IVF babbel

Die bykomende druk wat ek gevoel het om my TTC-reis met my gesin te deel, deur Lucy

Dit is 2 weke sedert ek met my suster gepraat het, na aanleiding van 'n hewige gesprek waarin ek vir haar gesê het, in 'n oomblik van trane en woede ('n oomblik wat al maande lank opgebou het) om op te hou om my te blameer vir my onvermoë om swanger te raak, nie net nie natuurlik, maar met die hulp van IVF

Laat ek jou net 'n bietjie konteks gee - ek is 37, getroud en kinderloos, (nie uit eie keuse nie). Ek is een van 3 susters, en 'n antie 5 keer oor. Ek het 'n wonderlike gesin, 'n hegte gesin, maar uiteindelik het hul nabyheid en ondersteuning te veel geword ná 'n oproep van my embrioloog om te sê dat ek nie een enkele embrio gemaak het nie.

Terwyl ek die telefoon neergesit het, het my suster swaar gesug voordat sy haar kop in haar hande begrawe het. “Jy kan nie ernstig wees nie!” Sy het gesê terwyl sy haar kop oplig – met soveel teleurstelling en verlies na my gekyk. “Hoekom?! Wat is dit wat jy nie reg doen nie?”. Dit is IVF! Hoe kan jy NOG nie swanger wees nie!”.

Voordat ek jou vertel van my hewige reaksie, laat ek jou vertel van die aanloop tot my IVF.

Ek en my man Steve het al sowat twee jaar probeer om swanger te raak. Soos die meeste paartjies TTC, het dit alles begin vol opwinding en opwindende gesprekke oor hoe die lewe sou wees. Ons het gesels oor die kwekery wat ons in die huis sou skep en die name wat ons vir ons heerlike babatjie sou kies. Ons was so oortuig dat ons swanger sou word dat ons selfs een middag oor middagete vir ons gesinne vertel het.

"Ons soek 'n baba!!" het ek een Sondagmiddag uitgeroep. Ek en Steve het besluit dit sou 'n heerlike ding wees om aan te kondig, want my ouma was nogal swak en ons wou haar 'n paar bemoedigende nuus gee. Almal was om die tafel – my kindermeisie, my ouers, Steve se ma, my susters, en Steve se broer en sy vrou. Destyds het dit so goed gevoel. Ek het eintlik soos 'n ma gevoel op daardie oomblik. Ek het gevoel asof ek "een van hulle" is - ek het 'n selfs nouer verbintenis met my susters en my skoonsuster gevoel, wat almal ma's is.

Wat ek nie besef het nie, was op daardie oomblik, ek het my TTC-ervaring 100000 XNUMX vir myself moeiliker gemaak

Van daardie oomblik af het ek 'n gehoor gehad - 'n hekelende gehoor, wat met elke maand (en daar was baie) wat verby is, al hoe meer nuuskierig geword het. Hulle moes weet wat ek doen om "dinge saam te skuif". Die narratief het toe vinnig oorgeskakel na “wat is nie doen jy om dinge aan te beweeg?”. Hulle was vol raad, en wenke, en feite, en stories van vriende wat dit ook "tricky" gevind het.

Ek het gevoel hoe die druk opbou soos elke maand verbygaan. My familie was te gou vol jammerte en frustrasie en hulle het dit nie probeer wegsteek nie.Die opgewondenheid van my komende moederskap het begin vervaag en eerder het vrees en paniek ingetree. 

Na maande en maande se probeer, het ek en Steve uiteindelik ons ​​huisdokter gaan sien. Toetse het gewys dat ons inderdaad meer as 'n goeie outydse liefde nodig gehad het om 'n baba te maak. So, die besluit is geneem om voort te gaan met 'n rondte van IUI.

Omdat ek my gesin van die begin af op my TTC-reis gebring het, wou my gesin (so te sê) alles weet, by elke stap van die behandeling.

