Van onvrugbaarheidsangs tot vrugbaarheidsadvokaat

Deur die TTC-vegter Jennifer Jay Palumbo

Ek wil met u praat oor Risa Levine

Risa Levine word dikwels 'n vegter vir onvrugbaarheid genoem en 'n 'uber' advokaat vir vrugbaarheid. Alhoewel haar reis nie self geëindig het nie, bly sy toegewyd aan die skep van bewustheid en toegang tot vrugbaarheidsorg vir diegene wat dit nodig het.

Risa het in 2004 'n advokaat vir onvrugbaarheid geword terwyl sy gesukkel het met haar vrugbaarheidsdiagnose. Sy het op die raad van direkteure van RESOLVE: Die Nasionale Onvrugbaarheidsvereniging sedert 2011. Deur die jare het Risa hard gewerk (gewoonlik uit haar eie sak betaal) om na staatshoofstede, voorspraakgebeurtenisse en besoekende wetgewers regoor die VSA te reis om te pleit vir federale versekeringsdekking vir behandeling. In onlangse jare was sy die grootste advokaat om IVF-dekking by die staatsbegroting van New York (waar sy woon) in te sluit, wat 2.5 miljoen New Yorkers toegang tot vrugbaarheidsbehandeling gegee het.

In 2019 het RESOLVE selfs 'n nuwe toekenning, die RESOLVE Advocacy Legacy Award, ter ere van haar werk geskep

Op daardie jaar se Night of Hope, 'n huldeblykvideo is aangebied wat verskeie noemenswaardige mense Risa se lof besing het. Die beeldmateriaal was onder andere Melissa DeRosa, sekretaris van Goewerneur Andrew M. Cuomo, asook Hillary Clinton.

Vir my persoonlik - sy het nie net die maat van my eie voorspraakpogings verhoog nie (sowel as my skoene aangesien sy ALTYD hakke dra. Ek vermoed dat haar pantoffels selfs 'n bietjie hoogte daaraan het!), Maar sy was 'n mentor vir BAIE om te demonstreer die vlak van toewyding, deursettingsvermoë en onwrikbare toewyding om dit te "uitbetaal" aan diegene wat niks meer wil hê om 'n gesin te hê nie.

Ek het 'n onderhoud met haar gevoer oor haar gesinsbou-reis, hoe die poging om gemeenskap te verwek, dieselfde bly en hoe dit deur die jare heen verander het en watter woorde van wysheid sy het vir diegene wat onvrugbaarheid deurgaan en ander wil help.

Jay: Kan u 'n kort oorsig gee van u onvrugbaarheidsreis?

Risa: Ek onthou dat ek 'n jaar nadat ek in September van daardie jaar getroud is, van die pil afgegaan het. My eerste afspraak met 'n reproduktiewe endokrinoloog was op my verjaardag! My eerste IUI was die volgende maand, waarvoor ek 'n positiewe beta gehad het! Ek was so opgewonde, maar het gou verneem wat 'n 'chemiese swangerskap' was, aangesien die getalle nie kon styg nie.

Ek het IVF begin en daarna 9 of 10 siklusse gedoen. Sommige het dit amper nie oorgedra nie. Ek het ook vyf rondes IVIg gedoen, vyf mede-kulture, twee histeroskopies gehad, en baie, baie en baie alternatiewe prosedures, behandelings en algemene heksery. Wat iemand ook al voorgestel het of wat ek op die internet gevind het, ek het probeer!

Jay: Hoe het die onvrugbaarheidsgemeenskap verander sedert u met die behandeling begin het?

Risa: So baie! Toe ek begin, kry ek my 'ondersteuning' via 'n anonieme webwerf waar ons skermname gehad het en nie geweet het met wie ons praat nie.  Ons het vrugbaarheidsmedisyne met mekaar gedeel deur op openbare plekke met oorhandigings van vreemdelinge te vergader. Ons het nie vir ons vriende vertel wat ons deurgemaak het nie. Toe ek op my eie met wetgewers begin pleit, was dit byna onmoontlik om ander by my te laat aansluit. Nou is dit 'n eerbewys; dit was toe nie.

Jay: Hoe het dit dieselfde gebly?

Risa: Oordeel van ander, afwysende houdings omdat dit nie 'n werklike probleem of siekte is nie. En die verlies en pyn sal nooit verander nie.

Jay: Wanneer het u begin pleit vir onvrugbaarheidsregte en toegang tot sorg?

Risa: Voor iemand anders! In die somer van 2004 was ek al met wetgewers te praat!

Jay: Wat was u grootste sukses in terme van advokaat?

Risa: As gevolg van my pogings om verskeie wetsontwerpe in die Kongres bekend te stel. Ek het ook daartoe bygedra om die CDC 'n nasionale aksieplan vir onvrugbaarheid uit te reik, omdat ek 'n belangrike lid van die koalisies was wat die toelating van twee wetgewing in New York verseker het om IVF en die verbod op surrogaatskap om te keer. Belangriker nog, om ander aan te spoor om vir hierdie probleem te veg en hierdie siekte in en buite Capitol Hill in die Verenigde State te desigmatiseer!

Jay: In terme van die wêreldwye kwessies rondom onvrugbaarheid, watter advies sou u hê vir almal wat belangstel om 'n advokaat vir onvrugbaarheid te word?

Risa: Gebruik jou stem. Leer eers wat die hindernisse vir toegang is. Tweedens, kom met oplossings. Wees bereid om u doelwitte te verander terwyl u leer wat gangbaar of uitvoerbaar is en vier toenemende sukses langs die pad. Deel u doelwitte met ander en werf dit vir u saak. Moenie val vir voorspraakstrikke soos versoekskrifte nie. Praat direk met diegene wat verandering kan bewerkstellig. En vertel u storie of ander se verhale om te bly normaliseer waaroor hierdie siekte gaan. 

Om meer te lees van die briljante Jennifer Palumbo, kliek hier

 

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »