IVF babbel

Kom tot die besef dat ek nie 'n kind met my eie sperm kan hê nie   

JR Silver, skrywer van Deel sade ondersteun ons leser wat meegedeel is dat dit onwaarskynlik is dat hy 'n pa sou word deur sy eie sperma te gebruik.
“Beste JR Silver. Ek wou net dankie sê vir die bewusmaking van spermadonasie. Voordat ek u artikels oor IVF -gebabbel gelees het, het ek nie regtig gelees of gehoor hoe baie mans praat oor hul ervarings dat hulle 'n spermskenker moes gebruik om pa te word nie. Ek is 6 maande gelede meegedeel dat dit hoogs onwaarskynlik is dat ek ooit 'n pa sou kon word deur my eie sperma te gebruik. Dit was die moeilikste gesprek wat ek nog ooit met iemand gehad het.
'Terwyl die konsultant ons die feite gegee het, onthou ek dat die klok teen die muur skielik harder tik. Ek onthou dat ek na my vrou gekyk het en gedink het dat sy verder van my af wegbeweeg. Dit was natuurlik alles in my kop, maar dit het werklik gevoel. Ek onthou ek het gevoel dat die lewe nooit heeltemal sou wees soos ek dit beplan het nie.
'Namate die weke verloop het na die gesprek, het ek nogal ver van my vrou geword. Ek is nog steeds oorweldig deur skuld, skaamte, verleentheid en verlies.
'Ek het my vrou gevra of ons 'n rukkie die gesprek oor die begin van 'n gesin met spermadonasie kan parkeer, terwyl ek probeer om my gedagtes in 'n soort konstruktiewe volgorde te plaas. Ek het gewonder of u my kan help om dit te doen deur my vrae te beantwoord ... "
Hoe lank het dit jou geneem om te besef dat jy nie 'n kind met jou eie sperm kan hê nie? 
 
Ek het altyd agterna gedink dat ek nie deur my eie saad kinders sou kan verwek nie. Hierdie ongegronde vrees dateer uit die kinderjare, want ek is grootgemaak in 'n vrou wat deur 'n broer of suster gedomineer is, was nooit 'n alfa-mannetjie nie en was ook nooit besonder suksesvol in sjarmante vroue of sport nie. So op 'n vreemde manier het hierdie gevoel van voorgehoue ​​gehelp om my voor te berei op die negatiewe diagnose lank voordat dit tot stand gekom het.
Dit gesê, ek het altyd daarvan gedroom om my eie kinders op tradisionele wyse te hê, en ek het nooit getwyfel of daar probleme sou wees nie: daar was nooit iets fisies fout met my nie (ek weet nou dat onvrugbaarheidskwessies allerhande mans kan tref, maak nie saak nie hoe skynbaar viriel) en vir 'n lang tyd het ek naïef aangeneem dat dit 'n geval sou wees met "die een" en die natuur sy gang laat gaan.
Hoe verkeerd was ek-die eerste slegte nuus van ons huisdokter (wat op die beste tye 'n bedroefde manier van slaap gehad het) was regtig 'n balbreek 'en ek en my vrou het vir 'n paar weke aan niemand gesê terwyl ons wag nie die resultate van 'n bevestigende tweede semenanalise. Maar die realiteit was dat ek (en my vrou) reeds (geestelik en prakties) begin voorberei het op die slegste uitkoms, en sodra die jammer nuus bevestig is, het ons eintlik nie veel tyd verloor om na te kyk wat ons opsies is nie.
Ons het my nie dadelik opgegee nie: twee mikrotese prosedures wat gedurende die volgende jaar gevolg is, wat uitloop op 'n byna mis, toe ons wonderlike uroloog (dr. Amr Raheem) op die een of ander manier 9 sperms diep uit my testikels haal, waarvan 2 weg is om embrio's van goeie gehalte te vorm met die eiers van my vrou se IVF, net sodat geen van die embrio's een keer in die baarmoeder kan neem nie.
Hierna het ons geweet dat die bereiking van sukses met my sperma eenkant moes word, dus vanuit 'n tydsberekening het ons binne 'n jaar na my oorspronklike azoospermia -uitspraak na die gebruik van 'n spermadonor gegaan: en hoewel dit mag klink Byna passievol en 'n bietjie gejaagd, het ons genoeg tyd gehad om te bedroef en (oor) te dink oor ons opsies gedurende hierdie 12 maande.
Uiteindelik is elke persoonlike omstandigheid anders, en daar is geen reg of verkeerd oor hoe lank dit 'n man kan neem om 'n onvrugbaarheidsdiagnose te bepaal nie en watter opsies as aanvaarbare alternatiewe vir kinders beskou kan word. Vir ons was ons bevoorreg dat my vrou ons twee skenkers wat sperms verwek het, voltyds kon dra, en die gebruik van donorsperma het ook die groot voordeel gehad dat die ellendige BRCA 1-kankergeen wat ek van my pa geërf het, uitgeskakel is.
Om op te som, sou ek sê dat dit ongeveer 'n jaar geneem het om met die nuus kennis te maak, en ek vermoed, soos 'n tipiese mannetjie, dat ek gehelp is deur ten minste te weet dat ek alles gedoen het wat ek prakties kon doen (insluitend die eet van okkerneute en bosbessies in oorvloed en alkohol uitskakel voor die twee mikroteses), voordat ons weer fokus op die positiewe aspekte van donorsperma in die lewens van 'n paar in nood.
 Het u 'n verbintenis met u vrou gevoel? 
 
