IVF babbel

Ek haat dit dat vroue so onder druk is om alles so vinnig in die lewe te bereik, veral moederskap

In die aanloop tot Wêreldvrugbaarheidsdag op 2 November reik ons ​​uit na u en vra u om u vrugbaarheid agterna te deel

Ons wil weet wat u aan u jonger self sou sê, en watter veranderinge u sou gemaak het as u meer geleer het oor u vrugbaarheid.

Ons begin hierdie wonderlike veldtog deur die gedagtes te deel van Ellen, 'n 43 -jarige vrou wat na ons uitgekom het nadat hy die leiding gelees het van professor Adam Balen, wat vertel het NewsTalk Ontbyt dat meer en meer mense vrugbaarheidsklinieke in die laat 30's en vroeë 40's bywoon sonder om te besef dat dit moontlik te laat is om kinders te hê.

In reaksie op die opmerking van professor Balen dat "vroue wat van plan is om een ​​kind te hê, in die vroeë 30's moet begin probeer, en diegene wat meer wil hê as dit in die middel van die twintigerjare moet begin", antwoord Ellen:

'Ek haat dit dat vroue so onder druk is om alles so vinnig te bereik! Hoe is ons bedoel om wonderlike loopbane op te stel, die wêreld vol te reis, 'prettige' verhoudings te hê en dan skielik 'n man in ons twintigerjare te vind en kinders te hê ?! Dit is onmoontlik!!"

Ellen het gesê: "Dit is nou so duidelik agterna, maar destyds, in my laat twintigs en vroeë dertigs, vlieg ek hoog met werk. Ek het baie gereis, baie mense ontmoet en was nie gereed om te gaan rus nie. Alhoewel ek dit sou haat om nooit hierdie ondervindings te beleef het nie, weet ek dat om 'n ma te word, baie swaarder weeg as die ervarings wat ek in my 'beste' jare gehad het. Maar hier is ek. Ek het dit te laat verlaat om kinders te hê wat my eie eiers gebruik. Ek is ontsteld en gefrustreerd ”.

Toe ons vir Ellen vra wat sy vir haar jonger self sou sê, antwoord sy:

'Ek sou vir my jonger self gesê het om nie die reis of die strewe na 'n loopbaan uit te stel nie, doel, en dit is 'n belangrike, maar ek wil beklemtoon dat as u 'n ma wil word, u eiers kan vries, of u wil dink oor 'n loopbaan waarvan u hou, maar dit kan bestuur word terselfdertyd as u vroeg 'n gesin begin. Wees meer bewus van vrugbaarheid !! ”

Gelukkig verbeter die bewustheid van vrugbaarheid en bereik dit nou mense op die regte tyd. Professor Balen het gesê dat deur 'n vrugbaarheidsboodskap op die verpakking van voorbehoedpille te bevat, 'vroue' die volle inligting gee 'oor hul vrugbaarheid.

Hy het gesê: 'Ek dink dit is baie belangrik dat jongmense volledig ingelig is oor alle aspekte, so gesinsbeplanning gaan nie net oor die vermyding van 'n ongewenste swangerskap nie, maar om te verseker dat jongmense kan beplan vir die gesinne wat hulle wil hê op 'n tydstip wat hulle dit wil hê.

'Omdat ons 'n toenemende voorkoms van onvrugbaarheid sien en ons het gesien dat jong vroue wat vandag gebore is, ongeveer 20 persent nie 'n kind gehad het nie, vergeleke met tien persent van hul ma se geslag.

Hy het ook gevra dat meer inligting aan jong mans beskikbaar moet wees

'Ons is baie bewus daarvan dat jong mans eintlik min kennis oor vrugbaarheid het,' het hy gesê. 'Ons praat nie net oor ouderdom nie, maar oor rook, misbruik van ontspanningsmedisyne en anaboliese steroïede in gimnasiums vir seuns. Al hierdie dinge het 'n negatiewe uitwerking op vrugbaarheid. "

Hy het 'n beter inligtingsveldtog gevra om jongmense te help om hul vrugbaarheid en biologiese klok te verstaan.

Hy het gesê: 'Die idee is om ander tye in jongmense se lewens te vind om hierdie gedagtes weer in te stel oor wanneer u moet nadink oor die begin van 'n gesin en bewustheid van al die baie faktore wat 'n nadelige uitwerking op hul vrugbaarheid kan hê.

Ellen het afgesluit deur te sê

'Ek beplan nou vrugbaarheidsbehandeling met skenker -eiers. Dit is nie wat ek wou hê nie, maar dit is my pad na moederskap. Ek hoop net dat vroue in hul twintigerjare meer leer oor hul vrugbaarheid as ek, sodat hulle veelvuldige opsies het, vroeër eerder as later. ”

Wanneer is u meegedeel oor die ouderdom van u vrugbaarheid? Ons hoor graag u kommentaar. Gaan na ons sosiale media -bladsye om u mening te sê, @IVFbabble op Facebook, Instagram en Twitter.

op die regte pad

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by