IVF babbel

Ons het ons Instagram-gemeenskap gevra vir hul IVF-wenke

Advies van dokters en vrugbaarheidskundiges is van kardinale belang wanneer u met IVF begin, maar die geweldige troos van die leiding van iemand wat reeds die reis wat u gaan onderneem, ontken dit nie.

Dit is die rede waarom ons 'n ruk gelede 'n berig op Instagram gedoen het met die titel 'IVF ... wat ek wou hê ek sou geweet het'. Ons het gedink dat dit 'n uitstekende manier sou wees om voor u 'n paar wenke in te samel uit die wonderlike TTC-gemeenskap u IVF-siklus. Ons wil net van hierdie geleentheid gebruik maak om elkeen te bedank wat hierdie waardevolle wenke aan ons gegee het en baie liefde vir almal gestuur het.

Lees en kyk of u die uwe kan sien ...

'Ek is seker dit sal vir almal anders wees, maar ek was mal daaroor akupunktuur (het my vroeër aan die slaap laat raak) Ek het ook dagboek gehou (dinge op papier gesit het my nog altyd gehelp om dinge van my kop af te kry) en ek het met 'n paar goeie vriende vertel hoe ek voel, hulle ondersteuning het alles vir my beteken en Ek het my ook elke keer as ek gaan kyk, 'n lekker koffie (gebraaide) koffie en gebak toegelaat, soms is dit die klein dingetjies. Een dag op 'n slag ... enigiets anders kan so oorweldigend wees. Dink aan almal wat begin of te midde van hul reis. ”

"Ek het dagboek gehou (wat ek nog nooit voorheen gedoen het nie). Ek het ook seker gemaak dat die mense saam met wie ek die meeste tyd deurgebring het, weet waardeur ek gaan. Ek het dit nie vir almal vertel nie, maar dit het regtig gehelp om familie, goeie vriende en kollegas te weet sodat ek kon praat oor hoe ek voel. Wees ook vriendelik teenoor jouself ... as jy 'n middagslapie nodig het, neem 'n middagslapie, as jy huil, huil en as jy 'n bietjie sjokolade wil eet, eet 'n bietjie sjokolade. Stuur baie wense vir almal wat begin of in die middel van hul reis. ”

"Ek het agtergekom dat ek soveel as moontlik my maat ingesluit het. Ons het as 'n span gewerk, hy het my ingespuit en ek het gedompel. Akupunktuur en akupressuur was briljant (daar was min sade aan my ore wat ek sou druk). Om openlik en eerlik met vriende en familie te wees, het vir ons gewerk sodat ons dit gehad het 'n groot ondersteuningsbasis. Hou 'n paar gelukkige sokkies en broeke vir belangrike datums. ”

'Jy kan spuit jouself in ”

"Dat u absoluut uself sal kan inspuit (geblinddoek en met jou hande agter jou rug vasgebind) baie vinnig. Ek het aan die begin liggaamlik siek gevoel en gewonder hoe die hel ek dit gaan doen. Vreemd aan die einde het ek dit so geniet, dit het my nogal sleg gevoel. Ook dat statistieke net dit is. Ek het 'n baie lae kans op sukses gekry as gevolg van hoë fsh en my ouderdom (38). Wel, hulle het tien blink eiers uit my gekry en dit het die eerste keer gewerk. Ek ken 'n paar ouere soos ek wat almal sukses behaal het in die eerste en tweede rondte. Ek voel elke dag soos die gelukkigste koei op aarde as ek na my pragtige vier maande oue seuntjie kyk. My hart gaan uit na almal op hierdie reis. Sorg goed vir jouself en bly positief as jy kan. ”

"EK WENS ek het 'n joernaal gehou, maar om te loop of net buite te kom, het my gesonde verstand gehelp. Sodra ek uiteindelik openlik oor my stryd begin praat het, is 'n gewig van my skouers af gelig. En die skote is nie so skrikwekkend as wat jy sou verwag nie. Ek stem saam met @aimi_mc, jy voel 'n bietjie sleg. Ek onthou dat ek vir ongeveer 20 minute in die badkamer gesit en my voor my sneller geskiet het. Nadat ek dit uiteindelik gedoen het, het ek my afgevra waarom ek in die eerste plek besig was om te freak. Ek het verskeie rondtes IUI deurgemaak voordat ek besluit het om ivf. Ek het uiteindelik twee gesonde embrio's oorgeplaas en was geseënd met my pragtige seun. Ek gaan nie lieg nie ... As ek net daaraan dink om weer deur die proses te gaan (ek het nie meer embrio's nie), maak dit my eierstokke seer, maar ek sal dit weer in 'n hartklop doen. En ek sou dagboek doen. ”

