IVF babbel

Ons het ons Instagram-gemeenskap gevra vir hul IVF-wenke en dit is die ongelooflike resultaat

Advies van dokters en vrugbaarheidskundiges is van kardinale belang wanneer u met IVF begin, maar die geweldige troos van die leiding van iemand wat reeds die reis wat u gaan onderneem, ontken dit nie.

Dit is die rede waarom ons 'n rukkie terug 'n berig op instagram gedoen het met die titel 'IVF ... wat ek wens ek sou geweet het'. Ons het gedink dat dit 'n uitstekende manier sou wees om voor u 'n paar wenke in te samel uit die wonderlike TTC-gemeenskap u IVF-siklus. Ons wil net van hierdie geleentheid gebruik maak om elkeen te bedank wat hierdie waardevolle wenke aan ons gegee het en baie liefde vir almal gestuur het.

Lees en kyk of u die uwe kan sien ...

'Ek is seker dit sal vir almal anders wees, maar ek was mal oor akupunktuur (het my aan die slaap geraak). Ek het ook 'n dagboek gehou (dinge op papier gesit het my nog altyd gehelp om dinge van my kop af te kry) en ek het vertel hoe ek met 'n paar goeie vriende gevoel het, hul ondersteuning het alles vir my beteken en ek het my ook elke keer as ek gaan skandeer, 'n lekker koffie (gebak sonder koffie) toegelaat, soms is dit die klein dingetjies. Een dag op 'n slag ... enigiets anders kan so oorweldigend wees. Dink aan almal wat begin of te midde van hul reis. ”

'Ek het 'n dagboek gehou (wat ek nog nooit voorheen gedoen het nie). Ek het ook seker gemaak dat die mense saam met wie ek die meeste tyd deurgebring het, weet waardeur ek gaan. Ek het dit nie vir almal vertel nie, maar dit het regtig gehelp om familie, goeie vriende en kollegas te weet sodat ek kon praat oor hoe ek voel. Wees ook vriendelik teenoor jouself ... as jy 'n middagslapie nodig het, neem 'n middagslapie, as jy huil, huil en as jy 'n bietjie sjokolade wil eet, eet 'n bietjie sjokolade. Stuur baie wense vir almal wat begin of in die middel van hul reis. ”

'Ek het gevind dat dit my beter voel om my maat in te sluit. Ons het as 'n span gewerk, hy sou my inspuit en ek sou duik. Akupunktuur en akupressuur was briljant (ek het min sade op my ore gehad wat ek sou druk). Om openlik en eerlik met vriende en familie te wees, het vir ons so gewerk 'n groot ondersteuningsbasis. Hou 'n paar gelukkige sokkies en broeke vir belangrike datums. ”

'Jy kan jouself inspuit'

'Dat u uself absoluut baie vinnig sal kan inspuit (geblinddoek en met u hande agter u rug vasgebind). Ek het aan die begin fisies siek gevoel, en net gewonder hoe gaan ek dit doen. Teen die einde was ek vreemd aan die einde, dit het my taamlik sleg laat voel. Ook dat statistieke net so is. Ek het 'n baie lae kans op sukses gekry as gevolg van hoë fsh en my ouderdom (38). Nou ja, hulle het tien blink eiers uit my gekry en dit het die eerste keer gewerk. Ek ken 'n paar ou timers soos ek wat almal sukses gehad het in die eerste en tweede rondte. Ek voel elke dag soos die gelukkigste koei op aarde dat ek na my pragtige vier maande oue babaseuntjie kyk. My hart gaan uit na almal op hierdie reis. Sorg goed vir jouself en bly positief as jy kan. ”

'Ek wou dat ek 'n dagboek gehou het, maar om te gaan stap of net buite te gaan, het my verstand gehelp. Nadat ek uiteindelik openlik oor my gesukkel begin praat het, is 'n gewig van my skouers af opgehef. En die skote is nie so afskuwelik as wat u sou verwag nie. Ek stem saam met @aimi_mc, jy voel 'n bietjie sleg. Ek onthou dat ek vir ongeveer 20 minute in die badkamer gesit en my voor my sneller geskiet het. Nadat ek dit uiteindelik gedoen het, het ek my afgevra waarom ek in die eerste plek besig was om te freak. Ek het verskeie rondtes IUI deurgemaak voordat ek besluit het om ivf. Ek het uiteindelik twee gesonde embrio's oorgeplaas en was geseënd met my pragtige seun. Ek gaan nie lieg nie ... As ek net daaraan dink om weer deur die proses te gaan (ek het nie meer embrio's nie), maak dit my eierstokke seer, maar ek sal dit weer in 'n hartklop doen. En ek sou dagboek doen. ”

