IVF babbel

“Ek wil nie IVF-suksesverhale hoor nie”, deur Amanda

IVF gebabbel was nog altyd 'n veilige plek vir jou om ons te vertel hoe jy voel, en hoe jy is, of nie die spanning van onvrugbaarheid hanteer nie. Hier gesels Amanda, 'n leser van IVF babbel met ons oor wat sy emosioneel nodig het terwyl sy haar 4de rondte IVF begin

"As 'n 38-jarige vrou wat sukkel om swanger te raak, gedompel in 'n gemeenskap van ander vroue wat streef na moederskap via geassisteerde voortplantingstegnologie, klink dit dalk vreemd, en eintlik nogal aaklig om te hoor, maar ek hou eintlik nie daarvan om te hoor van vroue wat IVF het gewerk, tensy dit hulle meer geneem het as die hoeveelheid wat ek gehad het (3 rondtes). In plaas daarvan, ek verkies om te hoor van diegene wat nog sukkel.

“Dis nie dat ek wreed is, of enigiemand skade toewens nie, dit is net dat ek bang is om die enigste vrou te wees wat sonder 'n kind oorbly. Ek wil weet daar is ander vroue wat sukkel soos ek – vroue met wie ek kan praat en sê “Is jy ook bang? Is jy in 'n konstante toestand van paniek dat dit dit kan wees? Hoe gaan jy dit hanteer as dit dalk nooit sal werk nie?”

“Dit neem my terug na toe ek op skool was, toe die netballeiers hul spanne gekies het. Die klas sou voor die twee spanleiers staan, en op hul beurt sou hulle 'n naam uitroep om by hul span aan te sluit. My naam was altyd die laaste wat genoem is. Ons sou die skrikwekkende keuringsproses almal saam begin, arm aan arm, verenig deur ons gemeenskaplike vrees om die laaste te wees wat gekies word. Ons wou almal so graag vroeg gekies word!

“Een vir een het ek gekyk hoe al die ander gekies word, totdat ek uiteindelik die enigste een was wat oorgebly het.

“Hierdie gevoel van desperaatheid en eensaamheid is hoe ek tans voel oor die vooruitsig van moederskap. Ek kyk voortdurend hoe vroue van my “onvrugbaarheidspan” vertrek om by die jolige groep ma’s aan te sluit, en dit maak seer. Dit maak so seer. So jy sien, dit is nie dat ek hulle nie sterkte toewens nie, dit is net dat ek bang is om die laaste een te wees wat staan.

“My vriende het in die verlede vir my artikels gestuur, van vroue wat “soos ek” gesukkel het om swanger te raak en met behulp van IVF swanger geraak het. Ek onthou dat hulle vir my gesê het dat dit was om hoop te inspireer. Dit het wel gewerk tot in my derde rondte, maar toe het ek net bitter en hartseer gevoel – hoekom het dit vir hulle gewerk en nie vir my nie? Hoekom is hulle “gekies vir die span” en nie ek nie?

“Vrees en angs gaan hand aan hand met onvrugbaarheid en IVF. Gekombineer kan hulle jou heeltemal buite beheer laat voel. Ek weet my huidige gemoedstoestand is nie regtig ek nie, en ek weet diep binne-in ek wil daardie vroue koester wat deur hel en teruggegaan het om ma te word – maar vir eers moet ek net na my kyk. Ek moet my beskerm, en dit beteken om myself te omring met my ander spanmaats wat nog gekies moet word.

“Stuur groot liefde, Amanda.”

As jy iets met ons wil deel, stuur vir ons 'n lyn na sara@ivfbabble.com. Ons is hier om te luister.

Meer ware stories:

Ek het nie 'n baba nie, maar ek is besig om haar kamer voor te berei

Die dag toe ek gemaak het of ek swanger is

 

 

 

 

 

IVF gebabbel

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.