IVF babbel

'You Are The Captain of Your Soul' deur Alice Rose

Ek sal eers begin vertel hoekom ek skryf. Waarom ek moet skryf ...

Ek skryf omdat daar net 3.5 miljoen mense in die Verenigde Koninkryk alleen is wat sukkel om elke jaar swanger te raak; en terwyl hulle toets en huil en wag en bloei en hoop, is daar nie veel wat daarop dui dat iets goeds kan gebeur nie. En ek praat nie van daardie ontwykende 'BFP' nie.

Gedurende die 26 maande van vrugbaarheidspret wat ons deurgemaak het (een baarmoederoperasie, 6 rondtes van Clomid, 4 rondtes ovulasie-induksie en een suksesvolle rondte IVF), het ek meer oor myself geleer as wat ek ooit gedink het moontlik was. Ek het verander in 'n meer geduldige, meer selfversekerde en gelukkiger mens. Ten spyte van hoe moeilik dit was, het die proses 'n groot deel geword van wie ek nou is, hoe ek na die wêreld kyk en hoe ek alle aspekte van my lewe benader.

Hierdie opheffende effek was onverwags!

Maar moet my nie verkeerd doen nie.

Daar was baie geleenthede waar ek soos 'n dop van 'n vrou gevoel het. Daar was baie geleenthede waar ek jaloers, kwaad, hartseer - desperaat hartseer - ongeduldig, vasgevang, doodbang gevoel het.


Maar al waaroor ek gelees en gehoor het, was hoe stresvol, moeilik, hartseer en indringend 'n vrugbaarheidsreis sou wees. Hoe die op- en afdraandes verhoudings kan verwoes. Die emosionele omwenteling, die frustrasie, die pyn. Daar was absoluut niks wat daarop dui dat 'n vrugbaarheidsreis op enige manier positief kan wees nie. Wel, myne was positief. Daarom sou ek dit nie verander nie en waarom (argh, groot oomblik ...) ek 'n boek skryf. O ja, ek is.

Ek wil hoop deel - nie hoop dat u swanger raak nie, maar ook dat dit die slegste tyd in u lewe hoef te wees.

Dit neem tyd, 'n bietjie moeite en 'n bietjie vasberadenheid. Maar u kan hierdie tyd regtig laat tel en dit verander in sommige van die mees formatiewe, produktiewe, opwindendste maande of jare, vol ongelooflike herinneringe - nie net moeilike nie.

Ek skryf dus 'n boek vir u, die persoon agter die siklusse / baarmoeder / sperma, om 'n paar dinge te deel wat ek gevind het wat my lewe verander het terwyl ons deur ons vrugbaarheid-achtbaan gegaan het, omdat dit onwaarskynlik is: ek dink ek het die sleutel gevind om te wees gelukkig.

As deel van my navorsing voer ek 'n onderhoud met 'n paar ongelooflike mense in die vrugbaarheidswêreld en deel u uittreksels uit hierdie geselsies wat u kan lees.

My nommer een advies in 'n neutedop?

Dag vir dag

Skielik word alles baie bloediger as jy net die druk afneem 

Dag vir dag neem jy alles wat gebeur en aanvaar dit. Dis dit. U verwerk die gevoel wat u op daardie oomblik het, en u hoef nie die volgende dag te bekommer nie. Hoe doen jy dit?

Dit verg oefening, maar jy doen dit deur te leer hoe om teenwoordig te wees. Bewus. Bewus. U doen dit deur te leer erken wanneer u hulp of ondersteuning nodig het of wanneer u alleen moet wees. U doen dit deur te leer wanneer u uself van 'n vriendskap moet distansieer om dit vir die toekoms te bewaar.

U doen dit om te weet wanneer u na die stem luister: 'Ek het water, broccoli en vitamiene nodig' en wanneer u moet luister na die een wat sê: 'Ek het wyn nodig en 'n hele pakkie hobnobs'.

Na my mening is albei baie geldig.

Ek werk al drie jaar aan hierdie boek oor 'n slegte seun en gaan nou eers daarmee openbaar. Ek weet hoe ongelooflik ondersteunend die tc-gemeenskap is, so ek sal soveel as moontlik deel om u te help terwyl ek navorsing doen en skryf en soveel opheffende, vertroostende, nuttige inligting bymekaar sit as wat ek kan.

Disclaimer: Ek is op geen manier opgelei in vrugbaarheidsondersteuning, bedagsaamheid of berading nie! Ek is net 'n meisie wat voor die internet staan, deel wat ek gevind het en hoop dat dit hier en daar 'n bietjie gemak, positiwiteit en miskien 'n gelag kan bring. Ek sal wel met mense praat wat baie opgelei is, moenie bekommerd wees nie!

Laastens, en net vir jou:

Jy is ongelooflik. Jy is sterk. Jy kan dit doen. Soos my vriend (ahem, die beroemde Victoriaanse digter) sê William Henley:

Uit die nag wat my bedek,

Swart soos die put van paal tot paal,

Ek dank alles wat God mag wees

Vir my onoorwinbare siel.

Ek glo in u oneindige vermoë om te hanteer, en nie net om die hoof te bied nie, maar om 'n gelukkige, vervulde en vreugdevolle lewe te leef terwyl u een van die moeilikste uitdagings wat die lewe vir u kan opdoen, deurloop.

U is die meester van u lot en u is die kaptein van u siel.

(Dit was weer Will)

Gou terug,

Alice X

Volg Alice hier  

Het u 'n storie om te deel? Ons sal baie graag van u wil hoor op mystory@ivfbabble.com

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.