'Refleksologie het my beslis gehelp. En die skote is regtig nie so sleg nie (probeer net om nie dieselfde plekke in te spuit nie). Hulle kon daarin slaag om ses eiers uit my te haal en drie is lewensvatbaar, hoewel dit nie werk nie, het ek my die volgende maand swanger gevind. Ek glo dat die hormone iets in my gestimuleer het wat my in staat gestel het om swanger te raak. Ek het nog twee oor en sal dit alles deurmaak as ek moet. Bid vir almal wat op hierdie deel van die reis sal begin. ”

Hou 'n dagboek

"Dagboek moet 'n dagboek doen x net op papier neerlê hoe u voel deur die proses en hoe u gevoel geweldig is, veral as u meer as een siklus moet hê, dit help u regtig om terug te kyk na u vorige ervaring."

'Refleks en akupunktuur help regtig.'

'Moenie verwag dat dit reguit vorentoe gaan en dat 'n positiewe swangerskapstoets 'n lewendige geboorte sal lewer nie. Ek het gedink dat dit eenmaal swanger sou wees! '

'Die eierversameling is nie so sleg as wat jy dink nie, en berei jou voor om weer te herstel.'

'Gereelde paartyd en eerlike eerlikheid. Gereelde alleen-tyd en wandelinge, massering of joga (iets vir die verstand!) Joga-asemhaling het niks gehelp met die versameling van eier en inplanting om te ontspan nie. oh en Podcasts as afleiding. Pas al die bogenoemde toe om u aandag af te trek, praat met iemand wat u vertrou (of wat ideaal ook al deurgemaak het) en moenie bang wees om na berading te gaan nie, veral nie na mislukte rondes nie. ”

'Ek het refleksologie gehad en tyd gemaak om te ontspan. Ek en my man het ook die inspuitings saam gedoen. Hy sou hulle opstel en ek het myself ingespuit. Ek het seker gemaak dat ek ook weet wat ek doen. '

'Akupunktuur was wonderlik en hipnoterapie het gehelp toe ek hopeloos gevoel het, en my fokus heeltemal verskuif na 'n baie helderder en positiewer fokus. Ook die boek The Power van Rhonda Byrne het gehelp - dit is vinnig gelees, maar het my weer sielkundig gehelp. Ag, en as u kan, neem u tyd af tydens die siklusse en doen dinge waarvan u hou, sowel as baie 

“Soveel wenke ... selfversorging + skedulering in iets soos 'n detox-pedi, 'n besoek aan 'n koffiewinkel of iets waarna u ontspannend is om na uit te sien (neem 'n dag vrye werk af) tydens af en toe, maak planne vir TWW, mik om nie rond te jaag en werk af te laai waar moontlik nie, weet dat voeding so belangrik is en sien 'n vrugbaarheidsvoedingsdeskundige vir leiding, akupunktuur ... weet dat u daardeur kan kom. ”

Kommunikasie is die sleutel

'Baie tyd saam met jou maat praat eerlik oor jou emosies. Tyd vir jouself Sagte staptogte en joga. En as u moet huil, huil dan en laat dit alles uit. Die belangrikste is: wees baie goed teenoor jouself. '

'Ek het 'n paar naaste vriendinne vertel en regtig die voorwaardes en wat ek sou deurgemaak verduidelik, en hulle was so geïnteresseerd en het my so baie gehelp deur net te vra of my maag seer was en ek roomys of ander klein goedjies wil kry - net dat hulle omgee en vrae gevra het, het my gehelp. ”

'Wees vriendelik met jouself en neem een ​​dag op 'n slag. Probeer positief dink, dit is 'n lang reis, maar die moeite werd om elke klein stap te neem. Ek het gevind dat akupunktuur ongelooflik was vir my angs en het na iemand gegaan wat spesialiseer in akupunktuur vir vrugbaarheid, so ek het vertroue gehad dat die behandeling veilig was. Ek het 'n bietjie saadjie gehad waarop ek gepers het toe ek angstig was, wat regtig gehelp het. Pas jouself fisies op en laat jou ander helfte optel en dra! Praat oor hoe jy voel en huil as jy moet ... Dit is 'n emosionele reis, dus moenie probeer om alles in te hou nie ... neem tyd af om te ontspan na die versameling van die eier en die oordrag van die embrio en kom elke dag uit ... al is dit net vir 'n sagte wandeling of koppie tee en koek! Dink aan almal wat net begin of deur u reise gaan. Bly sterk."

