IVF babbel

Dit was nie die embrio's wat die probleem was nie. Dit was die draer. Dit was ek.

My dun endometriumvoering (probleme met inplanting) Deur Kirsten McLennan

"Vyf persent van die vroue onder 40 het dun voering ... dit is moeilik om te behandel en ons weet selde die oorsaak daarvan".

Ek onthou nog die dag toe ons IVF-spesialis hierdie woorde geuiter het. Die probleem was: ons was by ons derde vrugbaarheidsspesialis en diep in die IVF-knie.

So, hoe het ons hier?

Tot op daardie stadium het ek net van die endometriumvoering geweet dat dit ten minste 6 mm moes meet om dit in Australië oor te dra (8 mm in die meeste lande). Maar ná drie opeenvolgende gekanselleerde oordragte en 'n paar kommerwekkende opmerkings van ons sonograwe: 'O, lief, u voering lyk 'n bietjie dun', het ek dit begin ondersoek. En sjoe het ek baie uitgevind!

Wat was die eerste ding wat ek geleer het? Die voering is van kardinale belang om swanger te raak en 'n swangerskap te onderhou. Belangrik. Dit word beskou as een van die sterre van die vroulike voortplantingstelsel en speel 'n sleutelrol tydens swangerskap. As die agtergrond van die baarmoeder word dit dikker met swangerskap, sodat dit gereed is om 'n embrio te ontvang en die plasenta te ondersteun.

'N Optimale voering is 10-12 mm by die oordrag. Op ons gekanselleerde siklusse het my voering laat 4 mm's gemeet. Op die oordragte wat voortgegaan het, was dit 5.5-6 mm. Maar met 'n voering van ongeveer 6 mm is dit baie moeilik om swanger te raak.

Soos een van ons spesialiste dit stel: "U het gesonde en ryk grond nodig om 'n plant te laat groei"

'N Voering tussen 6-7mm is ook nie wonderlik nie, maar jy staan ​​'n kans. Die ideaal is dat u meer as 8 mm benodig. Een studie wat ek gelees het, het bevind dat die swangerskapskoers (nie geboortesyfer nie) met 6-7 mm gevoer is, maar net 7.4 persent. Vir vroue met 'n voering van meer as 7 mm, was dit meer as verdriedubbel, 30.8 persent. 'N Ander studie het getoon dat slegs twee babas met 'n voering van 6 mm van 35 embrio-oordragte gevoer is. Net twee babas.

Gebrek aan estrogeen

Vir die meeste vroue is dit moeilik om te behandel, maar een van die min oorsake is die gebrek aan estrogeen.

Op een siklus het ek my estrogeen met my liggaam gestamp. Behalwe dat ek ongeveer 10 estrogeenpille per dag geneem het (ek wou oordryf), het ek ook 'n paar huismiddels probeer. Ek het my voete in warm water geweek met 'n warm waterbottel wat op my maag balanseer terwyl ek liters granaatjiesap neergesit het. Ek kan nou nie die smaak van granaatjiesap verdra nie.

Ek het ook akupunktuur probeer om my bloed te voed en my voering te verdik. Wat soos miljoene klein naalde gevoel het, is in my liggaam geplaas. Ek het soos 'n ystervark gelyk. Maar tot my verbasing vind ek dit nogal ontspannend.

My voering het toegeneem, maar nie genoeg nie

Op dag 22 van hierdie siklus het ons verpleegster ons vertel dat ons die oordrag sal moet kanselleer. Daar was soveel trane die dag. Ek was uitgeput. Ek het 22 dae lank alles probeer, en dit was nog steeds nie genoeg nie. Ek het die skyfie skaars beweeg. My voering het 3 mm begin en 22 dae later was dit net 4.7 mm. Die meeste voerings begin aan die einde van u periode by 3 mm en neem 1-2 mm per dag toe, en baie vroue bereik 10-12 mm teen hul oordragdag (gewoonlik dag 16-20).

Ek het gevind dat 'n gekanselleerde siklus dikwels meer ontstellend was as 'n mislukte siklus

Ek is seker dat dit nie vir almal die geval is nie, maar om hard te oefen en nie eers gekies te word om te speel nie, was dit leeg. Al daardie afsprake, skanderings en medikasie (om nie eens van die aaklige newe-effekte te praat nie) is verniet.

Dit was in ons laaste gekanselleerde siklus dat ek uiteindelik die saak in my eie hande geneem het. Ek wens net dat ek vroeër meer proaktief was. In hierdie siklus het my voering hardnekkig laag gebly en by my laaste skandering, vyf dae voor ons oordrag, het dit net ongeveer 5.5 mm gemeet. Ek was nie selfversekerd nie, maar ons spesialis het ons aangemoedig om 'naby genoeg' voort te gaan. Slegs, ek het gelees dat dit by mense met voeringprobleme nie ongewoon is dat die voering wissel nie. Ek het die dag voor die oordrag vir ultraklank gevra. Aangesien dit nie standaard gebruik is nie, stem sy huiwerig in. Met hierdie skandering het ons verneem dat my voering weer af is en skaars 5 mm bereik het. Die siklus is skielik gekanselleer.

