IVF babbel

48 en agt maande swanger deel Laura Biggs van die UK Fertility Show haar verhaal

Ek is 48 jaar oud en ek is 8 maande swanger

Ek weet, ek kan dit ook nie glo nie. Ek was ook toevallig die besturende direkteur van die Fertility Show, en ek wil graag my storie deel vir almal wat hul eie vrugbaarheidsreis onderneem om te bewys dat wonderwerke wel plaasvind.

Phil en ek is in 2000 getroud; Ek was 29 en Phil 34 en soos soveel paartjies het ons besluit om 'n paar getroudes te hê voordat ons aan 'n gesin dink. Natuurlik was ons nogal oud: om te trou en b: om 'n gesin te stig (die meeste van ons vriende het al een of twee kinders gehad). Ons het in 2002 begin om 'n baba te probeer kry, maar niks het gebeur nie.

Begin om vir 'n gesin te probeer

Om eerlik te wees, ek het baie van die detail ontbloot, maar na baie ondersoeke en baie BFN het ons ontdek dat ek aan ernstige endometriose - 'n toestand waarvan ek nog nooit eens gehoor het nie. Na 'n laparoskopie in Desember 2004 wat blykbaar 'die pype skoongemaak' het, het ons uiteindelik swanger geraak en ons seun William is in Oktober 2005 gebore, wat die gelukkigste dag in ons lewe was.

Nadat ek drie jaar geneem het om William te kry, was ek nou 35 en het ek 'n baie veeleisende loopbaan gehad wat voltyds as MD in 'n groot onderneming gewerk het. Toe William ongeveer drie jaar oud was en die lewe vir ons 'n bietjie makliker geword het, het ons besluit om weer te probeer. Maar niks.

Snel vorentoe deur een vroeë miskraam, nog drie laparoskopies om die terugkerende endometriose te behandel en twee onsuksesvolle rondes van IVF, en teen die ouderdom van 43 (dit lyk asof die tyd verbygaan as u dit deurgaan), het ons gesamentlik ooreengekom om uiteindelik te sluit die deur na gedagtes van 'n broer of suster vir William.

Die vrugbaarheidshow

In 2015 het ek my eie onderneming begin en een van die geleenthede wat ons aangeleer het, was die Fertility Show. Ek het gehoor van die show terwyl ek my IVF behandeling maar het dit nog nooit bygewoon nie, en toe ek op die mark gekom het, het ek gevoel dat ek baie kon bied om die skou te help groei en ontwikkel, want ek het 'n persoonlike ervaring gehad van vrugbaarheidsuitdagings en die pyn en ontsteltenis wat dit veroorsaak. Ek het die vertoning emosioneel gevind; om omring te word deur soveel mense wat gesukkel het om die natuurlikste ding in die wêreld te doen - dit het so onregverdig gelyk. Ek het baie van die tyd spandeer om die trane terug te hou, hartseer oor die situasie waarin soveel mense verkeer en hartseer vir die tweede kind wat ons nog nie kon kry nie.

Gedurende my tyd op die skoue, het ek meer ontdek skenker eiers en dat dit my enigste kans op sukses sou wees as ons dit ooit 'n laaste keer sou probeer. Nou in my middel veertigerjare was die kanse op sukses met my eie eiers so baie.

'N Vakansie met 'n verskil

By die skou verlede Maart het ek met een van ons oorsese klinieke gepraat en, aangesien ek die volgende dag met vakansie sou gaan, het ek gereël om hulle te ontmoet terwyl ons weg was. Nadat hy die emosie en pyn van ons vrugbaarheidsprobleme in 'n boks weggesluit en die sleutel weggegooi het, het Phil 'n bietjie oortuigend geneem om daardie boks weer oop te maak. Toe 'n vriend ons egter vir middagete na hul genooi het vakansie tuis wat letterlik op pad kliniek toe was, het dit te veel van 'n gelukkige toeval gevoel. Ons het besluit om 'n afspraak in te neem en meer te wete te kom. Ons het die kliniek verlaat en besluit om 'n laaste keer te gaan, maar ons is heeltemal oortuig daarvan dat dit waarskynlik nie sou werk nie. Ten minste sou dit my toelaat om aan te beweeg en te voel asof ek ons ​​hoop op 'n tweede kind elke moontlike kans gegee het.

Skenker eiersiklus

Die kliniek was ongelooflik. Ek het hulle baie effektief en toeganklik gevind en die hele proses was baie makliker as wat ek eers gedink het. Met 'n skenker-eier was die protokolle baie makliker om te hanteer, fisies sowel as emosioneel, maar tydsberekening is absoluut uiters belangrik, aangesien u in ooreenstemming met u skenker moet wees. Anders as met ons vorige rondes van IVF, het Phil en ek hierdie behandeling 'n volledige geheim gehou wat net aan ons en ons seun bekend was.

Baie mense het sterk menings oor ouderdom en ouerskap (laat staan ​​skenkers eiers) en ons wou dit vir onsself hou. Om eerlik te wees, was ons oortuig daarvan dat dit in elk geval nie sou werk nie. Dit was 'n bietjie lastig om ons behandeling geheim te hou, veral omdat ons die 50ste verjaardagpartytjie van 'n baie goeie vriend gehou het terwyl ek in die middel van die behandeling klap. Ek moes voorgee dat ek drink en partytjie hou terwyl ek heeltyd voel moeg, emosioneel en angstig van wat net voor ons was. Ek het ontdek dat Mojitos die perfekte foelie was.

Dus, in Julie verlede jaar, 'n dag na ons 18de huweliksherdenking (ek het nooit gedink dat ons 18 jaar na die huwelik sou probeer om 'n baba te kry nie), is ons terug na die kliniek vir ons embrio-oorplasings. Ons het twee blastosiste gehad, maar as gevolg van die hoë sukseskoers van skenker-eiers, het ons besluit om net een in te plant. Ek was so vasberade dat dit ons laaste keer was dat ons ons tweede embrio aan die kliniek geskenk het. Vervolgens is die gevreesde tien dae lange wag, soos elkeen wat dit deurgemaak het, 'n nagmerrie wat nooit makliker word nie. Ons het beplan om vir die duur van die behandeling met vakansie te wees, so ons was nog steeds weg toe dit uiteindelik tyd sou kry om te toets.

Positive

Nadat ons onsself deeglik voorberei het op mislukking - ons veiligheidsdeken teen die nood wat ons in vorige drieë gehad het - was die resultaat 'n totale skok. Ons het in totaal ongeveer tien keer getoets, net om seker te maak. Ek veronderstel dat dit billik is om te sê dat ons nog steeds in die skok is dat ons langverwagte tweede kind, 48 jaar oud en agt maande swanger, amper gereed is om ons te ontmoet. Ek voel so gelukkig dat ons hierdie kans gehad het, selfs al is ons 'n bietjie later in die lewe as wat ons miskien sou beplan het.

As dit nie vir die Vrugbaarheidsskou was, die seminare bygewoon het, soveel klinieke ontmoet het, die behandeling van eierskenkers en die werklikheid van suksessyfers vir verskillende behandelings verstaan ​​word nie, sou ek nie swanger wees nie. Dit spyt my net dat ek die geleentheid vyf jaar gelede nie besoek het nie.

Ek is dus bevooroordeeld, maar ek is 'n goeie voorbeeld van hoe The Fertility Show kan help met almal se reis, ongeag die stadium in die lewe.

Ek voel waarlik geseënd.

Om meer uit te vind oor die klinieke wat by die skou is en kaartjies te koop, kliek hier

op die regte pad

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by