Om die nuus te bring dat my eerste ronde IUI nie gewerk het nie, was hartverskeurend. Hulle was so seker dit sou werk. Om die nuus te bring dat die tweede ronde ook misluk het, was selfs erger. Hulle kon net nie die regte woorde vind om my te help om OK te voel nie. In plaas daarvan het hulle aanhou probeer om met redes vorendag te kom hoekom dit dalk nie gewerk het nie...”Is dit omdat jy onder soveel stres was? Weet jy wanneer 'n dier in die natuur gestres word, verloor dit ook die vermoë om swanger te raak? Hoekom probeer jy nie bietjie meer ontspan nie?” (Ja, hulle het dit regtig vir my gesê). "Dink jy jy het genoeg akupunktuur gedoen?" ens ens..Op daardie stadium het dinge regtig afdraand begin gaan. Ek het aangegryp gevoel. Ek het gebroke gevoel. Ek het bang gevoel. Ek het onder druk gevoel.

My dokter het besluit dat IVF die volgende stap sou wees

Weereens, my familie, wat eerlikwaar, ek weet net my beste belange op die hart dra, was daar elke stap van die pad, of ek wou hê hulle moet wees of nie. My susters het selfs naby die einde van die stimulasieperiode vir my van my skote toegedien, toe die skote begin steek het. Hulle wou so vrek hard hê ek moet swanger wees!

So toe ek daardie oproep kry, die een waar ek meegedeel is dat ek weer misluk het, was hulle so kwaad. Ek weet dat woede was omdat hulle hartseer, en gefrustreerd en bang was, maar wat ek nodig gehad het om te hoor na daardie oproep met die embrioloog, was nie hoe kwaad hulle gevoel het, maar hoe I gevoel het.

In plaas daarvan het ek die skuld gekry dat ek misluk het. Ek het iets verkeerd gedoen. Ek het nie hard genoeg gewerk nie. Ek het nie my bes gedoen nie.

Ek kon die bloed, trane en pure woede in my liggaam voel styg. Hoe durf ek geblameer word.

Ons laaste paar woorde (met my oudste suster) na aanleiding van die oproep van die embrioloog het iets soos hierdie geloop….

My sussie: "Jy kan nie ernstig wees nie!"

Ek: “Ek is ernstig. Dit het nie gewerk nie”.

My suster: "Hoekom?! Wat is dit wat jy nie reg doen nie? Dit is IVF! Hoe kan jy STEEDS nie swanger wees nie!".

Ek: "Krap jy eintlik met my?! Hoe kan jy my kwalik neem!! Ek het my beste gedoen! Ek het alles gedoen wat ek kon doen!”.

Na nog baie geskree en gehuil het ek uitgestap, en kon sedertdien nog nie die foon optel nie. Ek het ruimte nodig, beide fisies en geestelik, om die feit te hanteer dat ek nie swanger raak nie. Ek hoef nie geblameer te word nie. Dit is nie my skuld nie!!!

Ek weet my suster is lief vir my. Ek weet dat sy net so graag wil hê ek moet 'n ma wees. As ek eerlik is, het ek myself oor en oor die vraag wat sy my gevra het gevra...hoe kan ek NOG nie swanger wees nie?

Ek weet ons sal weer praat, maar op die oomblik hoef ek net nie te voel dat ek te blameer is nie. Ek gaan oor 3 maande nog 'n rondte IVF begin. Ek is nog onseker of ek my reis gaan deel of nie. Al wat ek weet, is dat ek my bes gedoen het en sal aanhou om my bes te doen.

Het jy vir jou gesin gesê dat jy deur IVF gaan? Was hulle ondersteunend of het jy gevoel asof jy onder meer druk was? Ons hoor graag van jou. Los vir ons 'n lyn by mystory@ivfbabble.com.

Verwante inhoud

"Wat is die kanse dat IVF die eerste keer werk?"

 

op die regte pad

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.