"Refleksologie het my beslis gehelp. En die skote is regtig nie so sleg nie (probeer net om nie dieselfde plekke in te spuit nie). Hulle het daarin geslaag om ses eiers uit my te kry en drie was lewensvatbaar, alhoewel dit nie werk nie, het ek die volgende maand swanger geraak. Ek glo dat die hormone iets in my gestimuleer het wat my in staat gestel het om swanger te raak. Ek het twee oor en sal alles weer deurgaan as ek moet. Bid vir almal wat hierdie deel van die reis wil begin. ”

Hou 'n dagboek

"Dagboek moet 'n dagboek doen x net op papier neersit oor hoe u deur die proses voel en hoe u gevoel verbasend is x veral as u meer as een siklus moet hê, help dit u regtig om terug te kan kyk na u vorige ervaring. "

"Refleks en akupunktuur regtig help. ”

'Moenie verwag dat dit reguit vorentoe gaan en dat 'n positiewe swangerskapstoets 'n lewendige geboorte sal lewer nie. Ek het gedink dat dit eenmaal swanger sou wees! '

'Die eierversameling is nie so sleg as wat jy dink nie, en berei jou voor om weer te herstel.'

"Gereelde paartyden eerlike eerlikheid. Gereelde alleen-tyd en wandelinge, massering of joga (iets vir die verstand!) Joga-asemhaling het niks gehelp met die versameling van eier en inplanting om te ontspan nie. oh en Podcasts as afleiding. Pas al die bogenoemde toe om u aandag af te trek, praat met iemand wat u vertrou (of wat ideaal ook al deurgemaak het) en moenie bang wees om na berading te gaan nie, veral nie na mislukte rondes nie. ”

'Ek het refleksologie en tyd gemaak om te ontspan. Ek en my man het ook die inspuitings gedoen. Hy sal hulle opstel en ek sal myself inspuit. Ek het seker gemaak dat werk ook bewus is van wat ek doen. ”

"Akupunktuur dit was wonderlik en hipnoterapie het gehelp toe ek hopeloos gevoel het, en my fokus heeltemal verskuif na 'n baie helderder. Ook die boek The Power van Rhonda Byrne het gehelp - dit is vinnig gelees, maar het my weer sielkundig gehelp. Ag, en as u kan, neem u tyd af tydens die siklusse en doen dinge waarvan u hou, sowel as baie 

“Soveel wenke ... selfversorging + skedulering in iets soos 'n detoks pedi of 'n besoek aan 'n koffiewinkel of iets waarna u ontspannend is om na uit te sien (neem 'n dag af werk) tydens donsregs en maak planne vir TWW, mik om nie rond te jaag en werk af te laai waar moontlik nie, weet dat voeding so belangrik is en sien 'n vrugbaarheidsvoedingsdeskundige vir leiding, akupunktuur ... weet dat u daardeur kan kom. ”

Kommunikasie is die sleutel

"Baie tyd saam met jou maat praat eerlik oor jou emosies. Tyd vir jouself: sagte wandelinge en joga. En as u moet huil, huil en laat dit alles uit. Belangriker nog, wees baie vriendelik met jouself. ”

"Ek het vir 'n paar hegte vriendinne gesê en het regtig die terme verduidelik en wat ek sou deurgaan en hulle was so geïnteresseerd en het my soms so baie gehelp deur net te vra of my maag seer is en ek wil roomys of ander klein dingetjies kry - net dat hulle omgee en vrae gevra het, het gehelp ek. ”

"Wees vriendelik met jouself en neem een ​​dag op 'n slag. Probeer positief dink, dit is 'n lang reis, maar die moeite werd om elke klein stap te neem. Ek het gevind dat akupunktuur ongelooflik was vir my angs en het na iemand gegaan wat spesialiseer in akupunktuur vir vrugbaarheid, so ek het vertroue gehad dat die behandeling veilig was. Ek het 'n bietjie saadjie gehad waarop ek gepers het toe ek angstig was, wat regtig gehelp het. Pas jouself fisies op en laat jou ander helfte optel en dra! Praat oor hoe jy voel en huil as jy moet ... Dit is 'n emosionele reis, dus moenie probeer om alles in te hou nie ... neem tyd af om te ontspan na die versameling van die eier en die oordrag van die embrio en kom elke dag uit ... al is dit net vir 'n sagte wandeling of koppie tee en koek! Dink aan almal wat net begin of deur u reise gaan. Bly sterk."