Goeie vraag en een wat ek eerlik met 'nee' kan beantwoord, maar ek weet weer dat ander mans wat deur iets soortgelyks gaan, iets anders kan voel as wat ek ervaar het. In my geval was ek gelukkig om 'n baie ondersteunende vrou te hê wat op 'n vreemde manier altyd my onsekerheid van "alfa -manlike" verstaan ​​het. Mev Silver is letterlik 'die meisie van langsaan', so ons het mekaar lank geken (al was ons nog nie gedateer nie), en ons het baie gekoester in die liefde van mekaar, onvoorwaardelik, insluitend die kwessies wat ons albei het moontlik in die huwelik gebring het (beide bekend en onbekend).
Ek sou egter lieg as ek sê dat dit altyd perskes en rose was tussen mevrou Silver en my. Ons is albei in staat om in die hitte van die oomblik wrede en ongevoelige dinge te sê, veral as die skyfies af was soos dit gereeld was in die vroeë dae van my diagnose (in 2014). Maar ons het ook baie baat gevind by die wonderlikste vrugbaarheidsberaders wat ons destyds minstens een keer per week besoek het en wat ons nou nog gereeld besoek. Hierdie dame is een van die vriendelikste, besondere en geduldigste mense wat ek nog ooit teëgekom het, 'n wonderlike luisteraar en, bowenal, 'n kalm bemiddelaar wanneer ek en my vrou 'n mate van vrugbaarheid of ander huishoudelike kwessies nodig het.
Het u skuldig en skaam gevoel dat u nie die kind kon gee wat sy wou hê nie? 
 
Destyds beslis "ja", maar ironies genoeg, as ons tot vandag toe kom, het ons twee van die mees gesogte kinders ooit, twee wat ons vir niemand anders sou verruil nie. As ek 'n tree terug neem, neem ek aan dat een van die basiese konsepte van die huwelik is dat die man die vrou ten minste een kind wat fisies sterk en gesond is, sal "gee". Maar in ons unieke situasie het die noodlot ons reeds 'n taamlik dodelike knou toegedien, aangesien ons slegs 'n jaar tevore agtergekom het dat ek die BRCA 1 -geen het (wat my ouer suster se lewe geëis het deur middel van 'n aggressiewe vorm van borskanker laat in 2013 ). Met dit in gedagte het ons eers die vrugbaarheidsbehandeling van die tipe (PGD) oorweeg, wat ons in staat sou stel om embrio's te skep wat nie die BRCA 1 -geen gehad het nie. Die enigste probleem was dat ek baie gesonde swemmers nodig gehad het vir ons om PGD te doen, iets wat ons gou sou ontdek waarvan ek niks gehad het nie!
Terwyl ek tot vandag toe nog steeds 'n mate van skaamte voel, het die skuldgevoel beslis nou verbygegaan, aangesien ek reeds skuldig gevoel het oor die (onbekende destydse in 2012) om die BRCA 1 -geen in ons huwelik te bring. Daarom, op 'n vreemde manier, het my daaropvolgende ontdekking van azoospermia beteken dat ons spoedig die pad begin gebruik het om donorsperma te gebruik en ons oorspronklike vrugbaarheidsprobleem van BRCA 1 uit te skakel.
Ek het verskeie artikels vir IVF Babble geskryf wat die onderwerp raak van hoe onvrugbaar wees jou nie noodwendig minder van 'n man maak nie, want ek wil help om die onverdiende stigma wat met hierdie "taboe"-onderwerp geassosieer word te verminder, asook om bewustheid te verhoog van hierdie fundamentele evolusionêre besorgdheid (met manlike onvrugbaarheid statistieke wat die afgelope paar dekades kommerwekkend toeneem).
Maar die hartseer realiteit is dat, hoewel my vrou en die meeste ander die probleme waarmee ek te kampe gehad het, ongelooflik ondersteun het, daar altyd mense is wat nie so aanvaarbaar is nie of hulle sal toeval in 'n ander se ongeluk. Terwyl ek dus breedvoerig geskryf het hoekom mans in soortgelyke situasies as ek (dws onvrugbaarheid veroorsaak deur my eie skuld) my eintlik nie hoef te skaam nie, voel ek steeds skaam, alhoewel dit 'n gevoel is wat ek reggekry het om mee saam te leef, positiewe stappe te neem om aan te gaan, 'n so dik vel as moontlik te hou en na vriende en familie (en ons berader) te kan aflaai soos en wanneer dit nodig is.
Hoe het u al hierdie vrese oorkom en hoe het u die verbintenis met u vrou opgelos as daar een was? 
Ek dink my antwoorde hierbo het hierdie vraag al gedeeltelik beantwoord, maar in opsomming en sonder 'n spesifieke volgorde: berading; neem tyd om ons opsies te oorweeg; ondersteunende familie en vriende; prakties en dikvelig wees; harde werk en geduld; 'n reuse geloofsprong!
 
