IVF babbel

Kersfeesbrief van 'R'

Enorme liefde vir een van ons lesers wat, nadat sy IVF met 'n eierskenker by clinica tambre gehad het, nou haar eerste kind verwag. Hier besin sy oor die manier waarop onvrugbaarheid haar laat voel het en deel van haar eie coping-vaardighede. 

'Ek het altyd aan myself gedink as 'n Kersliefhebber. Die versierings, geskenke en gesinsmaaltye was altyd dinge wat my in 'n geweldige bui geplaas het. Maar ongelukkig kan hierdie Desember nie meer anders wees nie.

Ek en my man beveg al maande onvrugbaarheid en dit is verwoestend. Die emosionele las is baie erger as wat ek ooit verwag het. Elke keer as ek na my sitkamerbank kyk, is alles wat ek wil doen, daar lê en slaap, eerder as om 'n bank vol mense, familie en vriende te hê.

Om die huis vol kinders van ander mense te sien en met hulle te speel, is iets waarmee ek nie nou kan omgaan nie, want ek is oorval met gedagtes van afguns en verwerping, en ek wil nie hê dat iemand dit oplet nie. 

Die kersvakansie vul my met vrees, want ek hou my gedagtes besig met werk in plaas van om my gedagtes die hoof te bied. Ek wil nie omring word deur mense wat nie ophou om ons te vra hoe die behandeling gaan en hoe ons gaan nie. Want ek wil nie antwoord nie. As ek hulle moet vertel dat alles verkeerd loop, vul dit my met skaamte. Omdat dit my kwaad maak om hulle te laat reageer met sinne, is ek uitgeput om te hoor. Die meeste van alles, want ek haat dit om jammer te wees.

Ek weet nie hoe ek dit gaan regkry nie, maar omdat ek dit nie met iemand uit my kring wil deel nie, vertel ek dit. Het iemand van julle so gevoel? Die waarheid is dat dit aaklig is ... ”

Hallo. 'N Jaar gelede het ek hierdie stuk op 'n bekende blog in my land Spanje gedeel. Ek is gelukkig om te sê dat dinge nou beter gaan vir my en my man. Na 'n IVF-siklus wat ongelukkig geëindig het, het ons 'n suksesvolle rondte ivf gehad danksy eierskenking by Kliniek Tambre

Ons is vandag so bly om te sê dat ons 'n baba verwag wat oor 16 weke by ons sal aansluit, as alles goed gaan !!

As iemand van u in 'n soortgelyke situasie is as wat ek in 2018 deurgemaak het, in 'n emosionele stormwind van hartseer en frustrasie vasgevang is, wil ek 'n paar dinge sê wat ek hoop dat dit kan help. 

Probeer eers al u kragte bymekaarmaak en weet dat daar altyd iemand is om in u kring of binne die TTC-gemeenskap te praat, selfs al is dit net een persoon. Dit sal 'n veilige ruimte skep en respekteer die tyd wat dit u neem om oor u gevoelens te praat. Probeer om nie te veel aan jouself te hou nie. U sal verbaas wees oor hoeveel krag u inwin deur met iemand te praat wat verstaan ​​hoe u voel. 

Toe ons meegedeel is dat eierskenking ons enigste opsie is, het ek so laag gesink. Ek was bang vir hoe my gesin sou reageer, hoe my man teenoor my en die kind sou optree. Ek was baie bang dat ek uitgesluit sou voel sonder die biologiese verband met die kind. Ek was bang dat ek en my man uitmekaar kan dryf. Die span by clinica tambre het voorgestel dat ek met 'n berader en ander paartjies gesels wat 'n kind het deur 'n eierskenking. Nou ja, ek vertel jou nou, die eerste gesprek wat ek met 'n ma van 'n kind met skenker eier gehad het, het ALLES verander. Sy het my gehelp om deur al my angs en angs te praat. Sy het my gehelp om die gevoel van jaloesie af te skud dat elke vrou wat ek gesien het, natuurlik swanger geraak het. Sy het my laat sien dat dit ongelooflik was om 'n kind met 'n skenker-eier te hê. 

Ek wil ook op hierdie stadium vir u sê dat jaloesie, woede of verwerping heeltemal normaal is en dat ons onsself nie daaraan moet skuldig maak dat ons so voel nie. U het die volste reg om te voel soos u voel. Probeer net om daardie gevoelens nie te internaliseer nie, anders sal u kop u nie toelaat om duidelik te sien nie. 

Laastens wil ek 'n groot drukkie gee aan die van julle wat deur moeilike tye deur hul onvrugbaarheid gaan. U sal dit deurstaan, al voel dit meestal nie so nie. Neem asseblief kennis van u TTC-gemeenskap. 

Stuur jou soveel liefde hierdie Kersfees. Onthou, dit is hoe u ook al wil wees. Kyk na jouself. 

Warmste drukkies,

R. "

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by

Instagram

Instagram het leë data teruggestuur. Magtig asseblief jou Instagram-rekening in die inpropinstellings .