"Soek rond vir u medisyne en vra vir 'n gesplete voorskrif as dit nodig is. ASDA is in die algemeen goed, maar daar is 'n paar medisyne wat u elders goedkoper kan kry. U kliniek het 'n soort aptekerafleweringsdiens wat u gebruik, maar vra eers 'n kwotasie. En kyk of u kliniek u skerpkissie, naalde en spuite sal voorsien, eerder as om daarvoor uit te betaal. Dit is 'n bietjie werk, maar u sal baie bespaar as u selffinansier. Ek vind die verskil in prys vir dieselfde ding siek om eerlik te wees. Inspuitings word regtig makliker. Dit het my ongeveer 30 minute geneem om my eerste een ooit op te stel! Ek dink nie eers daaraan nie. Neem 'n bietjie tyd af as u kan. En @catchingrainbowsfertility wonderlike hulpbronne het. Ek weet nie wat ek sou doen sonder die lieflike Lucy nie. ”

"Vanuit 'n manlike perspektief moet u sterk wees vir u vrou / vriendin / maat, dit is 'n reis wat julle saam onderneem en ek vind dat ek die optimistiese is. Ongelukkig het ons tot op hede geen versending (drie bevrore en een vars) misluk nie, dit is verskriklik, maar u moet aanvaar dat dit deel van die proses gaan wees. Ons het ons eerste eierherwinning gedoen terwyl ons die skielike dood van my pa hanteer het. my vrou het hiperstimulasie gehad, so dit was regtig sleg daarna en ons embrio's is gevries. Ons het ons NHS-befondsing gebruik (ons was in die stelsel toe dit twee rondes was, die Skotse regering het dit verhoog tot drie, maar ons kom nie in aanmerking vir die derde nie), daarom neem ons 'n blaaskans, bespreek 'n lekker somervakansie en sal sien waarheen die lewe ons neem! Ek het soveel bewondering vir my vrou en is so lief vir haar vir wat sy deurgemaak het, ons wil meer as enigiets 'n baba hê en kan net hoop dat ons tyd op die een of ander manier sal kom! ”

"Oefening het my 'n paar slegte tye op my IVF-reis deurgemaak - dit was 'n halfuur toe ek IVF heeltemal kon uitsluit en op my kon fokus. En op soek na die snaakse kant van dinge in soms baie donker dae. En hierdie aanhaling: "Moed brul nie altyd nie - soms is dit die stil stem aan die einde van die dag wat sê dat ek more weer sal probeer." Môre is die einde van ons IVF-reis terwyl ek myself vir die laaste keer inspuit na die geboorte van ons pragtige seun 10 dae gelede. Daar was tye in die afgelope 11 jaar dat ons nooit gedink het dat ons ooit een kind sou hê nie, wat nog te sê van twee. Dit was 'n lang harde reis, maar ons is so dankbaar dat ons nooit opgegee het nie. '

"Vertel ons vriende sodat ons daaroor kan praat en dit normaal kan laat voel. Hulle was wonderlik! Dit het ook beteken dat ons kon lag vir al die mal dinge wat u moet doen. O, en ons het 'n katjie gekry - 'n ongelooflike afleiding. '

"Sing! Ek het by 'n koor aangesluit en elke week my hart uitgesing en geglimlag en gedink hoe gelukkig ons is om in 'n wêreld met wetenskap te leef !!! Vierde gaan gelukkig vir ons. ”

"Ek het geleer om eerlik te wees met hoe ek voel en om met mense te praat. Mense in wagkamers, mense wat ook intralipiede het toe ek dit gehad het. Dit het regtig gehelp met die gevoel "dit is net ek wat nie 'n baba kan maak nie" en ek het gevind dat dit my vriende gehelp het om te leer hoe moeilik hierdie reis is. Die meeste het gesê dat hulle wil help, maar nie weet hoe nie, so ek vra nou vir besonderhede, soos sop of drukkies as ek dit nodig het! ”

"Ek het 'n dagboek begin skryf weer toe ons uitvind dat ons ivf. Dit was 'n wonderlike manier om my gevoelens af te laai, dit was ook wonderlik om na te dink oor toekomstige siklusse. Nou het ek my twee babas, en ek sal dit gereeld weer besoek en besef hoe gelukkig ek is. '

As u nog wenke het om die achtbaan te vergemaklik, of dit nou akupunktuur is, met 'n vrugbaarheidsafrigter praat, ondersteuningsgroepe bywoon, om van tyd tot tyd na 'n teewinkel in die middel van nêrens te ontsnap vir 'n bietjie ruimte, basies enige wenke jy sou wou hê dat iemand jou gegee het voordat jy begin het, dan hoor ons hulle graag. Stuur u wenke na sara@ivfbabble.com

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by