Wat sou jy vir iemand soos ek sê, wat net aanhou dink “maar dit sal nie my kind wees nie?”
 
In verband met die laaste deel van my antwoord hierbo (''n reuse sprong van geloof' '), is dit die sterk realiteit van die moderne wêreld waarin u en ek en ander ons onvrugbaarheidsprobleme ondervind. Die eerste IVF -baba, Louise Brown, was net meer as 43 jaar gelede gebore. Dus, as ons op 'n tyd voor 1978 gelewe het, sou vrugbaarheidsbehandeling nie 'n beskikbare opsie gewees het nie, met aanneming die mees prominente alternatief. Mans soos ons het dit moontlik selfs nog moeiliker gevind om 'n langdurige seksuele verhouding te handhaaf (omdat hulle nie 'n kind kon baar nie) en het hulle in sekere samelewings met sosiale verstrooiing te kampe gehad.
Ons is beslis bevoorreg om te lewe in 'n tyd waarin daar wonderlike mediese oplossings vir ons probleme is, maar dit sou terselfdertyd 'n buitengewone vrugbaarheidsreis wees wat nie baie uitdagings opgelewer het nie, waaronder 'n paar groot morele dilemmas . In ons geval het dit ingesluit of hulle ander mense moet vertel dat ons donorsperma gebruik ("ja"), of, wanneer en hoe ons ons kinders van hul wonderbaarlike opvattings moet vertel ("ja, van kleins af, via boeke"), wat om te doen met ons oorblywende bevrore embrio ('skenk waarskynlik aan navorsing'), of ons 'n halfsuster van ons kinders ('waarskynlik nooit') moet soek, en hoe om voor te berei as/wanneer ons kinders hul kinders wil ontmoet spermskenker wanneer hulle volwassenheid bereik ("yikes!").
In my nuutste artikel Speed ​​Dating Spermskenkers  Ek bespreek hoe ons die telling verloor het van die aantal mense (vriende en vreemdelinge) "wat nie weet nie" wat gesê het dat een of albei van ons kinders net soos hul pa lyk. Dit laat my baie trots voel, maar ek gee nie om om toe te gee dat iets nog steeds (en waarskynlik altyd) in my binneste sal neuk as ek hierdie tipe terugvoer kry nie, aangesien dit 'n pynlike herinnering is aan my beskadigde manlikheid.
Maar een ding wat ek met groot trots kan vertel, is dat dit my kinders is, wettiglik en in werklikheid:
soos hierbo genoem, sou ek dit vir niemand anders verruil nie en ek is lief vir hulle met my hele hart: ons het spesifiek 'n spermskenker gekies wat baie van my en my vrou se estetiese eienskappe gedeel het, en hoewel ek dink dit het gehelp met die bande wat ons sterk gevorm het, twyfel ek nie daaraan dat selfs kinders wat nie by my gelyk het nie, net so geliefd sou gewees het.
Dit is omdat ek geestelik gereed was om die opsie van donorsperma te aanvaar vanweë my sterk begeerte om 'n vader te wees, hoe ook al: so ja, dit het 'n reuse sprong van geloof geword, maar ek weet ook van gesels met ander vaders wat ook deur die spermskenker opgevat dat daar geen spyt is nie, net baie liefde en geluk, sowel as oop gemoed en aanvaarding vir die toetse wat voorlê, sowel as dié van 'n normale ouerskapverskeidenheid en dié wat uniek is aan 'n skenker verwekte gesin!
Vriendelike groete
JR Silwer
Lees meer van JR Silver hier afgelaai word
op die regte pad

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

KONTROLEER U Vrugbaarheid