'Soek u medisyne rond en vra vir 'n gesplete voorskrif as dit nodig is. ASDA in die algemeen is wonderlik, maar daar is 'n paar medisyne wat u elders goedkoper kan kry. U kliniek het 'n soort aptekerafleweringsdiens wat u gebruik, maar vra eers 'n kwotasie. En kyk of u kliniek u skerpkissie, naalde en spuite sal voorsien, eerder as om daarvoor uit te betaal. Dit is 'n bietjie werk, maar u kan baie bespaar as u selffinansier. Ek vind die verskil in prys vir dieselfde ding siek om eerlik te wees. Inspuitings word regtig makliker. Dit het my ongeveer 30 minute geneem om my eerste een ooit op te stel! Ek dink nie eers daaraan nie. Neem 'n bietjie tyd af as u kan. En @catchingrainbowsfertility wonderlike hulpbronne het. Ek weet nie wat ek sou doen sonder die lieflike Lucy nie. ”

"Vanuit 'n manlike perspektief jy moet sterk wees vir jou vrou / vriendin / maat, dit is 'n reis wat jy saam onderneem en ek vind dat ek die optimistiese is. Ongelukkig het ons tot op hede geen versending (drie bevrore en een vars) misluk nie, dit is verskriklik, maar u moet aanvaar dat dit deel van die proses gaan wees. Ons het ons eerste eierherwinning gedoen terwyl ons die skielike dood van my pa hanteer het. my vrou het hiperstimulasie gehad, so dit was regtig sleg daarna en ons embrio's is gevries. Ons het ons NHS-finansiering gebruik (ons was in die stelsel toe dit twee rondes was, die Skotse regering het dit verhoog tot drie, maar ons kom nie in aanmerking vir die derde nie), daarom neem ons 'n blaaskans, bespreek 'n lekker somervakansie en sal sien waarheen die lewe ons neem! Ek het soveel bewondering vir my vrou en is so lief vir haar vir wat sy deurgemaak het, ons wil meer as enigiets 'n baba hê en kan net hoop dat ons tyd op die een of ander manier sal kom! ”

'Oefening het my op 'n slegte tyd op my IVF-reis deurgemaak - dit was 'n halfuur toe ek IVF heeltemal kon uitsluit en op my kon fokus. En op soek na die snaakse kant van dinge in soms baie donker dae. En hierdie aanhaling: "Moed brul nie altyd nie - soms is dit die stil stem aan die einde van die dag wat sê dat ek more weer sal probeer." Môre is die einde van ons IVF-reis terwyl ek myself vir die laaste keer inspuit na die geboorte van ons pragtige seun 10 dae gelede. Daar was tye in die afgelope 11 jaar dat ons nooit gedink het dat ons ooit een kind sou hê nie, wat nog te sê van twee. Dit was 'n lang harde reis, maar ons is so dankbaar dat ons nooit opgegee het nie. '

'Om ons vriende te vertel sodat ons daaroor kan praat en dit normaal kan laat voel. Hulle was wonderlik! Dit het ook beteken dat ons kon lag vir al die mal dinge wat u moet doen. O, en ons het 'n katjie gekry - 'n ongelooflike afleiding. '

'Sing! Ek het by 'n koor aangesluit en elke week my hart uitgesing en geglimlag en gedink hoe gelukkig ons is om in 'n wêreld met wetenskap te leef !!! Vierde gaan gelukkig vir ons. ”

'Ek het geleer om eerlik te wees met my gevoel en om met mense te praat. Mense in wagkamers, mense wat ook intralipiede het toe ek dit gehad het. Dit het regtig gehelp met die gevoel "dit is net ek wat nie 'n baba kan maak nie" en ek het gevind dat dit my vriende gehelp het om te leer hoe moeilik hierdie reis is. Die meeste het gesê dat hulle wil help, maar nie weet hoe nie, so ek vra nou vir besonderhede, soos sop of drukkies as ek dit nodig het! ”

'Ek het weer 'n dagboek begin skryf toe ons agterkom dat ons ivf nodig het. Dit was 'n wonderlike manier om af te laai hoe ek gevoel het, dit was ook wonderlik om na te dink oor die toekomstige siklusse. Nou het ek my twee babas, ek sal dit nog gereeld besoek en besef hoe gelukkig ek is. ”

As u nog wenke het om die achtbaan te vergemaklik, of dit nou akupunktuur is, met 'n vrugbaarheidsafrigter praat, ondersteuningsgroepe bywoon, om van tyd tot tyd na 'n teewinkel in die middel van nêrens te ontsnap vir 'n bietjie ruimte, basies enige wenke jy sou wou hê dat iemand jou gegee het voordat jy begin het, dan hoor ons hulle graag. Stuur u wenke na sara@ivfbabble.com

Voeg kommentaar by