IVF babbel

Ek dink nie dit help dat ek sê ek het 'n paar rondes IVF “gefaal” nie

Geagte Sandy, kan u my help?

Ek lees voortdurend hoe selfliefde en selfversorging belangrik is, maar as ek eerlik is, het ek albei heeltemal opgeraak. Ek het verskeie rondes IVF misluk en voel so kwaad en teleurgesteld met myself.

Ek dink nie dit help dat ek sê ek het 'n paar rondes IVF “gefaal” nie, maar dit is net die frase wat reg word? Dit laat my voel dat ek nie alles daaraan gegee het nie - ek het nie hard genoeg studeer of my hersiening gedoen nie. Ek het misluk, en dit is alles my skuld.

Maar ek het alles gedoen wat ek moes doen. Ek het lekker geëet, ek het nie gerook nie, ek het joga gedoen, my vitamiene geneem. Ek het my skote betyds geneem, ek was nooit laat vir my skanderings nie. Ek het gerus na oordrag. Ek was die 'perfekte IVF-pasiënt !!.' Ek moes nie 'gefaal' het nie, maar ek het myself daaroor geslaan.

Hoe haal ek myself op? Hoe kan ek vir myself sê dat ek nie misluk het nie - my IVF het net nie gewerk nie? Hoe kan ek myself liefhê as ek regtig nie een het om te gee nie?

Dankie, Sandy
Clare

Geagte Clare,

Ek is baie jammer dat u hierdeur gaan.

In die eerste plek goed gedoen om op die hoogte te bly van u fisieke welstand. Dit verg baie toewyding en kan moeilik wees om saam met IVF-behandeling te bestuur. Dit is 'n harde waarheid dat sommige IVF-siklusse nie werk nie. Om al die regte dinge te doen en nie 'n positiewe swangerskapstoets te kry nadat u so hard gewerk het nie, is regtig rommel, ek kan verstaan ​​waarom u so moedeloos voel. Dit is so maklik om te verdwaal in ons slegste gedagtes. Weet asseblief dat u niks anders sou kon doen om die uitkoms te beïnvloed nie, want u het inderdaad alles reg gedoen.

U het heeltemal gelyk dat dit nie help om te sê dat u 'misluk' het nie

Selfs as ons 'n grap maak, kan die woord daarin skuil en onbewuste onderbewuste gedagtes en daaropvolgende gevoelens veroorsaak. Die gedagtes kan vlugtig wees, maar die gevoelens wat verband hou met negatiewe gedagtes kan nog lank vertoef. Hoe verander jy dan jou gedagtes? Woorde is regtig belangrik.

As u vir uself sê dat u misluk het, werp u uself die skuld op iets wat nie u skuld is nie.

U is nie die skuld nie

Die rede waarom u IVF benodig - nie u skuld nie. Die rede waarom IVF nie werk nie - nie u skuld nie. Probeer dit vervang elke keer as u voel dat die woord "misluk" kom. Maak seker dat u vir uself sê 'die siklus het nie gewerk nie' en nie 'ek het misluk'. Deur u gedagtes van mislukking en selfverwyt na iets meer objektief te skuif, kan u al die negatiewe gedagtes op die uitkoms van die siklus plaas, en nie op u self nie. En u mag kwaad wees omdat dit nie werk nie, maar dit is belangrik dat u weet dat u nie kwaad moet wees vir jouself nie. Hopelik sal u gevoelens ook mettertyd verander en kan u plek maak vir selfliefde.

Die konsep van selfliefde en selfbejammering kan maklik lyk, maar dit verg baie werk en oefening

Soms moet ons klein begin. Om 'n bevestiging soos 'Ek is lief vir my liggaam' te sê, sal dalk nie werk as u nie so voel nie, of as u voel dat u nie nou u liggaam vertrou nie. Ons moet dus klein begin en daaraan werk. U kan byvoorbeeld begin deur een ding te vind wat u regtig van uself hou. 'N Fisiese kenmerk of eienskap. Herhaal dit daagliks vir uself.

Voeg dan na 'n paar dae nog iets by. Werk daagliks tot 3 dinge. Begin u oggende deur dit vir uself te herhaal. Binnekort sal u uself kan vertel dat u van u liggaam hou. Jou liggaam het in werklikheid ongelooflike dinge gedoen. Dit het u deur verskeie siklusse van IVF gehelp, en dit is geen geringe prestasie nie. U sal mettertyd weer daardie liefde vir uself begin voel.

Nog iets wat u dalk wil probeer, is 'n begeleide meditasie

Selfmedelye-meditasies doen wonders as ons onsself voel.

Die stappe van die meditasie kan die volgende insluit:

Maak jou oë toe en vertraag jou asemhaling. Laat sug met u uitasemings en voel die warmte in u keel. Fokus op die geluid van u asem.

Stel jou voor iemand vir wie jy lief is. Stel u die persoon voor in u gedagtes. Watter gevoelens hou jy met hierdie persoon in verband? Voel regtig die gevoelens vir hierdie persoon.

Neem die gevoelens en rig dit op jouself. Dit kan help om 'n hand op u hart te plaas, of u 'n drukkie te gee om u nie die vertroosting te laat voel nie net van binne, maar deur u eie aanraking.

Wanneer jy teleurgesteld voel, boots die selfde omhelsing na om jouself liefde te gee.

Net 'n herinnering - u het nie gefaal nie. Jy is genoeg, selfs as jy nie lus is daarvoor nie. Jy is wonderlik, al lyk dit nie so nie. U is waardig

Sandy Christiansen Vrugbaarheidsafrigter

MSc, HCPC geregistreerde kliniese embrioloog, ESHRE gesertifiseerde embrioloog

Jy kan Sandy volg op Instagram @sandychristiansen_

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.