IVF babbel

Laat u vrugbaarheid agterna deurgee vir Wêreldvrugbaarheidsdag 2021

As ons maar net geweet het, wat weet ons nou? As iemand ons net vertel het hoe belangrik dit was om die status van ons vrugbaarheid in die twintigerjare na te gaan wanneer ons enige probleme kon hanteer! 

Hierdie jaar, in die aanloop tot Wêreldvrugbaarheidsdag op 2 November, reik ons ​​uit na u om te vra wat u op u vrugbaarheidsreis geleer het, maar nie geweet het voordat u begin het nie. Wat u vir u jonger self sou sê as u vir hom/haar 'n paar advies kan gee. Sou jy dinge anders gedoen het?

Die TTC -gemeenskap het reeds hul 'vrugbaarheidsaandag' met ons begin deel. Hier is net 'n paar van die ongelooflike wysheidswoorde.

Ek het tyd en geld gemors op ondoeltreffende IVF

'Agtergrond is so 'n wonderlike ding; die lewe is egter ook 'n werklikheid. Ek was eers met my 'persoon' op die ouderdom van 30 (en het halfpad dwarsoor die wêreld beweeg om dit te doen), op 32 getroud, op 33 begin kinders probeer kry, en ons dogter, na baie hartseer, op 36 gehad. Die enigste ding wat ek hiervan sou verander, is kosbare tyd en geld op ondoeltreffende IUI. Ek beskou dit persoonlik as 'n nadeel, en as u so ver as 'n vrugbaarheidskliniek is en u op leeftyd aangaan, moet alles belê word in 'n suksesvolle resultaat direk van die vlermuis. Dit is goed en goed om terug te kyk en te sê dat jy vroeër kinders moes gehad het, maar as die tyd of persoon nie reg is nie, is dit belangriker. ”

As ons net 'n spermatoets gehad het toe ons begin het ...

'Ons doen almal die beste met die inligting wat ons destyds het. Daar is soveel skuld aan onvrugbaarheid en IVF en verlies as dit niemand se skuld is nie. Ons het in die vroeë dertigerjare begin probeer, want dit was toe ons ontmoet en besluit het om daarmee voort te gaan. Ons was gelukkig dat 30 maande ons 'n baie ondersteunende huisarts gaan besoek het, maar beter vrugbaarheidsonderrig in skole en meer NHS-hulpbronne kan beteken dat paartjies nie ontslaan word nie, meer tyd mors en eerder 'n MOT kry wanneer hulle begin met TTC waar hulle word ook ondersteuning en advies gegee. Ons diagnose was MFI en ons sou nooit geweet het as ons nie huisarts toe gegaan het nie. As ons net 'n spermatoets gehad het toe ons begin het ... .. TTC-paartjies en diegene wat met onvrugbaarheid gediagnoseer is, verdien baie beter. Veral ondersteuning, standaarde van sorg en billike toegang tot behandeling. ”

Ons moet taboe-onderwerpe soos onvrugbaarheid regstreeks hanteer

'Ek dink ons ​​leer jongmense so baie oor hoe om NIE swanger te raak nie, dat ons hulle misluk deur nie die probleme wat TTC kan oplos, aan te spreek nie. As ons taboe-onderwerpe vroeër behandel het, soos onvrugbaarheid en miskraam op 'n vroeëre ouderdom, is ons almal miskien so bietjie meer bereid om hul hartseer te hanteer. Ek is nie spyt oor my keuses nie, maar bevraagteken nou die onderwys van ons kinders. ”

Ek wens ek het meer navorsing gedoen

'Ek het onthou dat ek 15 was en by my ginekoloog gesit het sonder dat ek soveel gewig aangesit het sonder dat dit 'n rede was - PCOS was die resultaat. Ek het haar gevra om swanger te raak toe ek ouer was (ek wou nog altyd 'n mamma wees) en haar presiese woorde vir my was: "as u by iemand is by wie u kinders wil hê, moet u dit dan bekommer." As ek die raad gehad het om op te lees en te verstaan ​​waarmee ek te doen gehad het, eerder as om dit onder die mat geborsel te word, sou ek miskien in 'n beter posisie wees. '

Ek wens ek het nie tyd gemors met obsessie nie 

'Ongelukkig het ek van 18-jarige ouderdom af geweet dat ek onvrugbaar was, maar ek is spyt dat ek my hele lewe lank obsessief daaroor gesit het omdat ek nie 'n kind kon kry nie ... (ek het my dogter op 30-jarige ouderdom via IVF gehad), maar het my lewe letterlik probeer 'n baba, sou ek so geobsedeer gewees het as ek van jongs af nie bewus was van die feit dat ek 'onvrugbaar' was nie. Ek weet nie."