Toe die mislukte en gekanselleerde siklusse begin opbou, het ons na ons derde spesialis oorgeskakel

Met ons eerste afspraak het hy ons met die harde waarheid getref: dun voerings is skaars, gewoonlik geneties en dikwels moeilik om reg te maak. En terwyl hy alles bevestig wat ek al gelees het, voel hy konfronteer toe hy die woorde hardop sê.

Een vraag het onmiddellik in my gedagtes opgekom: Waarom is dit nie vroeër vir ons gesê nie?

Ek het 'n gevoel van verraad gevoel van ons vorige spesialis. Vyf persent, moeilik om reg te stel, weet selde die oorsaak het gelyk of dit baie belangrike besonderhede was om oor te glans. Ek het kwaad teruggedink aan die tyd, geld en geestelike energie wat ons al vermors het.

Hy vertel ons dat aangesien ons die gewilde oplossing vir oestrogeen, aspirien, akupunktuur en Clexane-inspuitings reeds probeer het, dit nie veel opsies gelaat het nie. Toe het hy vir ons gesê surrogaatskap is ons "beste kans op sukses".

Ons het toe nie te veel van surrogaatskap geweet nie, maar dit het oorweldigend gelyk en ek het in my hart geweet dat ek nie self moed opgegee het om swanger te wees nie. Toe hy ons besluit aanvaar, het hy nog 'n voorstel gemaak: 'n stamselprosedure. Die prosedure sal help om my bloedvloei te versterk en my voering te voed. Dit sou werk of nie. Een dag vry van werk en minimale herstel tyd. Dit was die moeite werd om te probeer.

Dit het gewerk. Vir hierdie behandelingsiklus het my voering 6.5 mm bereik

Ons het oorgegaan na 'n graad A pre-implantasie genetiese keuring (PGS) embrio en ek het swanger geword. Ek onthou nog so duidelik die dag toe ons ons positiewe resultaat behaal het, was die hoogtepunt enorm. Maar die volgende dag begin die vrees. Ek was versteen oor iets wat verkeerd gaan. Die voermeting het by my gespook. Ja, dit was genoeg om oor te dra, maar dit was nie die 'ideale' dikte nie.

Met ons eerste skandering op 7.5 weke het ons die vernietigende nuus gehad dat ons baba te klein meet en die hartklop te stadig was. Twee dae later by die opvolgskandering het die baba geslaag. Ons was hartseer.

'N Paar weke na my D & C-prosedure het ons spesialis gebel met die resultate van die biopsie. Die baba was geneties normaal. Die baba was perfek. Die baba was 'n meisie. Ek wens ek het nie die geslag uitgevind nie, want dit was onmoontlik om my nie voor te stel hoe die lewe met 'n dogtertjie sou gewees het nie. Maar bowenal was dit nog 'n bevestiging dat ek die kwessie was. Die spesialis haal elke eiersameling 'n bogemiddelde aantal eiers vir my ouderdom op. Toe hulle dit met behulp van PGS op chromosoomafwykings getoets het, is die meeste normaal getoets.

Dit was dus nie die embrio's wat die probleem was nie. Dit was die draer. Dit was ek

Aangesien ons egter swanger geraak het, het ons besluit om nog 'n laaste keer te probeer. Dit het natuurlik nie gewerk nie. Ek was nie seker wat ons dink nie. Ek veronderstel ons was nog nie gereed om die deur toe te maak nie. Jy hou altyd hoop uit.

Maar die dag toe ons die negatiewe uitslag ontvang, het ek geweet dat ek genoeg gehad het. Daar het die dag iets in my geknak en ek het geweet dat ek nooit weer probeer om swanger te raak nie. Ryan het 100 persent ingestem.

Dit was tyd om surrogaatskap te ondersoek

Dit het ons 'n paar jaar geneem om swanger te raak met surrogaatskap, maar op 5 Julie 2019 is ons pragtige seun Spencer John Wilson gebore.

Ons onvrugbaarheidsreis het ses lang jare geneem, maar die dag waarop Spencer gebore is, die stryd en hartseer het alles die moeite werd gevoel.

Maar as ek my tyd verby het, wens ek dat ek meer proaktief met my behandeling was. 'N Dun voering van die endometrium is 'n belangrike oorsaak om swangerskap te voorkom en dit is maklik om te diagnoseer. En tog het dit jare se behandeling geneem voordat ons dit geweet het.

As ek terugdink, weet ek nou hoe belangrik dit is om u navorsing te doen; wees ingelig; bewapen jouself met kennis; en praat met ander wat ook vrugbaarheidsbehandeling ondergaan.

U kan my op Instagram volg by straight.up.infertility of e-pos my altyd by contact@kirstenjmclennan.com. Ek hoor graag van u!

Lees meer van Kirsten hier.

Onvrugbaarheid kan wreed, rou en dikwels eensaam wees. Laat ek my my storie vertel

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by

nuusbrief

onderwerpe

TTC GEMEENSKAP

GEWEES