IVF babbel

Hantering van die emosionele sy van IVF

Sara Marshall-Page, medestigter van IVF-babbels, en Natalie Fitzpatrick, die skepper van die briljante IVF-dagboek 'Me Myself & IVF', gesels oor die hantering van die achtbaan van emosies wat hand aan hand met IVF gaan.

IVF-gebabbel het 'n oorvloed briljante advies oor wat om te eet, medisyne om te verwag, toetse om te neem en aanvullings om te kies voordat u met IVF begin, maar waarskynlik is die grootste uitdaging wat die IVF in die gesig staar, die hantering van die omvang van die emosionele rollercoaster. Die meeste dokters beveel voor- en na-berading aan, maar ek het hierdie advies persoonlik nie aanvaar nie. Ek wou net aanpak met my behandeling. Selfs toe my IVF misluk, het ek steeds met niemand gepraat nie. Ek het net my voordeur toegemaak en vir die wêreld weggekruip. Wat ek wel gedoen het, was om my dagboek oop te maak en my hart uit te stort. Alhoewel ek besluit het om nie met 'n professionele berader te praat nie, was dit my manier om my emosies skoon te maak, sodat ek my emosies en gedagtes na die leë bladsye kon aflaai, sodat ek 'n bietjie asem kon kry van my eie vrees.

Ek het ook verkies om gereelde akupunktuur te neem voor my tweede rondte van IVF.

Ek het so kalm gevoel toe ek in die kamer was. Ek kon eintlik 'n regte energieke draai rondom my liggaam voel soos die naalde geplaas is. Agterna gesien het ek eintlik met my akupunkturis gepraat asof sy my raadgewer was. Sy het nooit raad gegee nie, sy het bloot geluister. Ek het altyd haar oefening laat kalm en positief voel.

As gevolg hiervan het ek my tweede ronde van IVF betree met 'n ander ingesteldheid as dié van my eerste. Ek het besef dat my IVF kan misluk. Ek het besef dat ek sal oorleef wat ook al die resultaat was. Ek het besef dat dit 'n reis was en ek sou daarby hou, maak nie saak hoe lank dit duur nie. Ek was egter gelukkig, my reis was relatief kort. My tweede ronde van IVF was suksesvol.

Verlede week het ek die pragtige Natalie Fitzpatrick, wat al vyf rondes IVF deurgemaak het, binnegekom en volgende week haar 5de ronde gaan betree, gewapen met vasberadenheid en dryfkrag. Ondanks die tragiese verlies aan herhaalde miskrame, is Natalie een van die mees bekwame en positiewe vroue wat ek nog ooit ontmoet het. Hier vertel sy hoe sy regkom en emosioneel omgaan.

Natalie, as u vyf onsuksesvolle rondes van IVF gehad het, moet u u liggaamlik sowel as emosioneel dreineer. Hoe het u uself elke keer gehelp om te genees? Het u enige berading gehad? As nee, wat het u dan gedoen?

My eerste drie siklusse was taai, geestelik en fisies. Met elke mislukking of miskraam wou ek deurgaan met rug-tot-rug-siklusse, ondanks die feit dat ek deur mediese kundiges daarteen aangeraai is. Hulle wou hê dat ek my liggaam sou laat rus, maar ek het hul opdragte aanvaar en aangegaan, en enige negatiwiteit agter my gedagtes ingedruk.

Agteruit gesien was dit een van die slegste dinge wat ek kon doen vir my geestesgesondheid. Alhoewel ek goed gelyk het en dit redelik goed hanteer het, het dit my eendag opgeval en angs en depressie het my hard getref.

Ironies genoeg het ek steeds nie die stukke gekoppel nie en het gereeld gesit en wonder wat so 'n lae toestand meegebring het. Eers toe ek met my huisdokter gesels, besef ek dat ek dwaas was om nie tydens die proses na myself om te sien nie.

Selfs toe het ek steeds geweier om te glo dat dit my in die steek gelaat het, amper soos om te erken dat ek misluk het. Ek het swak gevoel en myself skuldig gemaak aan mislukkings - dit is waarskynlik die rede waarom ek myself nooit toegelaat het om berading te kies nie, alhoewel dit aangebied is.

Naïef het ek geglo dat dit beoordeel sou word, sou ek as 'onstabiel' geklassifiseer word as ek tydens 'n een tot een sessie sou breek? Wat as ek my wag laat sak en hardop erken dat ek nie seker is of ek die regte ding doen nie? Sou ek van die behandelingslys geskrap word?

As ek terugkyk, lyk dit so naïef en onkundig, daarom is ek nou openlik oor my emosies. As ek 'n lae dag het of as ek moet praat, kan ek met die Instagram-gemeenskap praat vir advies. Dit is nie veroordelend nie en nie 'n klip word onaangeroer nie.

Dit is goed om nie goed te wees nie, en my nuwe leuse is as ek nie my eie gesondheid kan prioritiseer nie. Hoe word daar dan van my verwag om na my toekomstige kinders se gesondheid om te sien?

U is op die punt om aan te gaan met u 6de ronde van IVF. Waar vind u die energie om positief te bly?

As u my hierdie vraag 18 maande gelede gevra het, voordat ek tyd daaraan verbreek het, sou my antwoord baie anders wees. Ek het nie van plan om so 'n lang ruskans te neem nie, maar dit het my gehelp om positief te bly.

Ek het 'n blaaskans begin neem terwyl ek my besigheid konsentreer en in alle eerlikheid gesneeuw. Ek het my vrye tyd geniet, maar ek het steeds gesmag na die roetine van behandeling. Ek het belowe om myself minstens 12 weke pouse te gee, en ek het soveel pret en kwaliteit tyd gehad om weer met my man, vriende en familie te skakel dat ek nie besef het dit was 18 maande nie. Om terug te keer in die behandeling is skrikwekkend, maar tog opwindend, dit is vars, dit is nuwe hoop en verwagtinge.

Hoe hou u u vrese onder beheer?

As daar 'n towerpil was wat my nie kon bekommer nie, dink ek dat ons almal dit sou neem. Daar is soms niks wat my gedagtes kan beheer nie, ek kan om 3:XNUMX wawyd wakker in die bed lê en bespiegel, of ek kan sit en dagdroom by die werk - ek moet besig bly. As ek eers stilstaan, kom die vrese, die Google-soektogte kom uit en dit vererger dinge net. Google IVF-uitslagverhale sal nooit vergelyk word nie; u sal uself slegs vergelyk met almal se resultate en u sal bitter teleurgesteld wees. Die wedloop is lank, maar jy is net hierin vir jouself.

Gaan u in hierdie ronde van IVF met 'n ander ingesteldheid as die vorige rondes?

Nie presies 'n ander ingesteldheid nie, maar beslis 'n gevoel van opgewondenheid. Ek het dit verloor met my ander siklusse, dit het te veel van 'n roetine geword en met elke teleurstelling was dit die helfte te wagte.

Hierdie keer is ek gretig om voort te gaan en die inspuitings en skanderings opreg te geniet. Dit gee my 'n gevoel van beheer - sal dit my weer byt as ek 'n mislukking het? .. Miskien so, maar ek is ooit die realis, ek moet eerlik wees met my verwagtinge en niks verwag nie, enigiets anders is 'n bonus .

Hoe verskil u IVF-behandeling hierdie keer?

Hierdie keer kies ek vir PGS. Met herhalende miskrame het ek 'n nuwe vooruitsig en behandelingsplan nodig gehad. Ek wou nie aan strooitjies vasklou en op 'n wonderwerk hoop nie. Ons moes na wetenskap, harde feite en syfers kyk.

Ek sal ook baie meer betrokke wees by my behandeling. Ek was laas om saam te ploeg laas, maar ek voel die vuur in my maag brul. Ek voel dat die begeerte wonderlik is om te dink, vanuit 'n kliniese oogpunt, eerder as 'n pasiënt wat bloot 'n kind wil hê.

U het die dagboek Me Myself en IVF amper geskep as 'n manier om te hanteer, sou u sê?

'Ek, myself en IVF' was aanvanklik 'n persoonlike onderneming. Nadat ek 'n blaaskans van IVF 5 geneem het, het ek verlore geraak. Ek het die roetine en ondersteuning tydens my pouse regtig gemis, en terwyl ek verdere behandeling ondersoek het, het ek opgemerk dat ek nie 'n duidelike rekord het van my vorige siklus om toekomstige behandeling te vergelyk nie, insluitend medikasie, medikasie dosisse en toetsresultate. Ek het gevoel dat my mediese aantekeninge te generies was en dat ek los van die teks op die koerant was, my reis was amper te klinies om met my in verbinding te tree. Krap stukke papier lê in die bondel note sonder enige doel of doel. As 'n voorstander van geestesgesondheid en die emosionele proses tydens vrugbaarheid, was dit sekerlik handig te pas as dit by die ontwerp sowel as 'n ligsinnige humor ingesluit is, iets om te versag om te verwerk en verband te hou met die werklikheid van behandeling.

Ons sal volgende week weer met Natalie inhaal, maar dit is vanselfsprekend dat ons almal haar groot liefde en ondersteuning wens.

(Natalie het ons intekenaars 'n afslagkode aangebied as u een van haar dagboeke wil koop. Gaan eenvoudig na bearfaceprints.etsy.com en voer BABBLE10 in by die kassa en u kry u afslag.)

IVF dreineer emosioneel. Laat jouself toe voel net wat jy voel. Huil, skree, wees knorrig, wees gelukkig. U mag ook gereeld met hierdie emosies skakel! Hou hulle net nie in nie. Moenie skuldig voel omdat jy jou swanger vriende en werkskollegas gehaat het nie. Moenie skuldig voel omdat jy jou humeur verloor het nie.

Kies 'n afsetpunt vir jou angs en kommer. Laai u gedagtes in 'n dagboek af, of praat met 'n goeie vriend of met u maat.

Praat met ander vroue en mans op die ongelooflike ondersteuningsgroepe op Facebook, oorweeg dit om berading te hê, of vind jouself bloot 'n pragtige akupunktur soos die een wat ek gehad het. Uitreik; jy is nie alleen op hierdie emosionele achtbaan nie.

 

 

 

 

 

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by

Instagram

Instagram het leë data teruggestuur. Magtig asseblief jou Instagram-rekening in die inpropinstellings .