Ek wens ek het vroeër geld gespaar vir vrugbaarheidsbehandeling

'Ek sou baie dinge anders gedoen het. In plaas daarvan om baie geld in Nandos, Topshop en Zara te spandeer ... sou ek daardie geld gespaar het en my aanvanklike vrugbaarheidsafsprake privaat gehad het. Ek onthou die gewag tussen elke afspraak (tot 5 maande) was regtig moeilik en 'n mors van kosbare tyd. Ek wens iemand het my gesê dat dit meer as waarskynlik meer as een IVF-siklus sal neem voordat ek 'n baba kry. Ek dink dat as ek met daardie ingesteldheid ingegaan het ... die mislukkings dalk 'n tingerige bietjie minder verwoestend was ... miskien. Maar geen spyt nie, net 'n paar 'wat as?' '

Ek wens ek het die ondersteuning van ander gehad

'Ek het my IVF-avontuur ses maande voor my dertigste begin, en na 6 mislukte pogings op my 30de wat op my 3ste verjaardag' teruggesit 'is, was ek suksesvol. Ek het so eensaam gevoel om dit alles deur te gaan, veral met die verliese. My seuntjie is nou amper 4 jaar en aangesien ek verskeie vriende gehad het, het ek dit geniet om hulle te help met wat om te verwag, en almal het gesê dat dit lekker is om met iemand wat dit kan verstaan, te praat. Ek dink dit is skitterend om dit 'n mal achtbaan te noem! '

Ek wens ek het meer geweet oor IVF en onvrugbaarheid veroorsaak

'Ek wens ek het geweet wat endometriose was en hoe algemeen onvrugbaarheid is. Ek wens ek sou geweet het dat u te maer kan wees om in aanmerking te kom vir NHS IVF en dat u net IVF het, maar net een kind wil hê, maar met meer embrio's moet besluit en daaroor moet besluit. '

Ek wens ek was toegerus met comebacks vir onsensitiewe vrae oor vrugbaarheid
'Ek stem met almal saam, omdat dit baie hartseer sou gewees het om meer te wete te kom oor die vrugbaarheid. Ek dink ook meer inligting oor endo. Ons het op 26 begin probeer, maar het IVF gehad tot ek 32 was, dit was 'n baie moeilike reis. Agterna net meer inligting, die koste kos nie net as u privaat sou gaan nie, maar ook vir reis! Ek het meer as 500 weke £ 8 vir my IVF-siklus alleen bestee. Dit is baie bloedige geld !! Om ook toegerus te wees met ongevoelige vrae oor vrugbaarheid, sou 'n bonus gewees het. ”

Ek wens ek het nie die lewe op te hou nie

'Daar is drie dinge wat ek wens dat iemand my vertel het. Ek wens iemand het vir my gesê dat selfs as u 'n groot aantal eiers kry met u herwinning, kan dit wees dat nie een van hulle bemes nie. Ek was ongelooflik naïef en het gedink dat met die helfte van 13 eiers minstens die helfte sou bevrug. Ongelukkig het nie een van hulle gedoen nie, en ek was verwoes nadat ek vir soveel jare natuurlik probeer het en uiteindelik deur IVF kon gaan. Ek wens iemand het vir my gesê dat ek nie die lewe moet ophou nie. Vir vyf jaar het ek gevoel dat ek, wat ek noem, nie-lewend is, en net deur die bewegings van die lewe gaan en 'n gesig aanbring. Ek het soveel ervarings en vakansiedae misgeloop omdat ek die moontlikheid van swangerskap en IVF kon regeer. Laastens wens ek dat iemand my vertel het dat dit in orde is dat ek besluit het om te wag om te begin in my vroeë dertigerjare, omdat ek nie vooraf gereed was nie. Dit sou baie hartseer, skuld en skaamte vermy het. ”

Enorme liefde vir almal wat swanger word. Onthou, ons is almal hier vir u. 

Wil u u vrugbaarheid agterna met ons deel? As u wil, stuur ons 'n e -pos na mystory@ivfbabble.com

Vrugbaarheid agterna is 'n ongelooflike ding. As iemand my net jare gelede gegee het

 

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.