Progress Educational Trust (PET) verwelkom nuwe riglyne vir verbruikers vir vrugbaarheidspasiënte

Vrugbaarheid liefdadigheid, die Progress Educational Trust (PET) doen 'n beroep op pasiënte om duidelike riglyne vir verbruikerswetgewing te hê om hulle te help om die moontlike duur behandelings te navigeer en te beskerm teen addisionele misverkope.

PET het die kwessie bespreek tydens die #IVFC-verbruikersdebat wat feitlik gehou word vir pasiënte en vrugbaarheidskenners in die Verenigde Koninkryk.

Deelnemers kon hoor hoe hulle nuwe IVF-verbruikersriglyne kon opstel deur op die konsultasie van die Mededingings- en Markowerheid voor die einde van Januarie 2021 te reageer.

Die paneel vrees dat verbruikers gevra word om te betaal vir duur aanvullings vir vrugbaarheid wat nie hul kans om ouer te word, verbeter nie.

Direkteur van PET, Sarah Norcross, het gesê sy verwelkom die nuwe leiding en versoek pasiënte en professionele persone om te reageer.

Sy het gesê: 'Die voorgestelde leiding kan slegs goeie nuus wees vir vrugbaarheidspasiënte, wat gewoonlik vinnig en emosioneel kwesbaar oor baie duur opsies moet neem.

“Alhoewel hierdie behandelings pasiënte nie fisies kan benadeel nie, benadeel dit hulle finansieel en kan dit hul vermoë om vir nog 'n ronde IVF te betaal, benadeel as hul behandeling nie suksesvol is nie. Die voorgestelde leiding bou voort op die kritiek oor IVF-byvoegings en die moontlike misverkoping van vrugbaarheidsbehandelings wat PET al baie jare verhoog. PET versoek alle betrokkenes, pasiënte en professionele persone, om voor die einde van Januarie 2021 op die konsultasie te reageer. ”

Vrugbaarheidspasiënt Jane * het gedurende haar 15 IVF-siklusse verskeie aanvullende vrugbaarheidsbehandelings gebruik, insluitend endometriale krap, embrio-gom en intralipiede-infusies, en bevraagteken die doeltreffendheid daarvan.

Sy verduidelik hier waarom sy voel dat pasiënte beskerm moet word teen vrugtebehandelings wat verkeerd verkoop word

Sy het gesê: 'Byvoegings word voorgestel as' ekstra hulp 'vir die bereiking van swangerskap en lewende geboorte, maar ons is nooit op 'n spesifieke skakel of verwysing na navorsing gewys nie, selfs nie as ons direk gevra het nie. Ek dink hulle het waarskynlik net aangeneem dat ons nie die mediese navorsing voldoende sou kon lees nie. Die probleem is wanneer 'n IVF-spesialis u hierdie behandelings aanbeveel as toename die sukses in IVF, jy is skaars in die posisie om te weier omdat jy hulle vertrou en wil hê dat hulle reg moet wees.

'Dit is 'n baie ongelyke magsverhouding. Boonop verhoog baie van hierdie byvoegings u reeds massiewe IVF-rekening aansienlik. ”

Die #IVFconsumer-debat is gehoor van Louise Strong, direkteur van verbruikersbeskerming by die Competition and Markets Authority (CMA).

Sy het vir die virtuele gehoor gesê: '' 'n Verbruikerswetgewing vir vrugbaarheidsklinieke is belangrik om pasiënte te beskerm en om eerlike en openlike mededinging tussen klinieke te ondersteun. Die voorgestelde riglyne van die OBA gee 'n uiteensetting van wat klinieke moet doen om hul bestaande verbruikerswetlike verpligtinge na te kom; dit is nie nuwe vereistes nie. Ek moedig belanghebbendes aan om op die konsultasie te reageer, aangesien daar nog tyd is om hul standpunte te oorweeg, aangesien die CMA sy leiding finaliseer. ”

Dr Raj Mathur, konsultant-ginekoloog en voorsitter van die British Fertility Society, het gesê hy is bekommerd oor die beste belang van pasiënte as dit by aanvullende behandelings kom.

Hy het gesê: 'Ek verwelkom die mededingings- en markowerheid se komende leidraad vir IVF-verbruikerswetgewing vir sover dit pasiënte beter ingelig word en hulle beskerm teen finansiële skade. Die duiwel is egter in die besonderhede en ek is bekommerd dat dit pasiënte bloot as verbruikers behandel. Ons sien die geleidelike transformasie van pasiënte na verbruikers: van 'n verhouding met 'n betroubare klinikus wat sorg bied tot 'n kontraktuele verhouding met 'n kommersiële organisasie wat 'n lys dienste lewer. Daar is ook verskille in hoe inligting in 'n kliniese ontmoeting verskaf word, wat heeltemal verskil van die manier waarop kontraktuele inligting gegee word. Ek is bekommerd dat ons die kontraktuele aspek van hierdie verhouding beklemtoon, wat miskien nie in die beste belang van pasiënte is nie. ”

Die Menslike Bemesting- en Embriologie-owerheid het gesê dat dit direk met die OBA saamgewerk het om die leiding vir die vrugbaarheidssektor vir pasiënte en klinieke te ontwikkel.

Clare Ettinghausen, direkteur van strategie en korporatiewe aangeleenthede by die HFEA het gesê: “Ons glo dat pasiënte regverdig moet behandel word. Die meeste pasiënte finansier self hul vrugbaarheidsbehandeling in die Verenigde Koninkryk, en dit is noodsaaklik dat hulle op die regte tyd die regte inligting ontvang en dat die kliniese praktyke volgens die verbruikerswetgewing billik is. Dit is goeie nuus vir pasiënte en sal hulle help op 'n tyd wat hulle moeilike besluite neem. ”

* Name is verander om die identiteit te beskerm

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »