal beïnvloed nie.

Dit is buitengewone tye en ons kan hierdie onsekere tyd deurmaak

Meer positiewe nuus is dat entstowwe nou in die volgende paar weke baie meer bereik.

Wat dink u van die nuwe verklaring van die HFEA? Word u vrugbaarheidsbehandelings negatief beïnvloed deur die Covid-19-pandemie? Wat was u ervaring? Ons wil graag van u hoor by mystory@ivfbabble.com

 

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »